joi, 7 noiembrie 2013

Adevărul despre apa alcalină - minciuna vie


Adevărul este că apa așa cum este prezentată în reclame Kangen, Hunza, Zen și altele, nu există. Această apă pretinsă pură dar ionizată prin electroliză este o minciună.

Electroliza apei nu este eficientă fără aditivi, iar dacă are așa ceva în ea, apa nu mai este pură. Consumul acestei ape cu greu poate induce mai mult decât o stare de greață. Da, apa alcalină este scârboasă, cine a gustat știe că are iz de șprot afumat. Prost afumat, mai exact.

Mistificarea rezidă în alăturarea termenilor: apă pură, alcalină, ionizată, obținută prin electroliză.
Contradicția este evidentă celor care n-au petrecut orele de chimie în parcul sau barul de lângă liceu. Dar tot la fel de evident este că o bună parte dintre aceiași chiulangii n-ar pune gura pe apa ionizată când pe lume există atâta bere!

Apa pură nu conduce curentul electric aproape deloc. Cantitățile de ioni H+ și OH- eventual formate în vecinătatea electrozilor de semn opus ar fi neglijabile. Prin definiție electroliza presupune "ruperea" unei substanțe sub efectul curentului electric, dar e obligatorie prezența unor electroliți. Apa pură nu conține electroliți. De asta a făcut-o mama laborator taman la mijlocul scalei pH, adică 7. Și dacă nu conține electroliți, nu poate fi ionizată. Punct.

A, unele aparate minune au nevoie sare?! Sarea - NaCl, iată substanța ce transformă apa într-o soluție bună de supus electrolizei. Și da, în acest fel poți manevra pH-ul, pentru că ai în sfârșit niște ioni de Cl- și Na+ dispuși să se plimbe.
Deci aparatele cu prețuri de la 3700 lei în sus, care cică produc apă alcalină sunt niște jucării. Dacă ții musai poți construi unul dintr-un transformator cu punte redresoare, fire și electrozi cu maxim 400 lei. 

Dar de ce să cumperi, de ce să meșterești? De ce ar vrea cineva să bea apă cu pH 10, sau să se spele pe ochi cu apă cu ph 2,5? Doar pentru că spun unii că e bună, contrar cunoștințelor generale de chimie, fiziologie și a bunului simț. Tu nu vrei nimic până nu se trezesc niște șmecheri să îți spună că ai nevoie. Și încă ce nevoie, una fundamentală, nevoia de apă, esența vieții, structurată, pură, cristalină, bla bla, bla!

Ce se poate întâmpla dacă bei apă alcalină? Nimic, ea va fi imediat neutralizată de acidul gastric din stomac. Acidul gastric, compus în principal din acid clorhidric, este prezent continuu într-o anumită cantitate în stomac pe care nu îl găurește pentru că este învelit într-un gel tampon. Vrei apă alcalină, pune bicarbonat în apă, vrei apa acidă stoarce lămâie sau picură oțet în pahar. De ce mama zmeilor dacă ai arsuri la stomac să bei zoaie de baterie în loc să iei un dicarbocalm sau malox?

Ce rezultă dacă bei apă acidă? Un mare nimic ca și la apa alcalină. N-am auzit pe nimeni care să fi întinerit bând coca cola, oțet din gogoșari sau mâncând lămâi. E plin netul de prostii nemuritoare cu lămâi, dar geriatria continuă să reziste.
Echilibrul acido-bazic din organismele vii are milioane de ani de adaptare în spatele său. A fost proiectat să prelucreze nativ apa stătută din băltoace, apa de ploaie și apa de izvor toate variind ca pH între 6 și 8.

Fabulațiile de pe paginile șarlatanilor folosesc un limbaj doct dar fac din informații disparate o ciorbă de limbă. Se leagă de expresii cu iz științific despre care nu știu mare lucru dar care sună bine.

Acidoza și alcaloza sunt fenomene nedorite definite prin devieri de +/- 0,05 față de pH-ul normal al sângelui, adică 7,4. Dar atenție, trebuie ca organismul să sufere afecțiuni serioase de genul diabetului zaharat sau ne-funcționarea rinichilor, ca acest echilibru aparent delicat sa fie afectat. În realitate mecanismul tampon al carbonaților funcționează destul de robust mai ales că este susținut secundar de cel fosfatic și proteic.

Apa este într-adevăr constituentul corpului uman în proporție de 2/3 din greutate, dar de vreme ce se află deja acolo, a fost asimilată într-o formă pentru care nu trebuie să ne mai facem griji conștient. Cel puțin nu pentru mult vehiculatul parametru pH.

Vânzătorii de minciună vie ori nu știu, ori ignoră cele de mai sus. Manevrarea informației, sau a lipsei ei în scopul obținerii de foloase materiale se numește escrocherie. Pe voi nu vă revoltă deloc faptul că cineva încearcă să vă vândă, apă, aer, foc, pământ? Sunt aceste elemente ale lor de le vând?

Până la următoarea încercare de dublă monetizare a apei, vă pot oferi eu o idee. Încercați-o pe cea de la robinet, este rece, limpede, lipsită de bacterii și ați plătit-o deja. Și dacă vreți să fiți și mai siguri, folosiți un filtru.

266 de comentarii:

  1. Radu Mucegai pentru presedentia Comisiei Europene a Mediului Inconjurator!

    Da, nici eu nu cred in apa alcalina. Beau suc de gref rosu. Da' in rest sunt cuminte. Mananc cat mai putin zahar si cat mai putine fainoase. Zaharul si fainoasele sunt niste canceruri. La fel ca si tatele mici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc ghm ghmm...măi dragă!
      Eu nu beau deloc apă, de aia mă oftic când văd pe aia la tv că mă obigă sa beau minim 2 litri pe zi.
      De acord cu zahărul și făinoasele ca riscuri carcinogene, dar țâțele mici sunt benigne măi nene!

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. D-le Papillon, sunteti un idiot! Cica, tatele mici "sun niste canceruri" Testiculele D-voastra sunt si mai mici, iar creierul va este si mai minuscul, asa ca sansa-i mare sa aveti cancer la aceste organ. Poate de aceea ganditi asa; aceasta ar fi singura explicatie pt ceea ce ati afirmat mai sus. Parerea mea personala este ca sunteti un idiot si totodata o rusine pt unives! Ce exemplu dati copiilor d-voastra?

      Ștergere
    4. N-are copii Papi, duomna Rainbow. De aia își permite pentru care să fie golan cu demoazele nefortuite de soartă cu țâțe generoase. :P

      Ștergere
    5. Problema este ca, cel putin gustativ, papilele nu simt apa ionizata alcalin ca ceva gretos, ci dimpotriva ca ceva placut, la fel cum o foarte rar intalnita din pacate in zilele noastre apa de izvor de munte este. Nici pe departe gust de "apa afumata". Un ionizator este mai mult decat un aparat de electroforeza, contine filtre de dedurizare, eliminarea clorului care face ca apa sa se situeze in limite acceptabile d.p.d.v. al microorganismelor pe care le colecteaza de pe conducte, etc. Iar despre interesanta apa de la chiuveta, platita intradevar, cine doreste poate sa faca un experiment simplu care se folosea de catre cei inventivi sau receptivi inainte de Revolutia din 89 pentru un alt scop, termic.
      Se umple o cada sau o chiuveta de fonta sau otel (preferabil din blocurile realizate in aceeasi ani deoarece din motive de electrosecuritate instalatiile metalice: cada, caloriferele, tevile colective de apa, etc erau impamantate adica aveau potential nul pe ele, situatie despre care nu pot afirma ca se mai practica in zilele noastre cu tevi de plastic-polipropilena-PVC, cazi din acril, compozit, etc). Se ia un creion de tensiune si se descopera "faza" de la priza apropiata baii, se leaga printr-un conductor de cupru gros 1,5-4mm un electrod din material metalic sau inox la faza prizei si se cufunda in cada fara insa a atinge peretii metalici ai cazii. In cazul cazilor sau chiar chiuvetelor din material plastic se pot utiliza 2 electrozi, anod si catod, adica tragandu-se si al doilea fir de la nulul prizei tot cu conductor de cupru 1.5-4mm grosime. In scurt timp, insa in functie de volumul de apa care e recomandat sa fie mai redus, se va observa ca se produce o "agitatie" in apropierea electrodului cuplat la faza retelei electrice. Daca se lasa mai mult timp se va continua agitatia cu incalzirea apei (ce pot spune este ca asa cum iarna se foloseau prin locuinte chiar resouri-incalzitoare din nichelina montate pe caramizi din BCA care consumau enorm pentru incalzirea locuintei cand caloriferele erau "caldute", la fel se lasau electrozi in cada pentru incalzirea apei iar o cada de 250L apa se incalzea peste noapte prin efectul de electroliza. Deci nu este necesar sa se puna sare sau orice catalizator pentru electroforeza deoarece apa de la robinet nu este apa distilata care intradevar nu este conductiva sau are conductivitate spre nula, dar nu este nici potabila. Iar PH-ul apei nu are intotdeauna legatura cu conductivitatea electrica ci cu numarul de particule/milion.
      Despre anihilarea efectelor apei alcaline (apa puternic ionizata acid este intradevar putin "scarboasa", dar trebuie sa aiba un PH sub 1.5 pentru aceasta) cu PH mai mare de 7.5 de catre acizii gastrici este adevarat, dar tocmai consumul unor cantitati mai mari face ca aceasta apa sa treaca mai putin alterata de catre acizii gastrici in sange (nu se consuma apa cu mai putin de 30 min inainte de masa sau 60min dupa masa). Despre efectele ei asupra sanatatii: in timp PROBABIL ca va avea efecte deoarece aceste instalatii nu sunt simple modificatoare de PH ci au multe filtre care reduc impuritatile, clorul, etc, iar microorganismelor nu le place sa fie "electrocutate" prin electroliza (tensiunile sunt de cel putin 220V iar curentii de valoare ridicata). Ca atare printr-o asemenea instalatie, care va adauga pe langa pretul apei si pretul energiei electrice consumate - redus totusi daca ne gandim ca bem max 2.5L apa/zi -, microorgamismele mor, clorul este indepartat la fel ca alte impuritati care sunt utile pentru ca apa sa ajunga in limite acceptabile de la furnizor la robinetele noastre, dar fac ca apa de la robinet sa nu fie microorganoleptic la fel cu apa plata. Nu consider ca mai departe explicatiile legate de molecula mai redusa a apei pe care le ofera producatorii de aparate de ionizare a apei au vreo noima sustenibila stiintific deoarece intradevar as putea afirma ca in stomac se altereaza prin sucul gastric aceste proprietati.

      Ștergere
    6. Dar in final, APA IONIZATA CU UN PH 8-9 este mai buna pentru organism decat apa de la robinet fie si prin avantajele de eliminare a microorganismelor si clorului precum si altor impuritati.
      Restul este intradevar o excrocherie care indeamna unii din producatori sa inventeze si mai multe avantaje ale consumului acestei ape. Spun acestea deoarece am testat multe medicamente in reactie cu apa ionizata alcalin si am efectuat multe masuratori cu apa cunoscand si diferentele intre tipuri de apa (fiarta, distilata, ionizata, minerala). Dar pot afirma ca cei ce au norocul sa bea o apa de izvor de munte sau Tibetanii de exemplu sunt cei mai castigati. O apa ionizata mineralizata poate avea chiar efecte curative impotriva anumitor boli si ar fi expresia de varf la ora actuala, echivalentul a ceea ce insemna cura de apa minerala de la bai in trecut.
      Problema este insa si subiectiva, de perceptie si obicei. Cei ce adora apele minerale carbogazoase nu vor "gusta" apa ionizata alcalin. Cei ce beau apa cu adevarat asimilabila apei plata (cum ar fi Devin de exemplu) vor aprecia gustul apei ionizate alcalin.

      Ștergere
    7. Interesanta este cunoasterea fara aparatura si trimiterea catre medici!

      Ce sa facem sa consideram simturile mai presus de aparatele inventate de stiinta sau faptul ca medicii cunosc totul? Eventual medicii sunt si bio-chimisti nu-i asa?

      Ok, un experiment facut de chimisti americani pornind ca "divertisment".

      Prin electroforeza repetata produc apa cu PH de 10.5 si consuma o cantitate ridicata de 2L destul de rapid in cca 2 ore. Apoi verifica PH-ul urinii repetat care incepe sa creasca pana ce valoarea citita maxim este de 8.5.
      Deci acidul gastric nu poate altera semnificativ o cantitate ridicata de lichid ionizat.
      Un alt experiment efectuat de mine a fost sa fortez la o persoana eliminarea unor pietre (calculi) la rinichi, persoana cu un istoric cunoscut d.p.d.v. medical si care a suferit si spargere ultrasonica a calculilor in anii 2000-2002. Efectul urmarit s-a produs dupa numai 2 zile si a schimbat temporar culoarea urinii prin devierea spre incolor aproape insotita de fragmente minuscule de material maron-brun precum tartrul dentar.

      Deci stiinta e buna la ceva pana la urma, desi apa in pantofi nu e buna intradevar, iar berea rece e buna vara.

      Ștergere
    8. Acuma io am inteles ca poti sa faci electroliza bagand doua sarme in apa si obtinand ceva pe care ai putea sa o bei, la un pret de j'de mii de ori decat cer unii pe piata, dar nu inteleg de ce unii prefer sa utilizeze electrozi de platina. Astia cu platina lor or fi fost pe la scoala ?

      Ștergere
    9. Despre ce anod și catod vorbim la curent alternativ Bobby Key?
      Te rog fumos, scrie mai puțin și mai elocvent. Ești medic? Dacă da, e ciudat cum ai promovat fără să știi deosebirea intre AC - CC si intre electroliza - electroforeza. Toate cele bune, nu te duce in larg! :P

      Ștergere
    10. Domnule Bobby, Eu folosesc instalația de obținere a apei și apa alcalină, din anii *90, pentru mai multe anomalii. De curând, după o perioadă de intrerupere, pentru că nu simțeam nevoia, cineva se întoarce din Spania și mă întreabă dacă mai fac acea apă, că în Spania se găsește la farmacii. Am făcut 2 litrii, dar în timp ce se răcea, au plecat și am uitat de ea. Am băut-o toată, în timp foarte scurt (nu-i adevărat că trebuie s-o eviți cu o juma* de oră, înainte și după masă, adică la mine totul a decurs normal de fiecare dată), ia a doua zi de dimineață, am făcut blocaj renal, salvare, spital, tratament, borcane cu apă fierbinte la locul dureros...dar și fragmente de 3-4mm în rinichi, plus cele pornite, care dădeau senzația de necesitatea urinării permanent și usturime pe canal. Am băut doi ani zi de zi apă pregătită de mine, am răcit stând pe un scaun rece, preventiv m-am dus la spital, analize, și nicio piatră sau nisip, absolut curat.N-am știut că răcisem, credeam că-i tot blocaj, dar pe partea opusă. În acest timp am terminat total cu refluxul gastric, care nu-mi permitea măcar o jumătate de pahar cu vin, dulcele peste acreală mă ține o juma* de oră înconvoiat, gazele emanate de la vopsit îmi făceau rană pe gât și aproape o săptămână nu puteam să înghit mâncarea așa ușor. Apa alcalină mi-a rezolvat tot. Cum unii se simt zmei după o cafea, așa e cu apa, dacă se bea dimineața, toată ziua nu se simte oboseala. Am dat-o la analiză, la două laboratoare, unde au rămas uimiți de valori. Apa de la robinet, la mine are duritatea de 20. Organismul suportă maxim 5, iar apa mea au găsit-o cu duritatea de 3, la ambele laboratoare. Ph-ul 10,8 la unul și 10,5 la altul (contază timpul după care s-a făcut analiza). Celelalte elemente le am trecute pe undeva pe un buletin, dar mi-e greu să-l găsesc după atâta timp. Chestia cu electrozii în curent alternativ, o puteți vedea în filmul meu, ce mocirlă iese, de altfel demonstrată și pe la TV. când a vrut să arate ce bem.

      Ștergere
    11. Cât privește calitatea electrozilor, pentru că se discuta mai sus, când am făcut dintr-un inox aliat cu ceva Fe, s-a găsit la analiză, de 70 de ori mai mult Fe, în apă. Deci, așa după cum au constatat și domnii profesori Lucaci și Mânzat, electrozii se descompun, dacă nu sunt dintr-un material bine determinat (inox, Ti...)

      Ștergere
    12. ....ma asteptam sa nu pierd timp citind.....total pe langa subiect....electrtozi din sarma....inox...fier...ma doare capul. Bunica impletea ciorapi cu doua andrele....credeti ca as putea face apa ionizata cu ele? Electroliza da....dar apa ionizata....ma indoiescq

      Ștergere
    13. Apa tricotata, mama ce titlu misto de promovat pe piata!
      Undrele rulsz! :))

      Ștergere
    14. Mucegaiule ce esti...fortuit inseamna intimplator...cauta in dictionar...voiai sa zici nedotate..nefavorizate de soarta...auzi cica doamne nefortuite de soarta...limba romina sa o inveti si apoi sa scrii aiureli!!!

      Ștergere
  2. Ai tratat despre chestii grele: acizi, baze. NaCl, ioni, alcaline, proportii, derivate...
    M-am simtit ca in clasa a zecea cand imi spunea doamna de chimie: "Iar nu sti nimic, boule? Treci la loc. Sa vii cu tatal tau tuns la scoala! "
    Oricum, am prins ideea. Apa nu e buna nici in pantofi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai retinut esentialul, berea e de baza!

      Ștergere
    2. Ai scris : Iar nu sti nimic . Avea dreptate profesoara !

      Ștergere
    3. La naiba, a mancat Sfantul un "i" si ii sare Adi in cap! Bai Adriane, ghilimele alea nu-ti spun nimic?!

      Ștergere
    4. "Oricum, am prins ideea. Apa nu e buna nici in pantofi!"

      Domnule/doamna sf bacterie
      Este exact invers, apa alcalina distruge ciupercile, alea de-ti mananca degetele picioarelor.

      Ștergere
    5. Anonim, ramane cum am zis si cum a zis SfBacterie. Apa favorizeaza viata in pantofii imputiti. Daca pantofii sunt uscati canci ciuperci, pricepi?! Ce relevanta are ce ai zis tu? Iti torni apa cu soda caustica in pantofi? Poate scapi si de picioare nu numai de ciuperci.

      Ștergere
    6. Mănânci căcat, încurci apele și efectele fiecăreia, și pe lângă asta, ai atâta răutate și interes meschin, de faci și pe alții să te creadă! Tâmpenia ce te caracterizează, se vede din modul cum explici și încurci ca, apa acidă ar ficea antiîmbătrânire, dar nimeni n-a afirmat așaceva, apoi nimeni n-a spus că face apă alcalină din apă distilată și mult mai multe prostii scrii, că mi-a fost scârbă să citesc tot. Eu fac și consum apă alcalină, din anii *90, de când instalația a fost publicată într-o revistă ( 69 sau ceva asemănător). Este indiscutabilă acțiunea apei alcaline, asupra calculilor renali, care mi-au dispărut (mie, nu altora )în foarte scurt timp de cură intensă cu apă alcalină. Refluxul gastric, se stopează instantaneu și durează până la un nou exces de aciditate, față de tâmpeniile tale de pastile, care au ca acțiune un timp de doar două ore, după care mă trezeam chiar și stând în picioare, cu gura plină de acid gastric. Mi-ar lua căteva pagini și ore, să spun totul, experimentat pe mine, dar ce mă deranjează mult e că, ignori (sau faci pe deșteptul), munca celor doi profesori de la Iași Lucaci și Mânzat, care au studiat și stabilit prin muncă asiduă, calitățile acestei ape, pe care hoții n-au vrut să le-o accepte, ca și tine. Apa moartă (cea acidă) tratează instantaneu diareea (testat de nenumărate ori de mine și alții), iar vara la mușccăturile de insecte, anihilează efectul la fel de instantaneu. Vă pot da detalii despre apă și cum se obține, și nu cu 400 lei ci aproape gratis, dacă aveți ceva componente electronice prin curte sau debara. Iertați-mi răutatea, dar nu te poți abține când,câte un cretin analfabet, dă peste cap, întreaga umanitate. Un pahar de apă alcalină cu ph 10-11, echivalează cu 10 000 de pahare de la robinet, ajunge să oxigeneze creierul în 60 de secunde, și iată că nu mă pot opri, fără să vă enumăr din multele avantaje ale celor două tipuri de apă. Nu vă costă nimic să încercați măcar o săptămână și o să rămâneți uimiți.

      Ștergere
    7. Pentru calculi renali era suficient sa beti, orice, dar in cantitate suficienta sa disloce formatiunile, cand ajung pe teava pentru ca majoritatea formatiunilor se intepenesc, este necesar sa va abtineti cat puteti de a urina ca jetul sa impinga piatra. Acidul gastric apare in gura datorita sistemului nervos care la cei stresati functioneaza noaptea la aceiasi parametrii ca si ziua, experimentati, un extraveral seara in caz de forta majora sau ceai valeriana si peristaltismul se va diminua. Nu mancati dupa ora 20 fructe dulciuri apa carbogazoasa cafea tot ce excita sistemul nervos.La dv a functionat foarte bine placebo ceea ce inseamna ca puteti sa va vindecati singur doar prin simpla incredere. Diareea trece prin pauza alimentara fara mancare solida 6 ore, puteti bea apa dar nu carbogazoasa.Oxigenarea creierului depinde de factori multipli asa cs poti bea mult si bine daca eliminarea apei din cap se face defectuos, tine de anatomie si patologie, organismul uman este unicat si functioneaza pe propriile principii verificate numai de el. Sanatate.


      Ștergere
  3. Salut ,

    Am inteles substratul mesajului tau ....se pare ca viata ta este CHIAR AMARA RAU ! :( . Un sfat de om cu parul alb,....."Cine tipa cel mai tare .....acela este omul cel mai slab! Inainte sa faci afirmatii, incearca macar sa te documentezi. Ai cunostine ....LIPSA la capitolul electrochimie, biologie, baze si acizi chiar si nutritie! ...Fii baiat destep! Vino cu argumente care stau in picioare cel putin stiintific! .si chiar de bun simt ! ...si lumea te va asculta! Daca lucrurile ar fi asa de strambe cum vrei tu sa para.....atunci ...nu s-ar fi dezvoltat aparate pentru ionizarea apei, atunci nu s-ar fi folosit apa bazica in spitale, etc!

    Probabil o lingurita de miere cu scortisoara! te mai indulceste in afirmatii! Succes in campania ta! Pana la urma conteaza doar ce vrei tu! indiferent daca stiintific se demonstreaza contrariul !

    Cu drag si pace ....Un bautor de apa! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru comentariu. Pentru chimie apasa 1, pentru biologie apasa 2, pentru a ti se da musai dreptate apasa x. din coltul dreapta sus.

      Ștergere
    2. Anonimului asta i s-au urcat leucocitii la cap , nu o fi avand bariera hematoencefalica si limita la ratiuni desarte...

      Ștergere
    3. Nu stiu ce are, dar ceva ii este deficitar sigur. Chimia. Restul e vodevil. Dreptul lui sa creada in apa vie.

      Ștergere
  4. idiotilor am baut 2 pahare de apa bazica seara inainte de culcare si dimineata eram superfresh, spalati rosile din piata cu apa alkalina sa vedeti ce verdeata iese din ele si dupa aia sa vedeti cum miros rosiile asa ca daca nu stiti cu ce se mananca apa vie si apa moarta (apa alkalina, apa acida ) taceti dracului de idioti
    am aparatul facut de mine dupa modelul dr manzatu nu am dat nici un ban nimanui pe el ci l am facut singur e simplu 2 electrozi de inox alimentar o dioda de putere si un saculet de bumbac si un borcan obtin 2,5litri apa alkalina si 0,5l apa acida si inca o data daca nu stiti cu ce se mananca apa alkalina nu mai mancati fecale pe bloguri ca sunteti retarzi........

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-ai facut aparatul singur. Se vede deja efectul! :)) Auzi, saculetul ala de bumbac e ca sa nu te caci pe tine?!

