luni, 8 august 2011

Shake that money maker - să moară de ciudă Standard & Poor's

No way you look girl,
No way you move girl,
You driving me crazy
You breaking the whole world
You got that bond girl,
That magic bond girl
So do your thing,
Shake that thing, money maker.
…...................................................
Shake it girl, shake that money maker,
That money maker, now boom boom, boom boom.

Versurile melodiei aparţinând DJ Sava si Raluka se potrivesc cu ce se întamplă cu lumea când ţara care face banii (la propriu) dând din fund prea tare, se dezechilibrează ameninţând să dea cu bucile de Terra.
Din pompoasele explicaţii date cu perdaf de gulere albe, ar trebui să înţelegem că nu ar fi nici o problemă că Standard & Poor's a declasat cu o treaptă economia nr.1 a lumii.
Serios?! Ia încearcă să pui la telecomandă în loc de baterii AAA, baterii AA+ si spune-mi ce observi!
Cum, nu există baterii AA+?! Muhaahaa...Nici economii AA+ nu există!
Mediafax ne povesteşte că “Janet Tavakoli, analist independent de credit, afirmă că puţini investitori sunt obligaţi să ţină numai obligaţiuni cu rating AAA, iar cei aflaţi în această situaţie nu vor avea probleme din moment ce Moody's şi Fitch încă menţin SUA la triplu-A.”
Acum să vă traduc eu.
Băieţi S&P nu vă culcaţi pe o ureche după ce aţi tras clopotul de alarmă; Economia SUA o să facă ce ştie mai bine, adică o să mai tiparească nişte bani cu care o să vă convinga indirect că sunt solvabili. O să facă asta pâna îi puneţi A-ul din triplu-A la loc, indiferent cine plăteşte nota.
Soluţia ar fi să emigreze americanii la noi. Le-am găsit un nou loc de turnat...în pahare, că de filme sunt sigur sătui!



2 comentarii:

  1. Conspiraţioniştii sunt oameni de treabă, optimişti. Pentru că ei cred că totul e calculat dinainte, că nu a existat loc pentru hazard. Aşa că de asta îmi place mie să fiu conspiraţionist. Să vină la noi americanii, dar nu chiar toţi. Oricum, printre cei care o să vină la noi aş vrea să fie: Arnold, Bruce Willis, Rihana, Mariah Carey, Michael J., Metallica,de Niro, Captain america, omul Păianjen, George Lucas. Ar mai fi loc şi pentru NASA, Clint Eastwood, fantoma lui Charles Bronson, serialul The Shield. Şi desigur Fort Knox şi Bill Gates, să-mi reinstaleze Windowsu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Corect oretarzii,
    Şi eu aş dori sa vină Superman, Spiderman, Caveman si alte dermatite made in. Dar în primă instanţă le+a s da cetăţenie romănă lui Tom şi Jerry!

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE