marți, 25 martie 2014

Interziceți crucile pe drumurile României!

Stimabililor, am și eu o întrebare.

Cine pana mea le dă autorizație, permisiune, retardaților care ne umplu drumurile de cruci, lumânări la borcan și flori de cauciuc? Cine autorizează construirea troițelor ălora infecte din cornier, sau beton, cine permite înfigerea crucilor în asfalt, spațiu verde, sau intre borduri?
Ați observat că unele din oribilitățile alea din fier forjat au fundații?

Și dacă românul e un dobitoc care poate simultan venera morții atât ortodox cât și păgân, ce vină am eu care trec pe drum? Chiar prost să fii, nu poți să nu te întrebi de ce merită ăla călcat de mașină două cruci. Are cumva două suflete sau două trupuri? Păi atunci eu zic să facem parapeții din cruci și să înlocuim linia dintre sensuri cu cruciulițe filigran, că pe mulți i-a întins tirul pe cauciucuri de la București la Varna. Să se pună tămâie în benzină și agheasmă în lichidul de parbriz. Astfel fiecare metru pios de șosea va fi o comemorare a morților pe fondul sonor asigurat de radio Trinitas.

Dar de ce oameni buni, ce vină am eu? De ce trebuie să știu că acolo au crăpat unii, și de ce trebuie să mă simt de parcă aș călători cu mașina prin cimitir? Și dacă nu vreau să știu, dacă nu vreau să mi se reamintească că pe drumuri se întâmplă căcaturi, ce pot face? Eu vreau doar să trec pe drumul ăla, să privesc peisajul, nu să fac cu mâna la strigoi.

Poate are careva idee unde pot reclama, unde pot cere demolarea acestor simboluri mortuare sau strămutarea lor acolo unde le este locul, în cimitire sau la fiare vechi. După administrativ cred că ar trebui acționat și la nivel legislativ.


Domnilor politicieni, dacă vreți să rămâneți în istorie, dați o lege care să interzică crucile de pe marginea drumurilor și troițele din intersecții!

Și țineți minte: crucile de pe marginea șoselelor nu inspiră spiritualitate, ci ideea că românii sunt niște bigoți lugubri suferinzi de stupizenie macabră.

Fiți cinstiți, pe voi vă deranjează crucile de pe marginea drumului?

47 de comentarii:

  1. Sincer, nu. Câtă vreme nu mă obligă să le venerez, n-am nicio problemă. Ţine de libertatea fiecăruia.

    Dar Radule, n-ai să vezi veci aşa o iniţiativă legislativă. Nu când politicianul român aruncă cu generozitate banul public pe tot felul de biserici inutile.

    Belle

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc!
      Tu Belle, eu la simțul tău estetic făceam apel și când acolo tu mă iei cu libertatea?!

      Ștergere
    2. Eu n-am simţ estetic, ai uitat? Întreabă-l pe al meu.
      Belle

      Ștergere
    3. Deci io nu pot să îl întreb pe al tău că mă ia la întrebări cum și de ce vorbesc cu nevastă-sa. Deci să-mi spui tu! :P

      Ștergere
  2. Se pare că suntem cam singurii care îşi plantează cruci pe marginea drumului sau ridică troiţe, adevărate altare, dacă răposatul era din famelie mai înstărită. Cunosc caz concret. Am şi întrebat pe văduvă de ce a făcut asta. Mi-a zis, citez: " aşa se face, să ştie lumea că a intrat Costică cu maşina în copacul de lângă crucea lui."
    E şi trist, e şi hilar. E aiurea.
    Ce mă miră pe mine e că până acum nici una din crucile pe care eu le văd mereu pe drumurile unde umblu, nu au fost săltate de hoţii de fier vechi. Nu le-a vândut nimeni pontul sau se tem că-i bântuie răposaţii? Că ar face şi curăţenie şi ar face şi ei un ban grămadă. Şi n-ar fi nevoie de legi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Irina văd că tu cunoști oameni potenți. Eu sa fi fost văduva respectiva, tăiam copacul de care s-a izbit Costică, așa să se învețe minte să sară aiurea în calea omului!
      Nu merge faza cu hoții, că am vorbit eu deja cu unul. Uite ce mi- spus:
      -Nu ie bune crucile dă furat și dat la hier vechi, că au radăcină dă beton. Crucile alea ie ca icebergurile, bre Radule

      Ștergere
    2. Eu mai bine plantam un alt copac, nu o cruce. Înţelegi de ce, nu?
      Dacă ar fi după mine, nici eu nu m-aş ascunde după o cruce când o fi să trec la cele veşnice, dar numa ce le-am zis la ai mei de cenuşă, au şi sărit după agheazmă.

      Ștergere
    3. Daca nu te-au imbaiat in agheasma, e inca ok. :))

      Ștergere
  3. dincolo de estetica este deprimant, adevarat...
    in egala masura, tot pe sosele intalnim "plantate" si prostituate...cu ele ce ne facem, mai ales ca sunt si plimbarete? macar crucile stau locului :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer pandhora, mă intreb cum poți tu compara morții cu vii și frumusețea, chiar daca e pe bani, cu o grămadă de metal și bolovani.
      Și religios dacă o luăm, Magdalenele alea au suflet, crucile nu.
      E așa ori nu?

      Ștergere
    2. nu a fost chiar o comparatie, a fost mai mult o paralela intre doua aspecte dezagreabile...
      cu siguranta ca multi dintre cei care gasesc fireasca prezenta crucilor pe marginea drumurilor, nefireasca gasesc prezenta prostituatelor acolo, si invers...
      in ceea ce ma priveste, le gasesc neplacute ca impact pe amandoua.
      consider ca poti comemora pierderea cuiva si altfel decat prin plantarea unei cruci, un copac spunea cineva mai sus, ar fi ceva cu mult mai viu si mai firesc pe margine de drum asa cum te poti prostitua si elegant si mai putin ieftin...
      sau cine stie, poate ca dau eu prea mare importanta aparentelor :)

      Ștergere
    3. Ai idei bune, Aştept reţeta de prostituţie elegantă ca să mă fac crap!

      Ștergere
    4. esti un tip adorabil, de fapt :))

      Ștergere
    5. ti-am lasat ceva in "cutiuta" daca treci pe la mine :)

      Ștergere
    6. Sunt adorabil de drept nu de fapt. :))
      Un cadou pentru mine, waw!?

      Ștergere
  4. eu am una sub geamul meu langa un tei.. Din nefericire, la acel accident am si participat ca martor ochiometric cand aveam 16 ani si jucam fatza(copil iesit dintre masini direct sub tir etc). acum ce sa zic, sunt mama si inteleg ca in durerea ei nemarginita mama acelui baiat face chestii dar sincer mi-ar fi un pic mai bine daca nu as vedea mereu noaptea la geam lumanari arzand, daca de Paste nu as deschide ochii pe coroane si daca n-ar trebui mereu sa rememorez scena cu creierul intins pe 1 m si cu capul descarnat sub tir.

    RăspundețiȘtergere
  5. coane e mai usor pentru rude. Te gandesti ca trece un om pe acolo si zice "Mnezau sa il hodineasca". Si ca e in rai. Si ca plm, e mort dar e mai bine. Chintesenta religiei.

    Pentru sofer e la fel de bine. Multele cruci iti aduc aminte ca se moare pe acolo. Poate in pizda matii de sofer roman (vorbesc in general, avem cei mai multi sumahari pe sosele din mUE) mai lasi o parte din caii aia putere si la somn.


    Ce nu inteleg eu: crucile de pe munte. Alea sunt simpatice. Daca tot ai obosit, macar sa iti amintesc "daca Mnezau te voia pe mute te facea capra nu gras"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci ma bucur sa te contrazic, melteanu nu vede crucile la 190 la ora cu care goneste el. La viteza asta crucile se unesc si devin gard.
      Da, aici ai dreptate, daca mnezieu ne vroia pe munte ne facea marmote nu obezi!

      Ștergere
    2. corect.

      Un prieten imi povestea de un fost coleg de la alexandria, ceva interlop de net. Baiatu ii invita sa continue sa bea ceva, el fiind dupa 2 sticle de uischi. Cu argumentul ca "pe el nu il opreste nimeni".
      L-au oprit la cateva luni dupa, un stalp de lemn si unu de ciment :)

      Ștergere
    3. sa spunem ca povestea a avut aproape un final fericit. Pacat de fata din dreapta lui...

      Ștergere
  6. Alte puncte de vedere.
    Eram o data intr-un microbuz undeva in drum spre Braila parca si soferul mergea ca nebunul, era si ceva ceata, ploaie. Un nene i-a zis: nu vezi dom'le cate cruci sunt pe-aici, vrei sa le mai punem si pe-ale noastre? Pe drumul ala e o portiune dreapta-dreapta si chiar e plin de cruci stanga-dreapta. Probabil ca acolo o gramada de destepti calca pedala...
    A avut efect ca dupa vorba omului s-a format un tzunami de indignare, care oricum trebuia sa vina si fara sa se aduca argumentul cruci, insa frica pazeste turma.

    Pe munte, pe Valea Jepilor in Bucegi erau intr-o vreme cruci la fiecare cotitura. Le-au mai luat, avalansele, apele, oamenii. Unii se mai lasa cuprinsi de fior si-si amintesc ca pe munte prostia, neatentia, excesul ucid.

    Contrar ideei ca frica ar salva prostimea, la calea ferata ce intra in orasul Motru, acum nu mai e tren, dar cica o sa fie iar, e un ciorchine de cruci. Au murit acolo la destepti care au considerat ca masina lor e mai rapida decat trenul incat se inchina lumea ca la o mini biserica... sa fie feriti de blestemul prostiei.

    Am vazut cruci si prin multe parti ale Europei si inclusiv pe o margine de drum in Canada. Deci nu suntem singurii. Strainii chiar considera ca e ceva traditional, deci inedit.

    In schimb, vitezomanii si aia de se cred super-soferi incat linia continua nu-i intimideaza in depasiri ar trebui cumva insemnati... dar cum??!



    RăspundețiȘtergere
  7. Da-mi voie sa aduc aminte si de sereleurile de pompe funebre, alea care iti scot in strada, direct pe trotuar, ghiorlaneli cu megadiscount la sicrie, plus coroane, cruci expuse la vedere. Laser frate, dar da-o-n cacat de afacere prospera, ia-o mai usor cu sicriul pe scari, ca nu e nimeni bucuros sa-ti admire marfa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E pe probate, eu am testat unul dar n-am cumpărat că mă strângea, hi hi hi!

      Ștergere
  8. Hai s-om interzice cre(s)tinismul !... Radule , esti idealist!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Naiv sa sau optimist, dar azi sunt trist. Pe drumul către muncă au murit unii şi presimt apariţia unor noi cruci.

      Ștergere
  9. Auzi? Ce naiba caută la tine pe blog reclama aia cu grasa căreia îi tremură șuncile?
    Reclama ca reclama, dar cu grase? Măcar o reclamă la prezervative n-ai găsit? Sau la dildo-uri. Pfff, la grase!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am veşti proaste pentru tine Mitzo. Reclama cu buci e de la un virus cuibărit in computerul tău. La mine e o reclama cu extindere de tenis şi una cu nuci.

      Ștergere
  10. Nu cred în șarpele vorbior care a convins-o pe Eva să mănânce mere ca să fie deșteaptă. Nu cred în învierea miraculoasă a unui evreu cu o mamă virgină. Nu cred într-o barcă cu milioane de catralioane de animele și insecte.

    Dar troița și cu icoana agățată de retrovizor te salvează de la moarte.