      Ștergere
    2. Oi fi stat tu la orele de chimie, da' tot prost esti, ca ce ti-a intrat pe-o ureche, ti-a iesit pe ailalta. Trebuia sa stai si la cele de fizica. Astfel, ai fi observat diferenta dintre electroliza clasica apei si electroliza efectuata folosind acel mic artificiu, cu membrana permeabilă ionilor, ce separa cele doua cantitati de lichid. Dr. Manzatu n-a fost un tembel ca tine, care crede ca stie totul numai fiindca stie si el ce e electoliza, a fost ditamai profesorul, care a studiat problema apei alcaline/acide. Si a conchis ca efectele asupra organismelor sunt reale.
      Daca ai fi fost destept intr-adevar, dar esti doar un bou, cu pretentii de "Myth Buster", ai fi facut tu insuti un aparat de electroliza cu membrana separatoare si ai fi masurat efectiv pH-ul celor doua lichide rezultate. Asa ramai doar un alt roman prost, da' fudul, in continuare...

      Ștergere
    3. Poate devin un român ass buster, băi anonimule. Leagă cățeaua la alt gard, că aici nu fac altare dacice. Și mai lasă naibii pH-ul și cultul personalității lui Mânzatu, că nu e nici ăla vreun guru imbatabil. Apa e apă și caracteristica ei principală e neutralitatea. nu mai repet încă o data ca nu e o problema de fizica sau chimie ci de biochimie si biofizica, de fiziologie. Dacă pe mine mă denigrezi și nu mă crezi, de ce nu întrebi un medic?

      Ștergere
    4. Devii ass-kisser... Tot nu te duce capul sa pricepi ce zic: te costa vreo 10 lei o punte redresoare, niste bucatele de inox pentru electrozi oi gasi tu, ca "ej dastept", recuperezi un cablu si cosi un saculet din panza/doc. Fa experienta/electroliza, ca distractie a neuronului tau unic, si masoara pH-ul celor doua portiuni de lichid. Ai sa fii surprins ca alcalinitatea se mentine ceva vreme, timp in functie de durata electrolizei. Apoi posteaza rezultate aici, nu mai da din clanta din auzite sau teoretizand anapoda. Desigur, apa e neutra. Ce-a sa faca neuronul tau cand va da de un paradox? Hai, sictir! ;)

      Ștergere
    5. Anonim...degeaba bei apa alcalina si speli rosii sau sosete cu ea....rautatea din suflet nu se curata asa. Lasa oamenii sa isi exprime parerea....si daca tot te bati cu pumnul in piept ca consumi apa kangen....intra pe numele tau...nu pe anonim

      Ștergere
    6. Nu are suficienta minte sa își facă un cont, de asta postează anonim. Bine ca altfel e inventator la el în bucătărie.
      Apropo, tu de ce intri anonim, băi anonimule care ești tu anonim?! :P

      Ștergere
  5. Fiţi atenţi, vă dau informaţii cât se poate de tehnice!
    ''În momentul în care apa are energie electrică, aceasta produce 2 forme de atomi de hidrogen. Una este hidrogen cu o sarcină electrică pozitivă (H+). Această apă este ‚acidă’. A doua este hidrogenul care se combină cu un atom de oxigen şi devine încărcat negativ. Aceasta este cărămida vieţii însăşi, iar chimic se află sub forma OH-.
    Un atom de oxigen şi un atom de hidrogen cu sarcină electrică negativă. Asta este apa ionizată. Acum are energie pe care doreşte să o doneze oricărui atom compatibil din corpul vostru. Şi este denumită ‚alcalină’.
    În ambele forme, aceşti ioni, sau atomi (H+ şi OH-) au acum capacitatea de a precipita reacţii chimice cu alte minerale din apă''

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astea sunt informatii pseudotehnice: "capacitatea de a precipita reacţii chimice cu alte minerale din apă'', "apa are enrgie electrica" "doua forme de atomi de hidrogen". Doh! Deci matale te cam precipiti incoerent.
      Domnule "chimizd", H+ si OH- sunt ioni, iar daca H simplu poate fi numit atom, OH- nu. Dumneata nu ai notiuni elementare privind diferenta dintre atom, ion si molecula si vii sa dai aici din gura?! Pun pariu ca pentru dumneata un proton este egal cu un protozoar.

      Ștergere
  6. ''În corpurile noastre nu se întâmplă nimic fără o reacţie chimică. Şi toate reacţiile chimice se întâmplă doar atunci când ‚electricitatea’ dintre 2 atomi este compatibilă. Astfel putem spune că suntem un organism chimic – prin bunăvoinţa electricităţii.
    La nivel molecular, mult dincolo de celule, au loc miliarde de procese de unire şi respingere electrică în fiecare milisecundă a vieţii voastre. Este o adevărată orgie a unităţii şi se întâmplă chiar acum în corpul vostru, s-a întâmplat dintotdeauna şi continuă până când se obţine echilibrul între reacţiile acide şi alcaline şi bătălia între ele.
    Şi cine câştigă această bătălie dintre ioni? Acidul de fiecare dată. Cu toţii ştim că după moarte acizii încep să descompună corpul. Haide să vă spun ceva, au început acest lucru cu mulţi, mulţi ani înainte de moarte. Chiar în acest moment fac acest lucru! Degradând, ruinând, epuizând, arzând, oxidând – totul ca parte naturală a metabolismului nostru.
    Deci... viaţa aşa cum o ştim este o ‚bătălie’ internă dintre atomii încărcaţi pozitiv (ioni pozitivi) şi atomii încărcaţi negativ (ioni negativi). Putem spune – cu mai puţină acurateţe – că viaţa este o bătălie dintre acid şi alcalin, deoarece exact asta înseamnă pH-ul.
    pH = echilibru acid/alcalin = ionizare = O.R.P.''

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa fiu scurt. Suntem organisme biologice, care isi extrag energia din procese biochimic, din surse biologice. Exista organisme biologice care sunt in stare biochimic sa isi extraga energia si surse chimice, dar alea sunt niste rahaturi de viermi tubulari sau microrganisme traind in ecosisteme de tip spartan, pe fundul oceanelor sau in grote sigilate complet separate de soare, prima sursa a vietii pe pietroiul asta de noroi numit Terra.
      Viata este o batalie de pH numai in capul tau si altora care cred ca au descoperit piatra filozofala bagand curent continuu in apa din oala.

      Ștergere
    2. Domnule Anonim, aveți totală dreptate, și n-are rost să mai explicați unor oameni direct interesați în a menține umanitatea căt mai debilă, pentru a-și vinde unii, tâmpeniile. Tot ce induce aciditate în corp, e distructiv, așa cum spuneți că se pregătește din timp (chiar cu ajutorul farmaciștilor , a sucarilor și cărnarilor), iar alcalinitatea destul de insuficientă nu reușește să echilibreze ph-ul, ceea ce duce la pieire.

      Ștergere
    3. În concluzie oricum murim, așa e Autogenu'G?! :P

      Ștergere
    4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    5. Pacat de informatiile pe care unii încearca sa le transmita aici, deoarece platforma nu este potrivita pentru dezbateri inteligente. Chiar daca nu suntem de acord cu punctele de vedere ale unor interlocutori, am putea sa dezbatem de-o maniera civilizata, aducând argumente pertinente în loc de sarcasm.
      Cine vrea sa cunoasca ceva mai mult despre transformarile si reactiile chimice ce se produc în corpul nostru, la nivel molecular, în functie de aportul nostru alimentar, puteti face o cautare pe google utilizând cuvinte cheie ca « alcalinitate cancer » sau « dieta alcalina » si veti obtine informatii foarte importante împartasite chiar de medici. Si nu vorbesc aici de persoane ce v-ar propune sa cumparati ceva de la ei.
      Veti decide singuri, dupa aceea, ce-o sa faceti cu informatiile obtinute. Deoarece, nu exista orb mai mare decât cel care nu vrea sa vada.

      Toate cele bune, tuturor !

      Ștergere
    6. Platforma e bună pentru orice, comentatorii sunt dubioși. Chiar nu pricep de unde apar atâția specialiști pe amărâtul ăsta de blog! :))
      Treaba asta cu cuvintele cheie funcționează la Google cu orice. Încearcă și o sa vezi, orice combinație da rezultate, pt fiecare dintre el cineva a emis niște idei.
      Cât despre cancere și altele, eu zic sa lăsăm medicii să își asume chestiile astea sub semnătură și parafa, nu ca articole de cultură pop!

      Ștergere
  7. dracu mai stie ce e bun ...aia nu... cealalta nu ...cel mai bine e sa crapam ...:)))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa crapam dar cu demnitate, nu consumand zoaie electrolizate! :))

      Ștergere
    2. Ai mare dreptate!!! :-)))

      Ștergere
    3. E rău că sunteți dezorientat, și nu puteți face diferența între ce e bun de consumat, și lăturile celor care ne-au invadat în ultimul timp, ca fiind investitori sau autorii unor studii ample de...analfabetism și eradicare a societății umane. Apa vie e vie, și va rămâne în veci. Vă pot detalia oricând, și nu numai eu.

      Ștergere
  8. apropo daca ceea ce ai scris tu aici fara sa ai cunostinte solide in chimie etc ma gândesc ca tot ce ai scris in blogul sau site-ul tau seamana cu acest articol adica ai scris de dorul lelii ca sa te afirmi si tu deci tot blogul tau e compromis ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da ma, sunt compromis, acum treci mandru mai departe!
      :))

      Ștergere
    2. Domnule sau...doamna Anonim, te rusinezi cu numele tau ? Da-ţi un pseudonim (vezi DEX), ca sa ne dai măcar senzatia ca nu esti un nimeni.
      O realitate : Mucegai ăsta chiar stie chimie şi ceva fiziologie. Are dreptate, organismul nostru poate foarte bine să mentină , in conditii normale si in stare de sănătate, pH-ul specific diverselor organe, ţesuturi, umori, secreţii.
      Vrei să bei apa cu electrozi şi săculeţ, eşti liber, treaba dumitale, nici nu te ajuta nici nu te afectează. Dar să nu incurajăm escrocheria cu aparate de 3000 lei pentru fraierit naivii !

      Ștergere
    3. Mulțumesc pentru susținere Serias Lenassi. Ai pus punctul pe i. Problema nu e dacă apa aia e bună ori rea. Problema e aia că cineva face bani vânzand prostii de 30 de lei cu 3000 de lei.

      Ștergere
    4. Serias, nu te pripi cu afirmații netestate, fără o amplă documentare de la cei ce trăiesc experiența pe viu, că tot ceea ce ai învățat pe la școală, a fost doar în sprijinul unora ca Mucegai, care sigur are un interes bine stabilit, de neagă sau combate cu așa ardoare, tema apei alcaline. Eu am experimentat-o mulți ani, și am doar cuvinte de laudă nu numai pentru apă, dar și celor doi profesori de la Iași, de care am auzit prima dată. Cât privește prețul aparatului, a, e o escrocherie la unii, dar făcut acasă, nu depășește 10 lei, dar culmea, rezultatele sunt net superioare celor de 3000lei. Ca exemplu, vedeți și filmul meu, așa rudimentar cum e, dar prezint un aparat de care eu nu mă pot desprinde. Cu el se separă clorul , fosforul iodul și sulful, din apa de la robinet, care e pregătită la stații, pentru a ajunge la ph neutru , cu leșie de sodă caustică. Clorul se toarnă în rezervor, cantitatea pe o săptămână, într-o singură zi. Adică azi vei bea doar clor, iar de mâine până duminică, vei bea apă cu leșie...doar.

      Ștergere
    5. Care este diferenta intre apa plata de la magazin si cea facuta de un aparat, am citit 2 ore discutiile voastre si m'am nenorocit definitiv. Sa mai cumpar un aparat sau nu:))))
      Sau poate ma ajuta cineva sa-l fac cu 30-40 de lei cum spuneti in discutiile voastre?!?!?!

      Ștergere
    6. Florin S., nu pricep de ce vrei să consumi chestia aia, (care nu e apă potabilă) și nici de ce ești dispus să cheltui bani și resurse pe aparate fantastice (nu SF) când un simplu filtru mecanic rezolvă 99,9% dintre minorele impurități. Cât despre compentența domnului Autogenu, te lămurești dacă îi vezi filmulețele de pe youtube. Domnul este unul dintre acei veiozomani ca să fiu plastic, adică genul care meșterește în garaj tot felul de chestiuțe, deturnând bucăți de tehnologie in alte aplicații a căror finalitate insa este minoră (ca să nu zic nulă) Autogenu, nu reinventează nici gaura la macaroane nici apa caldă, darămite pe aia potabilă!

      Ștergere
  9. Draga domnule, sigur in sufletul tau ai ceva frumos si as putea zice ca esti in cautarea adevarului. Eu iti recomand calduros sa te raportezi la specia umana intai ca Spirit, psihic si apoi fizic. Dumnezeu ne-a dat tot ce avem nevoie sa ne fie bine, dar ne-am crezut mai grozavi si am inventat chimicalele gen maalox si dicarbocalm. Crezi oare ca putem face noi oamenii ceva peste perfectiunea divina? Revoltele tale au niste cauze si ar fi bine sa ti le reevaluezi. Nu discredita niste oameni care au inteles ca apa de la robinet e plina de clor, bacterii si destructurata, plimbata prin atatea tevi ruginite. Te sfatuiesc sa postezi numai cand ai niste informatii benefice, pertinente si pro-viata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce balade trasnesti dumneata aici!Am am aflat secretul tau, dumnezeu ti se pisa in apa ...
      Iata ce se intimpla cand citesti chimie in biserica.

      Ștergere
    2. Multumesc pentru apreciere. Exact asta am facut, am spus parerea mea documentata despre un mit. Dumneata confunzi din nou alchimia si metafizica cu stiintele exacte. Structura apei (ordine la scurta distanta) nu are relevanta aici. Apa de la robinet este strict mai des testate si controlata decat apa mineral imbuteliata. Antiacizii malox si dicarbocalm sunt medicamnete pentru o afectiune temporara numita hieperacidiate gastrica, nu ia nimeni asa ceva a la long doar pentru ca I se pare apa acida. Vrei informatii benefice pt spirit? Iti recomand sa citesti ceva vesel si sa eviti stirile de la ora 5. Asta nu e site de informare, este un blog de opinie personala. Din pacate pt dumneata, opinia mea este suficient de pertinenta, mult mai pertinenta decat a celor care apar sa isi dea cu parerea la tv cand cad avioane, desi singurul lor contact cu un avion a constat intr-un scaun la o cursa charter spre Antalia. Cat despre mambo jumbo cu apa pura bazica sau acida, asa cred eu dupa 6 ani de chimie. Si sa stii ca e un mesaj optimist aici chiar daca nu-l vezi. nu te mai ingrijora de clorul si rugina din apa de pe tevi ca astea sunt inofensive fata de paranoia. Daca apa e plinda de clor nu are bacterii, ce nu-ti este clar? Miroase a clor? Nu are bacterii. Dupa ce imi futi mie neuronii aici, te duci la Techirghiol si iti dai cu namol format din trupul a jdemiliarde de bacterii moarte in curs de putrefactive pe trup, apoi te duci la Herculane si bei apa cu compusi de fier si sulf si nu mai mori. Dar mori imediat ce dai drumul la robinet. Esti un mosar infect.

      Ștergere
    3. Gata ursule,nu are rost sa mai glumesti, ca nu ai cu cine. Este aceiasi situatie in care am explicat de zeci de ori unor gospodine ca rufele se pun la albit cu hipoclorit in apa rece cu lumina aprinsa. Dar ele nu si nu, apa calda, stins lumina, ca asa au apucat de la mama mare. Macar de ar fi citit pe eticheta...

      Ștergere
  10. Domnilor Mucegai si Urs, se vede treaba ca sunteti misogini, insa nu vorbiti cu o femeie. Tin sa le iau apararea tocmai pentru ca le admir femeilor valoarea. Se mai observa din comentariile voastre ca aveti niste complexe majore legate chiar de femei, care probabil ca atunci cand nu aveti bani va ignora. Din atitudinile manifestate pe acest blog ar reiesi ca sunteti grasunei, ca aveti burti inestetice, ca aveti ceva probleme cu potenta, nu aveti incredere in voi si de asta manifestati atata jelanie penibila.
    Va sfatuiesc sa continuati sa beti apa de la robinet, bere, sa presarati din cand in cand malox si dicarbocalm, sa beti cola sperand ca intineriti, sa traiti la fel de trist ignorand divinitatea si veti culege singurei roadele propriei ignorante.
    Legat de postarile voastre, este izbitor de evident ca acele informatii nu au fluenta, nu au logica, sunt fragmente copiate de prin alte parti si plasate aici ca pareri proprii, nici nu pareti a avea studii superioare sau daca le aveti ati trecut prin ele precum gasca prin apa, cum spun proverbele stramosesti pe care domniile voastre le luati in deradere.
    Tot din atitudini reiese ca ati crescut cu PRO TV-ul si samanta de scandal pe care o emite acest blog denota fix ideea ca va uitati cam mult la stirile de la orele 17.00! Eu nu ma mai uit la TV de 3 ani, am o educatie solida si ma intristez sa vad ca niste neica nimeni ca voi discrediteaza oameni cu intentii respectabile.
    Nu meritati sa primiti vreo replica, insa cineva trebuie sa va puna oglinda in fata, ca ati incetat de mult sa va mai vedeti, ati devenit niste ROBOTI JALNICI.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gresesti trist de tot, dar uite ca sa nu mai zici aia cu samanta de scandal iti dau dreptate in tot si toate.
      Te rog sa ma ierti, zeu al fixatiilor electrolitice care esti tu Anonim!

      Ștergere
    2. De la teze biochimico-crestinesti ai ajuns la valoarea femeilor (nu e prea de tot pentru dumnezeul tau ?) . Argumentezi cu "educatie " solida, dar educatia si inteligenta sunt lucruri diferite, nici macar una din ele nu o ai. Nu da sfaturi de om cu parul alb , ia de invata elementarul,ca se manifesta bine efectul Dunning-Kruger la dumitale. Ce folos ca ai tu parul sur , daca mintea iti este -n cur.
      Esti mare erou in virtual , dar in realitate - un caine care latra doar cand are zgarda la gat.

      Ștergere
    3. Dobitoci care cred că tot ce zboară se mănâncă...

      Ștergere
    4. Anonimi cretini care nu se uită la TV să nu fie dezinformași dar cred când citesc pe net cum au colonizat dacii Terra!

      Ștergere
  11. Anonim,
    te rog sa ne arati o poza cu burta ta, dupa putem comenta si despre mucegai si despre urs, care oricum sunt baieti misto.
    te pronunti vis-a-vis de niste persoane fara sa le cunosti, asta nu denota prea multa maturitate sau inteligenta.
    esti cumva divortat si nu ai cu cine sa te certi?
    sau doar vrei sa dovedesti cat esti tu de tare-n "chimie' ?
    cine naiba esti tu, sa vii aici si sa jignesti administratorul blogului si cititorii lui?
    du-te frate la gara si tine prelegeri despre cat admiri femeile, poate iti trece cheful de cearta !




    RăspundețiȘtergere
  12. Specific din start ca sunt alt anonim decat cel de mai sus... Dar, no offense, blue, papusica, groupie a celor doi putache (mucegai si ursu), anonimul chiar are putina dreptate. Daca ii urmaresti pe cei doi, in general ei fac acest lucru. se pronunta despre persoane pe care nu le cunosc. Dar na, probabil iti place gangbangul cu astia doi complexati si de-asta o sugi cu abnegatie virtual. Esti mare fan mucegai? stai in plm in banca ta si lasa anonimii sa comenteze, albastrico. Sau fatalaul de raducu are nevoie de o pizda care sa-i ia apararea? mama's boy?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Specific din start că esti un cretin(a) mai mare decat primul anonim. Si pentru ca te iei de comentatoarea ce-a mai tanara si mai bunoacă sunt sigur ca daca nu esti o laba trista, esti o baba comunista.
      Vezi mamaie, ce patesti daca fugi din salon fara basma și palton? Nu mamaie, aia din cap sunt chilotii, nu broboada de casmir.
      Hai sictir!

      Ștergere
  13. eu chiar stau in banca mea, tu in schimb o cam arzi dubios.
    cat de fana sunt eu mucegai, sau daca imi place gangbangul nu este deloc problema ta, papusel.
    auzi la el, sa las anonimii sa comenteze. ce ai omule cu mine? ti se pare ca as putea sa nu-i las sa comenteze?
    radu, spune-i te rog anonimului de ce anume ai tu nevoie, ca nu prea inteleg de ce ma intreaba pe mine :)
    vezi si tu ce-ti lipseste de prin frigider, de pe la baie...etc :D





    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-mi trebe nimic de la domnul/doamna (scle)Roza! Și nici nu o sa-i cenzurez. La urma urmei blogul asta mai are nevoie de spuma, aia de bere nefiind se vede treaba suficienta. In plus nu toata lumea este de acord cu ce scriu eu? Cu atat mai bine.

      Ștergere
  14. Mucegai, un cretin sau un cretina? o cretin sau o cretina? Ne hotaram putin? Ma iau de comentatoarea CE-A mai tanara? =))=)) pune mana pe o carte, printisorule, lasa arogantele.
    Blue, nu poti fi fana. Poti fi fan. Cam atat. Hai, repede, paraste-ma la mucegai =)) Ce-i lipseste din baie? din frigider? Io ziceam de pizda, deci probabil individul si-o tine in frigider :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu există noi, bai Laba Anonima. Noi doi nu avem de luat o decizie impreuna decat in visele tale. Si lasa dracului fascismul gramatical pentru aia mai slabi de inger. Ai priceput ce ti-am scris? Bine, inseamna ca am scris suficient de corect ca mesajul principal (sugi pula) sa ajunga la tine!

      Ștergere
    2. Iar iti dai arama pe fata, cacacios impotent! :))

      Ștergere
    3. Mă pupi potent cu limba drept cep! La aramă si cositor vad ca te pricepi. Din asta traiesti, furi cabluri?

      Ștergere
    4. Nu, vand plasa de buzau ;)

      Ștergere
    5. Rahat, aici m-ai avut! Ai dracului anonimii astia, cum se pricep ei la dat plasa! :))

      Ștergere
  15. am inteles. e clara treaba. altul obsedat de gramatica.
    impinge-ti ochelarii putin mai sus de pe nas si beleste-ti ochii in calculator. pe noi lasa-ne sa ne-o tragem in grup :))

    RăspundețiȘtergere
  16. hai, fugi de aici, cu sau fara ochelari, nu-mi starnesti nici un interes. nu te baga in seama cu mine ca nu tine.

    RăspundețiȘtergere
  17. stai linistita pisicutzo ca nu vreau sa te fut

    RăspundețiȘtergere
  18. radu, eu parasesc frontul, plec la munca.
    as propune un mare ignore domnilor anonimi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu pot blue sa dau ignore, ar insemna sa accept cenzura ca fiind o cale. Las' ca obosesc ei! :))

      Ștergere
    2. Spor la munca, albastrico =))

      Ștergere
  19. ai si tu dreptate, Radu:)

    RăspundețiȘtergere
  20. Mucegaiule, ai asa o atitudine de golan, ca faci greata oricarui om decent .... nu meriti strop de atentie .... anonimii astia se exprima foarte decent, cu mult bun simt, dar cum sa priceapa niste complexati crescuti in spatele blocului si cum zicea un anonim cu protvul .... buna asta! Eu iti doresc sa fii ignorat pe veci ca poluezi tot ce intra in contact cu tine ....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de aprecieri, acum Ia-ti pastila si culca-te! Asa faca oamenii fara complexe si fara coloana.

      Ștergere
    2. as vrea si eu sa imi confectionez un aparat pentru apa alcalina.daca ma poti ajuta si vrei lasa-mi un mesaj pe apetrei.cristi76@yahoo.com multumesc

      Ștergere
    3. Eu nu te pot ajuta. Dar eu zic sa te mai gandesti inainte sa bei solutii de electroliza.

      Ștergere
  21. pfff chiar miroase aici totul mucegait :)))))) nimic nu e bun de pe blogul tau ...totul miroase a stricat...a mucegai ...:))))

    RăspundețiȘtergere
  22. mai baga si tu penicilina:))))

    RăspundețiȘtergere
  23. in kurul tau ce are daca bagi caa e albastru de atata bloguiala

    RăspundețiȘtergere
  24. dar apa mucegaita-minciuna moarta oare e mai buna decat apa alcalina :)))

    RăspundețiȘtergere
  25. Nu mai mancati la ghinde onanistilor

    RăspundețiȘtergere
  26. http://bitecharge.com/play/cutest-baby-commercial

    pentru ca apa :)

    RăspundețiȘtergere
  27. am cumparat un ionizator de apa chanson max si dupa 2 luni nu mai aveam hipertensiune ( era cca 16 cu 10)si nici pulsul marit la cca 90
    colesterolull a ramas 270 si glicemia 119 deci inca nu am rezultate dupa cca 6 luni ...consum apa cu ph de 9,5 zilnic cca 1,5... 2 L
    punctele de acupunctura si presopunctura arata un corp ,, schema slectrica ,, cu meridiane si paralele,, ACUM APA IONIZATA INTRA IN CIRCUITUL DIGESTIV... APOI IN CIRCUITUL SANGUIN......fara ca organismul sa faca efortul de a o alcaliniza cu folosirea calciului din oase si dinti.
    Acum 2-5 mii de ani apa era curata si alcalina.... acum este poluata si acida......... NIMIC NU MAI ESTE CUM A FOST ..... doar in vechii ghetari ... si in pungi subterane virgine ...dar de aerul ionizat .de ozon ati auzit ???????
    CEI DE LA SES SI DIN AGLOMERARILE URBANE TRAIESC INTR O CLOACA PRECUM VIERMII.

    RăspundețiȘtergere
  28. Mucegai ales mananci ca cat.

    RăspundețiȘtergere
  29. Hai ca m-am amuzat putin. Cui sa-i dau dreptate? Cert e ca noi, oamenii, am devenit foarte rai, in loc sa vb politicos, sa ne comportam civilizat, sa aducem argumente ne jignim si ne comportam ca niste copii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Noi"? Te-ai gandit c[ mulți doar simulează că ar fi oameni dar nu se ridică nici la nivelul unui urangutan? Atunci o sa-ti fie mai clar de ce ne cretăm.
      :))

      Ștergere
  30. Bufala:
    L'uso a lungo termine di acqua alcalina ionizzata potrebbe interferire con il naturale processo digestivo del corpo, riducendo l'acidità cloridrica, necessaria per digerire ed assorbire correttamente gli alimenti. Questo potrebbe quindi portare a un risultato imprevedibile riguardo i batteri buoni del corpo, il che può quindi aprire la porta a infezioni parassitarie come Candidosi, infezione da Nematodi, ad ulcere ed a malassorbimento.

    Verità:

    In questa affermazione c'è solo una verità: durante la digestione, lo stomaco produce acido cloridrico per digerire; quindi se si beve acqua alcalina ionizzata durante i pasti e per circa un'ora e mezza/due ore dopo il pasto, essa può diluire i succhi gastrici e tendere ad appesantire la digestione.
    Per questo motivo durante i pasti si consiglia di bere depurata non alcalina: è per questo stesso motivo che gli ionizzatori d'acqua alcalina in commercio possono erogare anche acqua depurata non alcalina: proprio per essere consumata durante i pasti.
    Per quanto riguarda l'uccisione di eventuali batteri "buoni" presenti nell'intestino, è evidente che chi scrive certe affermazioni non ha alcuna nozione di fisiologia.

    RăspundețiȘtergere
  31. restul aici
    http://www.acqua-alcalina.net/Acqua-alcalina-ionizzata/acqua-alcalina-ionizzata-bufala-o-verita.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite așa se combate suprapopularea si prostia. Bei, mori, planeta câștigă!

      Ștergere
  32. Total de acord cu tine, cu singura mentiune ca lamaia are efect alcalin in corpul uman, nu acid, chiar daca e vorba de acid citric.
    Deci ai trecut lamaia la categoria gresita. Altfel e clar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O mutăm dă-o încolo. Nu ne-om face sânge rău de la o lămâie măi anonim! :))

      Ștergere
  33. Anonim aș dori o schema a aparatului tau (cel cu saculetul de bunbac).
    Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
  34. Sunt un Anonim NOU pe acest blog in cautarea DOVEZILOR pro si contra consumului de apa alcalina, surprinzator de slab documentate pe intreg internetul. Am ajuns astfel sa citesc acest articol si apoi comentariile. Nu aprob limbajul folosit in comentarii si este in detrimentul mesajului important transmis de articol. Nu am cunostinte solide de chimie, biologie etc, dar logica mea imi spune de asemenea ca consumul de apa alcalina rezultata din electroliza va interfera cu procesul normal de digestie. Consumul de apa alcalina (PH 9-10) va ridica PH-ul in stomac peste valori uzuale ceea ce va duce la un efort suplimentar din partea acestuia pentru a mentine un PH in jur de 4, eficient pentru distrugerea microbilor si bacteriilor ingerate si pentru o asimilare corecta a proteinelor si carbohidratilor care intr-un mediu mai alcalin va duce la putrefactia acestora si aparitia in stomac a unor reziduuri toxice acide daunatoare sanatatatii pe termen lung. E mai benefic sa consumam aceeasi apa de la canal filtrata (de clor, metale grele, germeni, etc) si in schimb sa consumam alimente alcaline (fructe si legume proaspete) dovedite a fi benefice pentru sanatate impreuna cu mai multa activitate fizica. O zi buna tuturor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bingo, Anonim NOU. Linia de mijloc e mai bună chiar și când e vorba de pH. Tăiască neutralitatea, trăiască amfoterii! :P

      Ștergere
  35. Trecand peste limbajul celor mai multe comentarii sunt in principiu de acord cu postarea initiala. Apa pura nu poate fi descompusa/disociata prin electroliza si nu poate contine sarcini electrice libere. Caracterul alcalin este dat de prezenta unor baze ca de exemplu hidroxid de sodiu sau a unor saruri cu hidroliza bazica , de exemplu carbonat de sodiu. Orice apa alcalina (bazica) este neutralizata practic instantaneu de aciditatea din stomac , in principiu acid clorhidric, cu formare de sare de bucatarie ( clorura de sodiu).
    Deocamdata cam atat. Promit sa ma documentez si sa revin
    Un chimist pensionar

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. QED, domnu pensionar anonim ai fost scurt si eficient!

      Ștergere
    2. Chiar ca trebuie sa te mai documentezi, domnu' ... chimist, Ca pensionar nu-i meserie...
      Oricum search-uirea invocata trebuie musai sa se axeze pe ... acidul ala clorhidric din stomacurile noastre, fir-ar el sa fie de nemernic!
      Nu de alta da' as vrea sa stiu si eu daca beau vreo ... 2-3litri de apa alcalinizata puternic in fiecare zi timp de saptamini, luni si chiar ani, atunci de unde - Doamne iarta-ma! - ia organismul nostru - nestiutor si destul de limitat atunci cind il 'tzintuim' la extremele existentei lui biologice -, de unde ia el deci cantitatea aia ENORMA de ... protoni de hidrogen care sa 'asigure' aciditatea continua a ... naravasului organ?
      La stomac ma refer...

      P.S. Ai grija, domnu' chimist, sa-i explici si 'eminentzei' sale @Muci Alesi, cum e cu protonii astia de hidrogen si la ce sint ei utili sau nu.
      Sa nu carecumva sa decedeze sarmanul de el prin ... ignorantza!

      Semnat: Un amarit de specialist in inginerie chimica.
      ...De doua ori, mama ei de Politehnica!

      Ștergere
  36. Mucegai, nu mai incerca sa explici, nu vezi ca n.ai pentru cine? Era de la sine inteles ca apa pura nu se descompune la electroliza, dar puterea de manipulare e imensa, omul ar manca si un rahat pentru asa zisa sanatate promisa, bem apa alcalina si dupa bagam carne tratata cu hormoni, niste fast-food si niste dulcuri apoi un pachet de tigari si ne vrem sanatosi ca doar bem apa alcalina.Un altfel de stil de viata, cu alimente bio ( facute/crescute de tine, nu te duci si iei gem de la magazin ca scrie bio pe el) miscare si o gandire pozitiva ajuta sa.ti pastrezi sanatatea. Nu trebuie sa le umfli buzunarele unor escroci ca sa fi sanatos si aici nu intra doar astia cu apa ionizata, alcalinizata ci si aia cu promisiuni pt slabit 10 kg in 2 zile daca iei nu stiu ce pastila minune, orice om care gandeste in primul rand trebuie sa.si dea seama ca e o mare minciuna si daca totusi crezi in astea, nu iti dai seama ca daca tu o vacuta de 150 de kg, ajungi la 60 intr.o saptamana o sa iti ramana pielea atarnand prin locurile esentiale pe unde ai avut sunci.

    RăspundețiȘtergere
  37. Bună venită informația, totuși legat de schimbarea moleculară a apei în anumite condiții nu ai cum să fi atât de sigur, pentru simplul motiv că nu ai cum să faci tu personal acele experimente care să confirme sau să infirme fenomenul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hi mă Cristy, chiar dacă faci experimentele, tu fiind ne experimentat o să vezi fix ce ți se spune că trebuie să vezi!

      Ștergere
  38. M.A, imi placi frate! tine-o tot asa!!!!

    RăspundețiȘtergere
  39. Eu la chimie ma pricep cat sa amestec make-up cand ma fardez, in schimb m-a vrajit cineva vreo 20 de minute despre efectele apei magnetizate si citind acum postarea ta, ma intrebam daca efectele sunt aceleasi. :))))

    RăspundețiȘtergere
  40. Eu nu mai inteleg nimic. Ba e buna, ba nu e buna. Daca apa ionizata alcalina spui tu ca nu este OK, macar apa acida ca si dezinfectant poate fi folositoare? http://timez.ro/aparate-pentru-ionizarea-si-filtrarea-apei-acasa/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ada, răspunsul este nu, nu merita. Nu te complica cu apa ca dezinfectant. Efectul dezinfectant al apei tine de volum (practic spală) nu de pH. Nu pricepeți ca aparatul și aplicațiile sale sunt o înșelătorie? Pune-l în debara și uită. Toată lumea a cumpărat la un moment dat un rahat de la tele-shopping. :)

      Ștergere
  41. Na ca m-am pus sa citesc articolul sugerat de tine. Nu am reținut decât ca apa alcalină produsă de aparatul minune nu face cine știe ce minuni. Un articol bine explicat in termeni tehnici , mai greu de înțeles pentru mine care nu mi-a plăcut nici chimia nici biologia, doar mate. Însă comentariile merita toată răbdarea de a fi citit articolul! Inca ma minunez cum pot fi unii oameni atât de răutăcioși daca nu esti de aceeași părere cu ei. M-am amuzat tare mult la insistenta domnilor de a-si susține părerea. Deci apa minerală e buna de băut?

    RăspundețiȘtergere
  42. Oameni buni, nu mai cititi articole scrise de anonimi care mai sunt si prosti.

    Sunt suficiente site-uri, carti scrise de oameni de stiinta, de medici, de fizicieni, de chimisti, de castigatori ai premiilor Nobel ce contin informatii relevante, logice, demonstrate stiintific.

    Mai vietate nevertebrata care scrii un astfel de articol, ai multe carente in ceea ce ai scris, inclusiv la nivel limbii romane [,,excroci'' exista in lumea analfabetilor si ,,escroci'' in DEX]... daca citim articolul tau, ne dam seama din ce categorie faci parte.

    Articolul postat este de o mega proasta calitate si raspunsurile postate pentru diversi useri sunt niste golanii.

    La finalul unei postari, este important sa te si semnezi, sa stim si noi in calitate de ce somitate in stiinta te gasesti sa iti exprimi cunostintele in mod public.

    Despre Dr. Henri Coanda laureat al premiului Nobel pt. tratatul ,,Apa Hunza'' si Dr. Otto Warburg laureat al premiului Nobel pt. tratatul ,,Apa Alcalina'' cu siguranta nu ai citit.

    Presupun ca tu nu ai castigat vreun premiu Nobel intr-un anume domeniu, cu atat mai putin in fizica si chimie ca sa ai dreptul sa-ti exprimi parerile aberante si nefondate.

    Singurul premiu pe care ai putea sa-l primesti, ar putea fi cel pt ,,Prostie'' si ,,Analbabetism''.

    Gustul apei alcaline [ionizate] are gust salciu pt. faptul ca apa este foarte bogata in oxigen, dar asta nu inseamna ca este o apa improprie de consum... ce relevanta stiintifica sau medicala are comparatia cu gustul de ,,peste prost afumat''?

    ,,Ce se poate întâmpla dacă bei apă alcalină? Nimic, ea va fi imediat neutralizată de acidul gastric din stomac. Acidul gastric, compus în principal din acid clorhidric, este prezent continuu într-o anumită cantitate în stomac pe care nu îl găurește pentru că este învelit într-un gel tampon.''
    Acidul gastric secretat de stomac este mai acid sau mai alcalin in functie de alimentele consumate si care urmeaza a fi digerate, cu cat alimentele sunt mai procesate si contin proteine animale, cu atat sucul gastric este mai acid pt. a le putea descompune si mai putin acid daca alimentele sunt de origine vegetala.
    Sucurile si apa nu trec prin procesul de digestie, ci trec direct in intestinul subtire, deci care suc gastric este secretat?

    ,,Vrei apă alcalină, pune bicarbonat în apă, vrei apa acidă stoarce lămâie sau picură oțet în pahar.''
    Nici macar nu stii in ce concentratie de bicarbonat se sodiu apa este transformata in apa alcalina si la ce nivel de PH este transformata!
    ,,Apa Hunza'' si ,,Apa ionizata'' se refera la oxigenarea apei si nu neaparat doar la modificaerea la un PH crescut.

    ,,Dar de ce mama zmeilor dacă ai arsuri la stomac să bei zoaie de baterie în loc să iei un dicarbocalm sau malox?''
    Nu mai face tu recomandari de medicamente de sinteza, pt ca oricum ai o opinie neavizata.

    ,,Ce rezultă dacă bei apă acidă? Un mare nimic ca și la apa alcalină. N-am auzit pe nimeni care să fi întinerit bând coca cola, oțet din gogoșari sau mâncând lămâi.''
    Cine recomanda sa bei apa acida, coca cola, oted din gogosari pt intinerere sau mentinerea sanatatii? Nimeni! ...sunt fabulatii ale mintii tale care a luat-o pe campii.
    Un organism bazat pe dieta acida, fie ca este vorba de bauturi, mancare, stil de viata [stres, lipsa somnului, agenti poluanti] este total de nerecomandat, asa ca nu-ti mai pune tu intrebari stupide atata timp cat oamenii care vb. in cunostinta de cauza nu fac astfel de recomandari.

    ,,Până la următoarea încercare de dublă monetizare a apei, vă pot oferi o idee. Încercați-o pe cea de la robinet, este rece, limpede, lipsită de bacterii și ați plătit-o deja.''
    pa de la robinet, cu pesticide, ierbicide, trihalometani, metale grele etc., sa o consumi tu in continuare si sa te abti de a mai face astfel de recomandari.
    Chiar si o maimuta domesticita este mai inteligenta, mai cu bun simt si mai isteata ca tine.

    Esti un monument de prostie... m-ai surprins ca stii totusi sa scrii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu m-am surprins, să știi! :))
      Lung comentariu ai scris, mi-ai lipsit, mersi!

      Ștergere
    2. http://www.ecosistem28.ro/index.php?pag=articole&id=19
      Poate fi interesant pentru toti .

      Ștergere
    3. Of of si văleleu!!, da-mi un link la o sursa credibilă cu Nobelul ăla și după mai vorbim.

      Ștergere
    4. De parca tu esti o sursa credbila cand expui toate astea, sau macar de ai aduce ceva studii care sa te afirme...De ce ai pretentia asta cand tu insuti nu faci asta?

      Ștergere
  43. cu toate ca sunt de acord cu parerea finala despre apa ionizata prin electroliza, argumentatia e foarte proasta, inconsistenta, iti aperi punctul de vedere prin injurii ..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scrie te rog unul mai argumentat, fără injurii, fără patimă si eu îl gazduiasc. O sa vezi că nu-l citește nimeni, ori dacă îl citește or să credă că mi-a spart SRI contul!

      Ștergere
  44. Toate bune...dar ce caută dacii în toată polemica asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Habar nu am, cristi. Probabil îmbuteliau apă alcalină in visele umede ale unora?!

      Ștergere
  45. Lumina aprinsa se pune inainte sau dupa hipoclorit?

    RăspundețiȘtergere
  46. cine a zis ca trebuie apa pura organismului?!?! dimpotriva e nevoie de apa mineralizata (natural sau ope cai nbaturale)....In rest autorul articolului, mucegai la creier, a inceput sa va molipseasca si pe voi

    RăspundețiȘtergere
  47. Am citit articolul, comentariile si acum ma întreb oare cum am supraviețuit pana acum. Oare cum de mai trăiesc atâția pe planeta asta fara apa asta minune. Am avut ocazia sa miros apa aceasta minune , cea care se foloseste pe post de dezinfectant chipurile in spitalele din Japonia. Mirosea oribil a CLOR !!! Eu cred ca Dumnezeu ne-a dat in natură tot ce ne trebuie. Si mai cred ca cei care au cumparat aceste aparate scumpe, se autoconving ca nu au fost fraieriti, jignind pe toți ceilalți.

    RăspundețiȘtergere
  48. Nea Mucegai sau te-o chema, referitor la comentariile negative despre apa alcalina, esti varza cu cirnatzi si se vede clar ca nu ai habar de nimic si aici ma refer la faptul ca indemni la consumul de apa de la robinet care este pura si lipsita de bacterii...bla bla bla. Cumpara-ti un filtru si incearca sa filtrezi apa de la robinet. Dupa o luna taie filtrul in doua si vezi ce cacaturi sunt oprite acolo de elementele filtrante...

    Mai bine iti mai iei un job in loc sa pierzi timpul si sa moderezi un blog de kkt.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nenea Anonim, job să-mi faci matale, știi de care, că nu trăiesc din blog.
      Nu știu ce bei, dar pun pariu că e tare!
      "Căcaturile" alea este normal să existe în sistemul de distribuție apă potabila, nu te mai isteriza anapoda! Dacă tot tânjești după apa de pe vremea dacilor care cică era alcalină, după ce o alcalinizezi, te rog să o servești direct din urma de copită a a calului, din ulcioare si ciuturi din care beau împreuna cu oile și vacile, niciodată spălate cu detergent. Și să nu uit, vezi că strămoșii (majoritatea nu excepțiile) aveau speranța de viață cam pe la 40. Nu știu de ce eu cred că tu deja ai expirat!

      Ștergere
  49. Despre Dr. Henri Coanda laureat al premiului Nobel pt. tratatul ,,Apa Hunza'' si Dr. Otto Warburg laureat al premiului Nobel pt. tratatul ,,Apa Alcalina'' cu siguranta nu ai citit.


    fix genul de informatie utila in cazuri d-astea. Henri Coanda nu are nobel iar Otto are unu pentru "discovery of the nature and mode of action of the respiratory enzyme" si mai are o nominalizare pentru for his work on nicotinamide, the mechanism and enzymes involved in fermentation, and the discovery of flavin (in yellow enzymes).

    Deci...Nu neaparat minciuna ci doua

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu contează nene Animaloo faptele, internetul, documentele. Dacă anonimii decretează că pula a luat Nobel, Nobel e, mama voastră de capitaliști veroși! :P

      Ștergere
  50. stimabile domn mucegai,
    ESTI UN BOU!

    RăspundețiȘtergere
  51. Nu este nimic adevarat din ceea Ce spuneti.lamaia in organism contrar aparentelor alcalinizeaza corpul,nu creeaza aciditate cum s ar crede.efectele sunt reale,iar studiile confirma faptul ca un corp alcalin se imbolnaveste mult mai greu decat unul acid.aciditatea este data de anumite alimente consumate precum carnea,laptele,dulciurile si desigur apa consumata.alcalinizarea presupune consumarea de fructe,legume,cereale integrale,leguminoase si oleaginoase,plus apa!sa va mai documentati!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine domnule, ne documentăm, relax! E doar un articol despre apă, nu are treabă cu lămâile.

      Ștergere
  52. Apa deee ... ploaie!29 mai 2016 la 20:58

    Mai, @Sfoiegeala baiatule, singurul lucru pertinent din toata insailatura ta gogomanesc-glumetzo-aiuritor-stupida este doar faptul ca nu-i nevoie de un device de nu stiu cite mii de lei/euro ca sa bei apa alcalinizata si alcalinizanta.
    Atit.
    In rest, un penibil si jenant telmes-balmes de vorbe netrecute de testele de fizica si chimie ale clasei a VIII-a! Ca bazele electrolizei banuiesc ca ti-au bintuit mult mai grav coretexul. Imbibat de bere, cum ziceai...


    Prietene, daca chiar vrei sa pari si inteligent nu numai sa lasi impresia ca iesi mishtocareste din universul paradigmatic de gimnaziu ca sa le arati altor prosti cit de ... cool-t esti tu, atunci e musai sa pui ambele minutze peee ... carti!
    Si vezi ai mare grija sa nu fie cele de bucate sau - Doamne fereste! - alea deee ... poker!!!


    Era sa cad dracului din fotoliu cind am citit urmatoarea cretinatate:
    "Apa e apă și caracteristica ei principală e neutralitatea. nu mai repet încă o data ca nu e o problema de fizica sau chimie ci de biochimie si biofizica, de fiziologie. Dacă pe mine mă denigrezi și nu mă crezi, de ce nu întrebi un medic?"
    Sa mori tu ca e chiar asa?!?
    Daca e vorba de medici .. psihiatri, atunci cu siguranta esti pe calea cea buna, te asigur!
    Neutralitate, mai 'eminentza'? Esti sigur-sigur ca mintea aia a ta nu era cu sinapsele indreptate taman inspre ... Elvetia? Nu de alta da' apa in stare 'pura' sau neutra' (alt cretinism) practic nu exista nicaieri in natura! Care natura a fost mai desteapta si decit tine atunci cind a hotarit ca ph-ul seric uman (al singelui carevasazica) trebuie sa fie OBLIGATORIU de 7,4. Adica usor bazic. Deci nu de 7,0 adica 'neutru'.


    A propos, ai habar de ce tocmai acest ph si nu 7,7 sau 8,0?
    Daca reusesti cu cuvintele tale sa spui cititorilor de ce natura a 'ales' taman acest ph, atunci declar cu mina pe inima c-o sa sustin ca esti cel mai mare geniu in viata! Chiar daca vorbesti de echilibrul acido-bazic al organismului fara ca de fapt sa ai vreun habar ce-i ala...
    Si daca reusesti sa intelegi si sa si explici - alora de au timpul liber sa-ti asculte asertiunile pseudo-stiintifice - si de ce diferite specii de mamifere (animale cu singe cald prin excelentza) au diferite valori ale ph-ului propriu, atunci ma jur sa-ti ridic chiar si o ... statuie!
    Cu ph perfect neutru, desigur...


    P.S. Amice, apuca-te si tu de alte sporturi. Mai putin ... intelectuale, no offence!
    Nu de alta da' unii dintre noi am depasit cu mult stadiul ... wikipedia inca de pe vremea cind shcoala serioasa se facea in ceva mai mult de 12+6+7+3 ani de studiu...

    Daca n-ai fi chitit de la mama natura sa iei la mishto (chestie de umori, nu-i asa?) absolut orice misca in cimpul tau vizual (era sa spun intelectual, da' m-am oprit la timp), cu siguranta ca ai fi reusit sa postezi un topic mult mai obiectiv, adevarat si poate chiar cu accente stiintifice. Cu gust placut da' si util.

    Asa insa ai reusit doar o banala ... apa de ploaie.

    'Sterila', puerila si inutil/futila...

    Cind insa o sa vrei sa scrii si vreun topic despre - Ooops! - ORP (potentialul REDOX, de oxido-reducere), atunci da-mi un semnal sa te ajut sa nu te faci de ris.

    Poate o sa vrei in felul asta sa fii si ... exhaustiv, nu numai 'intelectual' ironic!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai că ți-a fost dor de mine domnule autodidact, recunoaște!
      Și dacă tot îți este dor de vremurile "alea bune" (numai pt căerai tu mai tânăr) în care se făceau (12+6+7+3 ani?!) școală, de ce nu inventezi matale un aparat de călătorit în timp?! :P
      ORP! Magic cuvant pentru matale, tataie! Ha ha ha ha, ce patetic!

      Ștergere
    2. Apa deee ... ploaie!30 mai 2016 la 09:38

      Copilu', daca ti-e greu sa tii un blog la un nivel intelectual fie el si minimalist, parerea mea e sa te lasi de 'meserie'. Ori sa te-apuci de scris articole la 'PIF', 'Rahan' sau ... 'Arici Pogonici'!
      Infantilismele astea sferto-docte si arogantzele self-suficientzei personale nu intretin in nici un fel 'arderea' si nici macar ... viatza, mai piticutz. Si, oricum, nu-s vreo dovada irefutabila a existentzei tale trecatoare si care sa ne umple Universul de atita cunoastere benevolenta!...

      P.S. Actualmente lucrez la un aparat de ... desteptat proshtii! Mi se pare infinit mai util decit orice device de calatorit in timp.
      Evident ca am mare nevoie de voluntari pt. experimente.
      Si mi se pare ca tu ai fi un ... candidat perfect!
      Ce zici, te bagi?
      Promit sa nu-ti modific nici macar cu 0,1 pretiosul echilibrul intern acido bazic.
      Parol!...

      Ștergere
    3. Pentru început te anunț că ai greșit rubrica. Asta nu e blog științific, nici sait de popularizare a științei. Chiar de ar fi fost, ție îți este inutil, pentru că ești un fan cocoon.ro, comisarul.com, Pavel Coruț & shit!
      Pif, Rahan și Arici pogonici au fost reviste de un înalt standard, deși se adresau copiilor. Din tentativa ta de de minimizare a importanței acelor printuri se poate concluziona ușor că ești o relicvă a unui regim în care Rahan era considerat subversiv, eventual porno, că umbla în pielea goală.
      Oricum, ceva a mers rău cu aparatul ăla la care pretinzi că lucrezi, se vede că l-ai testat pe tine!

      Ștergere
  53. Apa deee ... ploaie!30 mai 2016 la 10:31

    Sait, 'eminentza'?!? Sigur-sigur n-ai vrut sa spui ... site? Sau macar ...sit, ca pari a avea nevoie de ceva 'sapaturi' ... antropologice. A-caracteriale, desigur...
    Nu standardul conta in contextul discutiei, ci tocmai adrisantul, mai gagautza! Nivelul abordarii si 'profunzimea' cortexului, faraoane. Adica exact cele conforme cu acetilcolina si tzesutul glial din dotarea ta proprie. Vadite din plin (gol mai degraba) in rindurile tale teribil de jenante pt. un biped absolvent de liceu. Fie el si fara BAC...

    ...relicva... regim... subversiv... porno(?!?)...

    Wooooow!
    Esti sigur ca n-ai falsificat biletul de acces la netul broadband de mare viteza? Dat de doctorul de garda?
    De la 'Balaceanca', desigur...
    Copile, se pare ca tragi serios pe nari substante halucinogene. Sau macar stai neprmis de mult in incapere cu cei care o fac.

    Mai baiatule, pe vremea cind eram eu insusi subversiv regimului invocat absolut kretin, tu inca nu intelegeai cum PIF, un ciine, poate vorbi ... intr-o limba straina. Straina tie, evident.
    Iar in timpurile cind 'relicva' asta lua doua gloantze in mina si picior la Revolutie, tu probabil abia te chinuiai sordid saaa ... iesi pe tzeava!
    Asa ca nu amesteca furibund, mitocaneste si absolut imbecil lucruri care te depasesc cu mai mult decit ... patratul caracterului tau!
    Adica, mai ape intelesul tau, nu fi meltean cind altul mai rational ca tine si iti atrage atentia ca gresesti.
    Fundamental...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cunoaștem tehnica, tovarășe. Recursul la vechime cică duce automat la legitimitate. Ei bine, nu merge la mine.
      Împușcat în mână de două ori?! Probabil era singura țintă eligibilă, ținând cont că dacă te nimereau în cap, nu atingeau nici un organ vital!

      Ștergere
  54. Apa deee ... ploaie!30 mai 2016 la 11:13

    Krestin sau doar ... kre(sh)tin?!?
    Mai, euglena bok-o-trofa, nu te strofoca sa pari inteligent: clorofila pur si simplu nu produce ... neuroni!
    Chiar daca fiind veche de sute de milioane de ani ar avea totusi ceva 'legitimitate'.
    Iti recomand ... furadan, stricnina sau DDT.
    Efect garantat si scapi urgentisim si de angoasele astea existentzialiste...
    Ooops!, iar am uitat: ...DDT nu se mai fabrica ca cica produce ... sterilitate!
    Desi personal cred ca tocmai asta era solutia...

    RăspundețiȘtergere
  55. Mai, nu va mai certati ca chiorii...
    Beti apa alcalina vreo 2 saptamani, cu conditia sa nu mai beti nimic altceva (apa de la robinet, sucuri, ciorbe, bauturi din comert ,etc..)
    Daca vreti cafea sau ciorbe faceti-le cu aceasta apa (alcalina)
    Apoi mai vorbim....

    RăspundețiȘtergere
  56. multi idioti doamne fratilor nu are nici un gust apa si e foarte buna de baut iti place sa bei mai multa fata de orice apa ai bea nici urma de clor sau alte metale grele apa ca de izvor si sa stiti ca daca beti un pahar de apa alkalina seara inainte de somnic dimineata aveti pofta de viata asa ca nu mai scrieti tampenii cum ca apa nu e buna plm luati aparat si vedeti ca merita cu adevarat sau daca puteti duceti va la o prezentare nu mai scrieti ca idiotii pe forumuri si vb gogomanii aparatul e descoperit de rusi si de japonezi si la japonezi chiar exista in spitale ori aia nu s idioti sa puna cacaturi in spitale ca noi plm mai documentati va si dupa aia vb

    RăspundețiȘtergere
  57. multi idioti doamne fratilor nu are nici un gust apa si e foarte buna de baut iti place sa bei mai multa fata de orice apa ai bea nici urma de clor sau alte metale grele apa ca de izvor si sa stiti ca daca beti un pahar de apa alkalina seara inainte de somnic dimineata aveti pofta de viata asa ca nu mai scrieti tampenii cum ca apa nu e buna plm luati aparat si vedeti ca merita cu adevarat sau daca puteti duceti va la o prezentare nu mai scrieti ca idiotii pe forumuri si vb gogomanii aparatul e descoperit de rusi si de japonezi si la japonezi chiar exista in spitale ori aia nu s idioti sa puna cacaturi in spitale ca noi plm mai documentati va si dupa aia vb

    RăspundețiȘtergere
  58. Muta rabdare tre' sa ai sa parcurgi un astfel de blog(scuze daca din scris mai dispare cumva litera L dar nu prea merge - e vechi laptopul)Initial,am citit articolul de la care s-a plecat;interesant,deoarece tocmai ce-mi spusese unul ca-mi da o "reteta"de preparat un aparat ptr apa alcalina.Interesant,ziceam,pana cand iubirea fata de aproapele,dispare dintr-odata si ii ia locul rautatea,ego-ul,unuia sau al altuia;In loc sa ne documentam si sa discutam pe aceasta tema(ca banuiesc ca asta s-a vrut)ajungem,mai rau decat leprele "din fruntea tarii"sa ne jignim,sa ne facem in tot felul;Pacat de aceasta frumusete care se chiama fiinta umana si care "e facuta dupa chipul si asemanarea Lui Dumnezeu"!Ce pacat sa strici chipul Lui,prin rautate!
    In fine,as dori sa pun o intrebare la care din partea autorului cred c-o sa obtin un raspuns:Daca nu are rost sa aruncam cu banii pe astfel de excrocherii,merita macar sa aruncam pe filtre GAC? Multumesc,anticipat si-mi cer iertare daca v-am retinut cu "aberatiile"mele;O seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara sa-ti fie si tie...
      Da' tu chiar crezi, pe bune, ca autorul o fi vreo eminentza cenusie in materie? Poate n-ai citit atent comentariile celor care se mai si pricep la asa ceva.
      Ca-n rest, numai cu consideratzii despre ... bunatatea/rautatea oamenilor si ... impactul demiurgic al lui Dumnezeu asupra naturii umane, nu cred c-o sa-ti rezolvi problema de ... alcalinizare a singelui si nici necesitatea imperioasa de 'asasinare' a radicalilor liberi.
      Parol!...

      Ștergere
    2. Nu merită nici ăla banii.

      Ștergere
    3. Frei_herr, aia cu asasinarea radicalilor liberi m-a uns pe retină! :)))

      Ștergere
  59. Te-a ... uns pe retina, mai @Muci Alesi, poate doar datorita faptului ca tu esti obisnuit sa citesti orice doar cu ... koooru'!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aia cu asasinare era o laudă dar tu fix precum capră: râioasă, dar cu coada tot sus!

      Ștergere
  60. Okay, sorry, am glumit, bre! Ce tot esti pus mereu cu ... clantza-ntre booci pe blogul asta?
    In fond e blogul tau si ar trebui sa fii si tu ceva mai ... mizericordios, nu crezi?
    totusi
    P.S. Se pare ca ai niscaiva pb. de recognoscibilitate ... sexuala! Tzapul e tzap, n-are cum sa fie capra!...
    Iar din comentariile mele ar fi trebuit sa-ti dai seama ca la mine sint importante taman ... coarnele si nu coada!

    Right, huh?...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dapăi nu știu ce e așa important la coarne când sunt purtate clar numai de rumegătoare. Dacă era vorba de colți și gheare, te înțelegeam, fata tatii!
      :P

      Ștergere
  61. Mama, filozoful lui tata! Sau mai degraba ... filfizonul lui tata... Nu prea sari de glezna broaste in materie de acetilcolina si tzesut glial, nu-i asa?... Pe linie logico-creationisto-istorico-stiintifica NU rumegatoarele sint primele si unicele purtatoare de coarne! Daca citeai macar "Decameronul" ai fi aflat ca exista purtatori de coarne in fatza carora pina si 'vitejii' cu coltzi si ghiare (te cam dai cocos la capitolul asta fara sa ai totusi ... pedigree-ul necesar!) s-ar simti mici, umili si neajutorati!... Mai cultiva-te, amice. Ai grija sa nu fie cumva ... 'etno'-cultura!

    RăspundețiȘtergere
  62. Sfatul meu?
    ...Continua sa dormi!
    E cel mai bun exercitiu pt. cei 2 neuroni...

    RăspundețiȘtergere
  63. Măi, mare istorie!!! Omul cu ...mucegai a scris un text combinând stilul științific cu stilul beletristic... În loc să medităm, căci conține idei valoroase, noi ne lansăm în atacuri suburbane... Mă rog, mai sunt și aceia care au stat prin baruri la orele de limba și literatura română. Greu cu stilurile acestea funcționale ale limbii române... Aveți însă grijă că din mucegai se obțin niște substanțe care vindecă infecții grave... Nu este vorba de a lua apărarea cuiva în mod gratuit, însă articolul este bine scris - în cheia acestui melanj de care aminteam. Dincolo de asta trebuie să fii dobă de carte, ca să combați cu argumente științifice, cu rezultate demonstrate ale unor cercetări, studii... Eheheiiiii..., oare câți dintre aceia care atacă își susțin ideile astfel?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In sfârșit vede cineva adevarul: asta e o postare pe un blog!
      Mersi, Florin, dar pui pariu că talibanii apei alcaline nu se opresc? :)) Nu pune, deja l-ai pierdut!

      Ștergere
    2. Corect! Mulțumesc și eu! De apreciat stilul tău aparent futil (nu mai traducem pentru mulți dintre talibanii cu pricina, ei rezonează deja instinctiv cu suprafețele himerice ale termenului livresc...), în fapt high level... Ssss... High levels!

      Ștergere
  64. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  65. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  66. S-a trezit si mai an, badica Traian, cu mintea-n burlan!...

    Nu incetez sa ma intreb uimit oare ce scoala or avea inestimabilele astea euglene bok-o-trofe habarnaute? Si cite clase or fi absolvit din ea ca sa fie atit de stupide incit sa nu fi aflat ca marea descoperire a penicilinei a insemnat de fapt si 'marele' inceput al gravului atac asupra chiar a ... genomului uman?
    De unde sa stie neica-nimeni contemporan mare amator de 'melanjuri' de net(?!?) ca bagatul in vorba si in seama atunci cind n-ai nimic a spune e doar semn de ... GRANDE COCHON?!?...

    Sarmanu' Fleming n-avea de unde sa cunoasca prin '28 ca valoroasa lui descoperire ce a avea sa salveze zeci si zeci de milioane de vieti in urmatoarele decenii (si continua s-o faca!) avea sa stea insa la baza altor zeci de milioane deee ... decese prin necunoasterea si apoi chiar prin crasa ignorare a efectelor negative ale antibioticelor?!?
    Si asta pt. ca in '28 nimeni nici macar nu banuia ce-ar fi ala genom uman si nici cei mai stralucitzi savanti (atunci si mult timp dupa) nu au realizat 'potentialul' grav mutagen functional si biologic purtat in 'subsolul' binefacerilor extraordinarului (la acea vreme) miceliu de Penicillium Notatum!

    E drept ca prin '60 - cind inca nu aparusera efectele grave ale rezistentei la antibiotice - un umil inginer biochimist si cercetator (chiar roman!) avertiza asupra faptului ca 'obisnuirea' organismului uman la efectele antibioticelor este similara cu cea din cazul ... drogurilor!
    Si producea in epoca chiar si DOVEZI greu de inteles si de acceptat de comunitatea stiintifica si medicala. Si cu atit mai putin de niscaiva kretini de net, self-suficienti si sferto-docti!...
    Iar omu' nostru a aratat ca tocmai faptul ca celebrele fungii traiesc si se inmultesc natural intr-un mediu absolut pestilential - gunoaie putride si apa canalelor de deversare a dejectiilor umane sau animaliere - ar fi trebuit sa dea serios de gindit cercetatorilor, medicilor si companiilor farmaceutice!
    Din pacate omul a fost marginalizat, ridiculizat si a murit fara ca sa apuce ziua in care toata lumea stiintifica avea sa-i confirme 100% munca si cercetarile de o viatza...

    Da' in lumea asta imbecila continua sa se nasca destui idiotzi (mama idiotilor e mereu gravida, nu?) care-s atit de inapoiati logico-rational incit, desi ei au studiile la ... piciorul broastei, vor musai ca pe un bloguletz de doi lei sa li se aduca 'eminentzilor' de ei tone de argumente stiintifice, de 'dovezi', de documente, de cercetari si studii de parca alde ei ar si fi in stare sa inteleaga ceva din ceea ce se numeste cercetare fundamentala!
    Asta desi, in mod evident, nivelul de cognitie al stupizilor e exact aidoma celor din vremea lui ... Copernic!
    Care - si ei oameni de stiinta ai vremii, nu? - erau in stare sa jure cu mina pe Biblie ca ... Pamintul chiar e buricul Universului, nuuu?!?

    Oare cit de timpit sa fii sa nu intelegi ca ceea ce astazi aparent e f. bun, miine, in alt context, ar putea fi chiar ... devastator?
    Diferentza o face doar omul.
    Si intotdeauna 'motivat' doar de bani...
    Da', tot intotdeauna, idiotului cu zero valoare adaugata ii va fi imposibil sa inteleaga cum e cu realitatea adevarata de dincolo de lipsa de acetilcolina si de grava inadecvare a propriului tesut glial...

    P.S. Cum sa le explici tuturor homunculilor astora cognitivi cum e cu noile terapii biologice, cu proteinele 'virale' sau cu tratarea celor mai grave si imposibil de vindecat la ora actuala infectii la om chiar cuuu ... bacterii?
    Cind mintea iti ramine iremediabil blocata - datorita obisnuintei - doar la ceea ce vezi cu proprii ochi, la ceea ce-ai invatat intr-o scoala facuta parca special sa deformeze si nu sa formeze si la ceea ce doar iti spun alti idioti la tv sau pe net, atunci, vorba lui Nietzsche...

    ..."Esti deja mort, intr-o infernala lume de muribunzi!"...

    Jalnica si penibila de-a dreptul e specia asta zis ... umana!...

    RăspundețiȘtergere
  67. Sau cum poti scoate ... prostul din adormirea 'sacerdotala'!

    RăspundețiȘtergere
  68. Acu' daca ne-am dumirit ca e blog - pe care probabil e voie de la ... 'caracter' sa se manince bok cit cuprinde ca doar nu e gazeta stiintifica ci doar un ... koorpapier pt. al idiotilor loasir -, ma gindesc ca totusi o carafa cu ... apa alcalina ar fi numa' buna.

    Mai taie, dracului, din 'aciditatea' aia funciara a talibanilor stupizi (urmare a proastei functionari a pompei de protoni), cit si din greatza ... celorlalti nevinovati cititori.

    Nu-i asa, faraoane?!?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da bossultane, cum spui tu!
      Apoi te legam și iți dăm medicamentația!
      Îti facem și electroterapie, așa obții apa alcalină direct în stomac!

      Ștergere
    2. Incearca atunci, 'eminentza', cu apa de la robinet. Desi, daca tot ... nu te doare inca, nu vad cum te-ar ajuta o biata apa ne-alcalinizata.

      Oricum, vad ca ai inceput sa ai/faci ... 'pui'! De cam aceeasi ... mani-'nivela'.
      Vezi ce patesti, 'excelentza', daca nu-ti iei la vreme ... 'contraceptivele'?
      Si incearca daca vrei sa pari mai inteligent chiar si decit lasi impresia, sa-ti alegi mai cu discernamint ... fallow-up-sii.
      Adica ai minimul respect fatza de tine macar si nu le mai da ... apa la moara aia care nu macina de fapt nimic, da' uruie a nimic.
      Orice fel de apa vrei tu.
      Ca altfel astia-s genul de lingatori care dupa ce te pupa atit de des intre emisfere - 'cerebrale' sa zicem -, ramin fara saliva si-s in stare sa moara de sete si de-al dracu' chiar si cu aparatul Kangen linga ei!

      Ștergere
  69. Am citit comentariile pe diagonala ca altfel ma apucau talibanismele si ieseam pe strada sa dau in cap la idioti! Prea e mult internet la dispozitia retardatilor. Imi vine sa nu mai ies din casa! :-O E primul articol de-al tau pe care il citesc si imi place! I'll keep reading!

    RăspundețiȘtergere
  70. Comentariile unora sunt doar ..baloane de sapun ... trebuie sa-i intelegem ,au baut prea multe leșii,se vede ..
    Mucegaiul stie ce vorbesc :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uneori toate vorbele scrise sau rostite sunt baloane de sapun. Depinde pe cine stropesc in ochi cand se sparg, roxy! :P

      Ștergere
  71. consumand produse cu ph alcalin e la mintea cocosului(nu si a autorului) ca:
    -organismul, incercand sa mentina ph-ul neurtru, va produce mai mult acid(din resursele organismului presupus ca avand ph-ul acid)
    - ca urmare, nu apa alcalina, direct, va modifica ph-ul celulelor, ci reactia organismului, care pentru neutralizarea apei cu ph alcalin, va modifica ph-ul celulelor spre alcalin, iar mai departe reactiile chimice din cellule fac restul...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Amice, lasind deoparte citi ani poti avea (scrierea cu majuscula se invata totusi din clasa I-a!), ma intreb daca 'logica' din frazele tale iti apartine sau e de 'imprumut'?
      Nu de alta da' m-a umflat teribil risul de era sa cad pe spate! Noroc ca am spatare la toate fotoliile...
      Personal n-am mai auzit de citeva saptamini incoace prostie mai mare ca asta cu ..."reactia organismului, care pt. neutralizarea (?!?) apei cu ph alcalin, va modifica ph-ul celulelor spre alcalin"...


      Bai, tu vb. serios?
      Si, in general, esti bine ... sanatos?!?
      Adica ai un 'ph' normal?
      Sau doar ai facut gimnaziul ... la seral?!?

      1. Organismul NU VA 'neutraliza' niciodata ph-ul alcalin al apei alcaline pt. ca, pur si simplu, ph-ul organismului uman este deja 7,4 adica - Ooops! - ALCALIN!
      Pricepi?...

      2. Reactiile din celule nu fac decit sa mentina buna functionare a organismului, baiete, caci celulele nu se ocupa cu ... ph-ul organismului!
      Atit buna functionare a celulelor cit si ph-ul singelui uman, deci al organismului, e un mecanism si simplu da' si extrem de intricat. Si e guvernat endocrin cu ajutorul neurotransmitatorilor chiar de catre ... hipotalamus!
      Adica de creierul nostru ... 'primitiv' care are sisteme de securitate la care stiinta moderna nu are inca acces.
      Ca daca ar avea, atunci am putea muri chiar doar prin ... propria vointza!
      Ma rog. unii yoghini pot face chiar si asa ceva, da' ei nu intra propriu-zis in 'tainele' hipotalamusului, ci doar ii shunteaza caile de transmitere a informatiilor...

      3. Mintea cocosului ca mintea cocosului, da' sa vezi mintea ... gainilor care doar confunda ... prostia cu habarnismul si incultura crasa!
      E-adevarat ca proprietarul blogului e 'destept' ... bita/bata in materie, da' asta n-ar trebui sa ne faca si pe noi asemeni lui, nu crezi?
      Asa ca organismul nu va 'produce' NICIODATA mai mult acid doar pt. ca noi consumam exact ceea ce are el nevoie pt. buna functionare, adica alimente si apa ... usor alcaline!
      Acest lucru se intimpla doar daca am alimenta organismul cu un ph extrem de alcalin/bazic, adica peste 11!
      Caz in care creierul nostru interpreteaza acest lucru ca fiind ... o agresiune. Careia ii raspunde printr-un mecanism de aparare si re-echilibrare intracelular, in nici un caz nu va produce mai ... mult acid in stomac!

      4. Ai auzit vreodata in viatza aia a ta de ceea ce se cheama ... pompa de protoni, mai, 'eminentza'?
      Cu siguranta ca nu, asa ca te sfatuiesc sa cauti macar pe net ca sa vezi care sint mecanismele de reglare acido-bazica ale organismului, si abia pe urma sa dai din clantza ca la ... manutantza!
      No offence!...

      5. Putina lume stie, de ex., ca sucul de lamiie care e serios acid in mediul extern (lucru usor de pus in evidentza cu bandeletele de masurat ph-ul), atunci cind ajunge in stomac el devine ... bazic/alcalin!
      Nimeni n-a aflat inca care ar fi mecanismul biochimic exact care produce aceasta transmutatie (sau de ce) si nici de ce organismul nostru face acest lucru doar cu lamiile!
      E drept, mai exista citeva alimente (doar naturale) usor acide care au cam acelasi raspuns al organismului, da' sucul de lamiie se detaseaza prin variatzia f. mare si aproape instantane a ph-ului exact in stomac. Care este un mediu eminamente acid, nu-i asa?
      Si reciproca e adevarata in citeva cazuri:
      Exista alimente naturale usor alcaline care devin ... usor acide in stomac.

      Tare surprinzatoare, interesanta si aparent extrem de ciudata natura asta, este?
      Si infinit mai complicata decit credem c-o putem noi explica prin putinele si teribil de stupidele noastre preconceptii ... chimice, fiziologice sau doar ... educationale/culturale...

      Oricum, minutzele pe carti, dragilor, ca nu mushca!...

      Ștergere
  72. E foarte ciudat si neverosimil dupa mine mai ales ca sustii ca daca faci ceva cu 400 de lei cu dracu stie ce crafting skills ar fi mai bun decat ce iti ofera un aparat profesional (nu mai vorbim ca asta poate fi foarte riscant) , dar , oricum , recomandarea apei de la robinet despre care se stie si se simte cat e de infecta si toxica prin substantele de eliminare a bacteriilor, si de calcaroasa de face casa de piatra la rinichi, m-a facut sa pierd orice urma de incredere pe care o puteam acorda.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ok, pune-i un filtru, fă-i o analiză, că și la țară la puț ai face așa ceva, nu?! Nu deveni paranoic, unii dintre noi știu ce sunt alea coliforme, aeruginosa, etc. Ghici ce, există bacterii care trăiesc în apa distilata! Fugiți, o să murim! :)))

      Ștergere

COMENTARII MUCEGAITE