joi, 25 august 2011

Atenţie vipere!


De nenumărate ori am trecut pe lângă semne ca acesta fară să le vad. Ori le-am ignorat deşi luasem act de ele pentru că n-am crezut avertismentul. De puţine ori am dat atenţie şi am notat în minte posibilitatea unui pericol. De foarte puţine ori mi-am dorit să-l fi vazut. Nu pot uita una din aceste ocazii.
Am fost în casa lor de două trei ori şi n-am simţit nimic. Nimic rău. Am băut cafea si am fumat, am ieşit la club sau masă în oras. Socializare banală cu cunoştinţe second hand. Îmi păreau simpatice şi atât. Genul de oameni pe care îi treci în listă când dai forward pe mail la bancuri. A trecut un an până să aflu din presă că ai mei cunoscuţi au fost acuzaţi de pedofilie. Am întrebat în stânga şi în dreapta dacă e ceva adevarat, dar n-am primit decât răspunsuri evazive. Mi-a fost rău. M-am gândit că nu mai stiu să apreciez un om. Apoi am auzit că acuzaţiile au fost respinse şi mi-a fost ruşine. Abordat online pe messenger, i-am gratulat pentru recăpătarea onoarei. Printre glume despre traiul la răcoare am spus: “bine că nu a fost nimic adevărat”. Am rămas paralizat de răspunsul care o să-mi sape tranşee în cap:
- Ei pe dracu, am avut avocat bun de i-am dus şi de data asta în cap!
Of cât de prost, cât de orb, cât de indiferent la semne am putut fi! Ah, cum mă urăsc!
Acum ştiu cât de laş, de spălat pe creier sunt. Mi-am băgat în cap prezumţia de nevinovăţie şi lipsa dovezilor reale. Dobitoc ce sunt, pe astea le cred, avertismentele nu. Însă voi cei conştienti, puneţi semne. Pentru cei care citesc, pentru cei care n-au nevoie să vadă şarpele ca să ştie că pericolul este real.
Ochii mari!

11 comentarii:

  1. Eu sunt de parere ca oricui i se intampla la un moment dat sa calce vreo vipera pe coada, dupa ce a vazut avertismentul scris... Sau sa aciuieze vreun sarpe la san. Eu am fost de curand in situatia din urma. Eram in stare sa bag mana in foc pentru o ingenua absoluta, care poseda ca si arma un copilas mic, dragalas, dar bolnavior. Mi-a exploatat sentimentele, dar si resursele financiare. Nu s-a multumit cu atat, a plantat si cateva " strambe" printre cunoscuti.
    Crede-ma, si acum ma doare palma ce mi-am dat-o singura peste frunte, ca dupa ceafa nu am ajuns.
    Aiurea senzatie, amar gust...
    Acum zic ca stiu sa ma feresc, dar stiu eu...?

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa credem toti, trecem pe langa semne si credem ca nu ni se aplica!

    RăspundețiȘtergere
  3. dap. sunt undeva niste jaloane pe care nu le vedem sau le vedem si credem ca nu sunt adresate noua. dar ele sunt! ca niste avertismente plantate dintotdeauna. referitor la ratatzi care gasesc testosteronul in cel mai pur lucru. in copii, nu Este scuza! sunt perfect de acord ca daca pervertirea albului in negru poate avea un nume, s-ar chema pedofilie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Radule, continuă să faci ceea ce faci. Un nou avertisment, un nou head-up, dacă cineva va scăpa nemuşcat înseamnă că scopul a fost atins. Pedofili, zici? Brrr!

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Mircea,
    Tu stii, ii vezi ca si mine pe aurolaci prin gari, viitoare victime fugite de de bataie si foame de acasa, ajung carne de trafic si tocila pentru a mortii coasa.

    RăspundețiȘtergere
  7. @ oretarzii
    ce am scris pentru Mircea, ti se adreseaza de asemenea. Insa nu stiu daca pot sa continui ceva ce nu am inceput. Cum spuneam, sunt prea las pentru asta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ar trebui sa pestrezi legaturi stranse cu ei. Daca ai nevoie de un avocat bun, stii unde sa apelezi.
    De ce nu pui si o reactie negativa, sau macar neutra, ca poate mai este si hateri ca mine, care nu vor sa dea reactii pozitive.

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Cristi
    Pai de ce sa pun eu cand ai pus tu?! Logic nu toata lumea vede aceiasi incarcatura a paharului. Eu am vazut partea cu lichid (ceva verde), probabil tu vezi tot partea plina dar aia cu aer.
    O sa-mi iau avocatul lor cand m-o chema Cleopatra si mi-or creste tatele sa pot alapta aspide!

    RăspundețiȘtergere
  10. Radule, treaba e că şi scriind despre şi tot faci ceva. Cine citeşte va privi cu alţi ochi fenomenul şi se cheamă că datorită ţie, eu aşa zic. Serois, uite treaba cu aurolacii, cine le-a întins o mână reală, nu să le dea ceva de mâncare sau un ban ci să-i pună pe o direcţie? Că nu tre să mergi neapărat cu bâta să-i iei la omor pe dezaxaţii care profită de nenorocoşii aceştia, că nu-i ştii pe toţi şi e ca şi cum ai vâna vrăbii cu arcul.

    RăspundețiȘtergere
  11. @ oretarzii,
    Nu pot ajuta pe nimeni fara ajutorul altora. Si tot ce am putea face noi este eventuala indexare a unui pericol pe care apoi lumea il va uita din cauza problemelor zilnice.

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE