luni, 22 august 2011

Călugăriţa

Arăta ca un băţ verde sau ca o frunză răsucită cum se ascundea în tufiş. Odată pornită în explorarea unei zone cu pietriş îmi atrage privirea. Şi eu pe a ei. Sau o fi un el, caz în care la prima dragoste o să-şi piardă capul. Definitiv. Arată fioros de elegantă. Pentru gângănii este moartea cu două coase, dar din faţa degetului se retrage strategic. Este în floarea vârstei, mai are peste două luni de viaţă. Dacă aş pune-o într-un terariu, ar putea trăi doi ani. Dar aia ar fi viaţă?
Mai bine îmi rămâne mie poza iar ei zborul, pânda, împerecherea şi canibalismul provocat de epuizarea depunerii a sute de ouă.
Drum bun şi vânatoare îmbelşugată călugăriţo!

5 comentarii:

  1. Cat de eleganta sta la pozat! Fioros de eleganta, un epitet pe masura numelui sau. Stiam aceste insecte, dar nu le-am vazut o buna perioada de timp.
    Chiar frumoasa vedeta ta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Fetelor, recunoasteti ca este frumoasa si basta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vrăjeală, fetelor, ia nu mai lăudaţi atâta poza aia. Adevăratul mesaj al lui Radu nu e pentru voi, fetele, ci pentru fraierii de bărbaţi. Se ştie că ne pierdem foarte uşor capul după fuste.Poza e un manifest -avertisment. Bravo Radule, subtil ca de obicei!

    RăspundețiȘtergere
  4. @ oretarzii,
    :D
    vezi ca acus trantesc o poza cu un cub maro si-l declar arta cu titlul "Picaso constipat"!

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE