miercuri, 31 august 2011

Sânge şi scrum

Mi-e cald! Îmi este cald, atât de cald încât creierii îmi zumzăie în cap ca tolele unui transformator. Mă tem că zgomotul o să-mi răzbată în afara cutiei craniene prin timpane. Simt la fiecare inspiratie cum plămânii îmi ard. Mă scorojesc; îmi muşc limba avid după o picătura de sânge după ce am epuizat saliva. Este aşa de cald încât bănuiesc că nisipul clepsidrei s-a topit iar sticla din sticlă curge într-un fir infinit. Este atât de cald încât halucinez. Clepsidra devine amforă şi amfora trup. Mă sperii când în furnal mişcă ceva. O mâna întoarce clepsidra, mă ajută să-mi strâng prosopul şi mă conduce afară din saună. Îmi pare orfană, fară stăpân. În faţa mea piscina clipoceşte hipnotic. Mă îndrept către ea clocotind cu aburii şiroind în păr, ca un boiler ambulant. Mă prăbuşesc în unde şuierand ca o locomotivă scăpată de sub control pe un pod. Jerbe de apă îmi condensează în sânge urme de fum. Este rece.
Mi-e frig! Cu apa şiroi, cu tine în gând, urc treptele de marmură. Mi-e dor de tine şi de a ta tigară înşurubată în zâmbet. Mie atât de dor încât mă aplec şi sărut scrumiera. Plâng ud. Iubirea trecută are gust de sânge şi scrum.

12 comentarii:

  1. Frumos spus . Sunt sigur ca data viitoare iubirea vaavea gust de tigara .

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca erau 39 trepte iti mai trecea pofta de iubire.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ mircea,
    exagerezi dar iti multumesc.

    @ Aplicabil,
    Eu sunt sigur ca va avea gust de bere.

    @ vali,
    multzam

    @Vasile,
    oboseam si ma intorceam in apa?!

    RăspundețiȘtergere
  4. @vasile. merg si mai multe trepte! daca e halucinare nici nu mai numeri treptele

    RăspundețiȘtergere
  5. M-ai facut sa simt gustul, de fapt, sa mi-l reamintesc prin vorbele tale... A fost ca un deja-vu. Undeva, in nescormonitul meu trecut, zacea un gust uitat. Voluptuoasa senzatie...
    Cred ca aveam nevoie sa citesc asta...

    RăspundețiȘtergere
  6. Ah, Radule... Uitam sa intreb: alea-s buzele tale? Senzuale rau de tot, ale oricui or fi...

    RăspundețiȘtergere
  7. sonia,
    ale mele sunt dar un pic procesate, asa ca nu visa prea mult!

    RăspundețiȘtergere
  8. Am inteles! Imi plac forma lor, procesate, ori ba. Atat am avut de spus. Nu prea visez cu ochii in poze, dar daca ceva imi place, zic.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ups, comentariul de mai inainte imi apartine tot mie, insa din repezeala l-am trimis fara sa vad ca era activat profilul fetei mele.
    Uf, scuze, Radu!

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu face nimic in afara de placere Sonia.

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE