luni, 13 octombrie 2014

Foca și moartea


 
Rugăm oamenii să nu ne mai ajute. Noi animalele marine putem și preferăm să murim singure. Am ales să eșuăm pe mal și să ne uscăm la soare din același motive pentru care voi să vă lăsați trupul să se descompună în mare, cu mențiunea că noi nu suntem atât de egoiste încât să înapoiem naturii o sută de grame de cenușă în locul întregii mase corporale.  Nu înțelegem cum vă poate fi teamă de viermi după moarte, când sunteți atât de putrezi încă în viață. Oricum, vă dorim descompunere plăcuta!

foto: +Rodolfo Meerhoff 

21 de comentarii:

  1. Mie imi place cu foc. Focile n-au decat sa ingrase ele pamantul :) Daca ma tot descompun odata cu nasterea, macar la final sa ma ard :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Focile mai dau ceva înainte de moarte: grăsimi, piele etc. Oare cum ar fi să exploatam totul de la om după moartea lui, de genul grăsimi. Cred că ar scade prețul energiei și așa ar avea și fast-food-urile un plus de motiv de existență.

    RăspundețiȘtergere
  3. omu ie om ,si pina la urma tot natural ramane de vrea sa existe desi putred pe dinauntru, instinct de conservare s-ar numi asta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ăsta e un fel de hedonism pe dos, conștientizat prin reducerea la absurd a raționamentului post-mortem al focii : dacă tot e să murim, atunci să ne bucurăm dracu din timpul vieții de viermuirea lentă în care deja zăcem! Temă mișto, deși aș schimba pe ici pe colo, inclusiv finalul. Apropo, ideea de eșuare pe mal a focilor e puțin trasă de mustăți,căci malul e chiar mediul lor natural. Balenele, eventual alte cetacee eșuează, căci malul nu e mediul lor natural, oricât de mamifere ar fi ele. Probabil ai pervertit intenționat ideea de eșuare.
    Dar intenția și execuția sunt bune și ar fi meritat o dezvoltare. Deși literatura universală a dezbătut subiectul cam pe toate părțile, imposibil să mai fii original în era blogosferică, mon cher!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ”zăcem” cu ghilimele, uitasem să le pun.

      Ștergere
    2. Atunci bine. Tu știi ce spui acolo. Probabil te face să te simți original. A... și foarte singur!
      :D

      Ștergere
    3. Păi crezui că pusăi și traducerea. Noa, mai singur ca foca ta nu pot fi, că am și eu viermii mei. Eșuați și ei prin mine, ca mustăcioasa ta pe mal!

      Ștergere
    4. Mi-s deja putred. Ma tem ca odata ce ma prabusesc sporii or sa otraveasca sectia de votare unde stau la coada...

      Ștergere

COMENTARII MUCEGAITE