    Vând icoane de parbriz care câteodată plâng - 5 lei bucata. Rog seriozitate

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-a dovedit statistic ca aia care au mai mult de 3 icoane de parbriz din hartie reciclata la muntele Athos nu mor niciodata in masina. Intotdeauna reusesc sa se tarasca afara...

      Ștergere
  11. Crucile astea ar putea fi solutia vietii mediocre si durerile ei. Vine realizarea ca ai carmuit o astfel de viata si iti fortezi intalnirea cu moartea intr-un astfel de loc si astfel in disparitie devi cvasi-faimos. Nu le scrieti politicienilor, nu le furati oamenilor o ultima speranta la faima atat de validatoare.

    RăspundețiȘtergere
  12. Mă Anonim, tu nu ai cap degeaba! La asta cu gloria postumă nu mă gândisem! :))

    RăspundețiȘtergere
  13. cum să scoți crucile? păi și poap de unde-și scoate bacșișul? plus că, să nu știe o lume-ntreagă că acolo s-a produs o dramă? știrile cu ce se mai hrănesc? da` reporterii?
    anarhistule!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. popa* - m-a luat tastatura pe dinainte

      Ștergere
    2. Mi-a povestit un prieten cum a fost el șocat să meargă la "înmormântare" pe șosea, a unui cunoscut de alui; cum stăteau în mașini, cu mâinile întinse la popă și la baba care le dădea colivă. Toate astea în vâjâitul mașinilor care treceau pe lângă...

      Ștergere
  14. Sunt cam creepy, de acord cu tine, dar au rol preventiv. Soferii si pietonii ar trebui sa caste ochii cand trec prin acele zone.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă CuvântA, eu cred că lumea e naivă. Cred cu tărie asta, altfel ar trebui să folosesc alte expresii.
      Draga mea, nimeni nu învață nimic din exemple. Melteanul are un echlibru psihic de bizon. El este absolut convins că lui nu i se poate întâmpla nimic chiar daca șofează cu bucile pe volan în timp ce vorbește la telefon răzuind un loz.!
      Bzonul NU vede cruci, crede-mă, că știu ce zic. Alea sunt simboluri pentru panseluțele care le devin victime. Ca să scapi de bizoni ar trebui să ai aeroglisor nu autoturism.
      Cred că înțelegi ce am vrut să zic, dincolo de ton.

      Ștergere
    2. Inteleg ce ai vrut sa zici, dar nu toti sunt bizoni la volan, altfel drumurile erau marcate de cruci, nu de copaci.

      Ștergere
    3. Erau marcate cu cruci dacă se inventau mașinile odată cu creștinismul!

      Ștergere
  15. Pentru ca suntem crestini bai fraiere ! Pentru ca tara cu cea mai saraca populatie de pe Terra si totodata cu cele mai multe curve, este o tara credincioasa si pioasa, ce stii tu paganule ! Noi in acelasi timp, ne si temem de "Dumnezeu", dar suntem si amici la catarama ! FUCK LOGIC, RIGHT ?!

    Pentru ca progresul omenirii era inexistent fara miliarde de retardati MANIPULATI de conducatorii secreti ai lumii, care au numai avantaje din asta.... De asta, na !!

    RăspundețiȘtergere
  16. Pentru că fiindcă, domnu' leomanager! Vă rog, vă rog, eu nu sunt păgân. Păgânisimul este tot religie sau cult și presupune zei. Eu nu cred în așa ceva. Dar da, în rest sunt nevoit să admit că e posibil să ai dreptate. Din nefericire, nu din plăcere, pricepi?!

    RăspundețiȘtergere
  17. Uite, domnu' mucegait, firma SC B.O.R. SRL a mai dat un tun !

    http://adevarul.ro/locale/turnu-severin/video-foto-cerere-disperata-premierul-ponta-femeie-lunca-banului-vrea-eutanasiata-odata-fiica-sotul-ei-1_533054f80d133766a83035a1/index.html#gallery_currentImage

    Si sa mai aiba careva tupeul sa spuna ca bisericii noastre nu-i pasa de saraci !!! :)

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE