luni, 17 octombrie 2011

Huidu şoferul agresor

La ora când scriu, Directorul Direcţiei Rutiere, comisarul şef Lucian Diniţă şi alţi specialişti din Poliţia Rutieră susţin o conferinţă de presă, la sediul IGPR având ca subiect accidentul auto în care a fost implicat Şerban Huidu. Conferinţa este transmisă în direct de Realitatea Tv.
Doar 15 minute de "conferinţă" mi-au fost de ajuns să mi se reconfirme unul din motivele pentru care merg prost lucrurile la noi în ţară. Bâlba.
Puţina şcoală pe care am reuşit să o frecventez, îmi indusese falsa idee că o conferinţă este un eveniment unde oamenii cu competenţe în domeniu vin pregătiti să anunţe, să discute, să dezbată ceva. La acest gen de evenimente organizatorii sunt cei care se presupune că ştiu ceva mai mult decât invitaţii despre subiect. A fi organizator presupune pe lângă vafe şi cafele gratis, că ai minim un vorbitor specialist în problemă şi/sau măcar un prezentator. Tu eşti organizatorul. Adică ştii că mâine ai conferinţă, ştii tema, îţi faci un comunicat, un discurs. Îl expui frumos ordonat, urmărind nişte puncte, apoi laşi hârtiuţa sau telecomanda de la retroproiector jos şi răspunzi la întrebari.
Probabil că sunt un dinozaur anchilozat şi un rautacios; un cârcotaş chiar aş îndrăzni să zic.
Asta ar explica de ce "conferinţa” asta mi se pare un circ, un spectacol al penibilului.
Domnul Diniţă s-a lansat într-o povestire a la long a accidentului, bine condimentata cu a-uri, ă-uri, mm-uri, presărată cu aluzii deloc subtile la partizanatul presei pro-Huidu. Un fel de urecheală părintească a jurnaliştilor obraznici, care nu lasă “specialiştii” să facă parchetul mai lucios. Acest Mr. Prompter al poliţiei nu are nici un pic de rigoare în exprimare, nici o minimă cursivitate a discursului. Doar hăhăieli, admonestari, şi ceva argou poliţienesc din care cea mai memorabilă ar fi definirea lui Huidu drept "şoferul agresor". Iacă pâine de mâncat pentru tabloide, iată deci ce trebuia (vezi titlul) să înţeleg şi eu.
Mă iertati, dar nu-mi mai trebuie restul conferinţei ca să mă ridic şi să ies din sală. Sau în cazul de faţă să închid televizorul. Am văzut şi auzit destul.

7 comentarii:

  1. Huidu e inca unul din pleiada de boi nascuti in masina care se cred pe tarlaua ma-sii cand sunt la volan. E un bou care a facut o depasire neregulamentara care a costat doua vieti.

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Alexander,
    1. Huidu nu poate fi bou, ci maxim taur, ca a facut vitei;
    2. aia era padure, nu tarla;
    3. alea 2 vieti se facura 3;
    4. nu :P

    RăspundețiȘtergere
  3. da mersi stiu ca se facura 3 ca dupa ce ti-am lasat tie comment abia atunci am auzit pe antena 3. Nu conducea prin padure totusi , era pe un drum, si nu , nimic nu il scuza, si nici pe tine in loc sa comentezi problema te iei de politistii penibili si conferinta lor si mai penibila. Who cares bout that?

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Alexander,
    Deci sunt mai informat ca tine :P
    Si uite ca imi pasa mie ca politia e mai cancan decat liberatea!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma tot gandesc de ieri, la nefericita intamplare, la povestea asta. Clar, tragedie.
    Insa politia, prin al sau purtator de vorbe-n vant, sau cum i-o zice, nu face decat sa fie si mai evident penibilul.
    Insa, daca acest om care a comis accidentul era un Oarecare, nu acel Huidu, vedeta, mai era atata discutie pe tema nenorocirii deja produse? Nu inteleg nici simpatiile, nici antipatiile, care in mod clar sunt tot mai acerbe si incrancenate...
    Parca mai ieri vorbeam cu tine, pe aici de ridicat piatra, Radu... Nu?
    Ai dreptate, conferinta si toata nebunia, rapacitatea cu care si presa a navalit pe subiectul-Huidu, e dovada celui mai josnic spectacol.
    Tare ma tem ca dupa televizor, o sa fac post negru si de net, macar o vreme...

    RăspundețiȘtergere
  6. Sonia,
    tragedie este atunci cand iti pui pe nasalie trei din membrii familiei odata.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pai la acea tragedie ma gandeam si eu. Nu la Huidu. E problema lui, va plati pentru ce a facut; eu m-am referit la vuietul facut in presa doar fiindca cel care a bagat trei oameni in mormant, e o vedeta.

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE