luni, 3 martie 2014

Refuz

Refuz lepșele. Le urăsc.

Puteți să mă socotiți extremist, nebun, prost, dobitoc. Nu-mi pasă. Îmi pare rău, chiar nu îmi pasă. Vă rog să nu-mi spuneți cretin sinistru, în rest puteți să-mi spuneți cum vă vine la tastatură.

Din acest moment, indiferent de cât de buni prieteni am fi în spațiul virtual sau real vă garantez că nu mai comentez la chestii care încep cu:

duzina de...,

leapșa cu....,

miercurea fără...,

joia în...,

plm, etc.

Nu o să mai comentez la nici o postare care-mi insultă setea de originalitate și libertate. Nu o să mai citesc nici un rând din acest tip de manifestări „literare”, sau dacă le citesc imi rezerv dreptul de a le socoti rebuturi, scurgeri de timp si atentate la inteligență.

Apetitul meu pentru teme de casă nu a existat niciodată iar obligația de a mă conforma s-a încheiat odată cu școala. Prin urmare nici din politețe nici din delicatețe nu o să îmi ascund dezgustul și refuzul pentru lepșe.

Da, este adevărat că am mușcat și eu din fructul viermănos, dar am scuipat rapid conținutul pe jos. Adică pot înțelege entuziasmul temporar pentru o astfel de activitate, la descoperirea unui cerc nou, a unui blog colectiv sau nou agregator, dar asta nu poate dura luni și în nici un caz ani.

Așa că  vă rog să-mi scuzați expresia, mai bine îmi bag un electrod de sudură pe uretră decât să scriu despre ceva ce i se pare altui prost că ar fi interesant. Pot fi dobitoc și singur, n-am nevoie de turmă.

Vă doresc inspirație, subiecte la alegere și joc de glezne.

Jos leapșa!

 

43 de comentarii:

  1. Auch !! Jur ca parca m-a durut pe mine faza cu electrodul !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu vreau să mă gândesc serios la asta că mă taie o dorință ...

      Ștergere
    2. :)))) hai, fugi si fa :)))

      Ștergere
    3. :)) cat de matematic te usurezi :)))
      Poti sa desenezi un cerc ?

      Ștergere
    4. Cât de larg trebuie să fie, ca să știu dacă mă...ține?!

      Ștergere
    5. :))) se puncteaza intentia si originalitatea. Deci e bun si un semicerc...!

      Ștergere
    6. Ok, asteaptă urmatoarea ninsoare ca să-ti trimit poze cu zăpada galbena! :P

      Ștergere
  2. Tu nu stiai ca pisi este noul popescu-polimedia?
    Indraznesti sa te iei de pisi? Vaaaai, cata inconstienta!!!!
    Cate demoazele cu poze de pisici la avatar te vor mai citi de acum incolo?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și tu consideri în mod eronat că am ceva cu o sursă oarecare de lepșe?! Oare unde am greșit? Am spus că nu o să mai citesc lepșe indiferent cine le dă sau le primește. Atât.

      Ștergere
    2. Nu cred nimic! sunt incredibil...
      Doar ca aprob pozitiv partea cu miercurile si duzinile.
      Dezaprob insistent electrodul!

      Ștergere
    3. Nu mai pomeni de electrod că acuș îl dau leapsă...ăă...țeapă!

      Ștergere
    4. De acord cu sf bacterie !
      Electrodul ala este de-a dreptul inspaimantator.
      Fantezii mai putin dureroase nu ai ? :))

      Ștergere
    5. Am fantezii cu ciocane, tesle...
      Stai, asta cu ciocanul/tel e de la Mitza din topul protestelor. :D
      Revenim la teslă, că pare mai românească tâmplăria.

      Ștergere
    6. Tz, tz.
      Zau ca ma asteptam la altceva.

      Ștergere
  3. Ăsta e un articol răutăcios la adresa Psi-ei și a tututor celor care, benevol, au intrat în clubul ei. Și nu numai la adresa ei.
    Dar nu fii ridicol și mai ales nu minți. E urât și nu se face.
    Dacă nu-ți păsa, nu te-ai fi apucat să scrii o alocuțiune pe tema asta. Dar evident că îți pasă din moment ce ai pierdut timp pentru a scrie așa ceva. Dacă ți-era indiferent, nici măcar nu ai fi băgat pe careva în seamă, dar nu, tu ai vrut să ieși în evidență cu o declarație pe care nu ți-a cerut-o nimeni.
    Oamenii cu idei comune vor găsi tot timpul o modalitate de a-și crea legături pentru a se cunoaște unii pe alții.
    Însă am o întrebare: este obligatoriu comentariul la o postare care nu-ți place? Fiindcă dacă tot declari sus și tare că nu comentez la postări care .... e ca și cum te-ai plânge că ți-a cerut cineva să faci ceva ce nu îți place.

    Dar dacă ai pus în cap de listă duzina de cuvinte (ah, și nu, nu este o scuză) mie îmi place să scriu acolo. Sigur, nu tot timpul și nici nu mă simt obligată să o fac. Doar atunci când mă simt inspirată și când cele 12 cuvinte reprezintă o provocare pentru mine, nu doar o invitație la joacă.
    Dar dacă eu sunt proastă în ochii tăi fiindcă scriu pentru duzină, eu sau Mihai, atunci poate că tu ești prea deștept pentru noi, prea artist, prea critic, prea bun, prea de la țară.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este adevărat că e un articol urât, răutacios, cum vrei tu să îi spui, dar este îndreptat împotriva lepșelor. Generatorii nu mă interesează și oricum nu este un atac la persoană ci la fenomen. De fapt nu este un atac, ci o declarație.
      Te rog să remarci că eu nu am dat nume, nici nu am de gând să dau de vreme ce nu o să mai citesc astfel de articole, indiferent de autori. Practic în acest post explic de ce nu or să-mi mai apară nici un fel de reacții la articole leapsă. De asemenea îmi rezerv dreptul, dacă tehnic este posibil, de a șterge și pe cele anterioare.
      Mulțumesc pentru comentariu.

      Ștergere
  4. Am venit cu recamierul meu! Il vrei sau nu? Nu, nu e leapsă! E fără arcuri, de la mama natură!
    Adică e vorba de un braț de paie sau de fân, nu mai știu... (Nici pe paie, /nici pe fân,/ numai la bădița-n sân...)
    Cel mai bun recamier e la el în sân, desigur, în sufletul lui, pe-acolo, dar ce știu eu... Sunt doar o subretă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lui badea al tau ii cresc chestii in san? Blana sau par vrei sa zici? Haoleo, dara daca seamna cu paiele si cu fanul inseamna ca ie multe. Badea al tau e urs recamier?!

      Ștergere
    2. Haoleu, boierule, cred că he cevași tulbure în toatăh historia că nu văzui dăcât c-un ochi, poate că nu văzui eu bine, bre boiarule, dar dă sâmțât, sâmțîi, nu părea a hi urs...
      Hm! Bade-al meu e cel mai tare din parcare, mi-o trimăs felicitare, iar eu mohr dă dragul lui!
      Doară am nostalgia pilozității sale, hahahahahahah, cum ma faci sa spui prohstii, bre!

      Ștergere
    3. Dragostea păroasă pare comodă subreto! :))

      Ștergere
    4. Vezi, am spus eu că ne înțelegem! Eu recamier si el comodă!
      Trebuie să tocesc aproximativ 99 de opinci de fier!
      Văd că vorbiți latinește pe aici. Am adus și eu din fișele contesei ce-am găsit:

      "Aber wenn ich so frei bin, etwas des gesagten zu verändern, liegt der Sinn darin, daß Abwechslung Freude macht." - Esop, Fabule, II, Prologue 10, de obicei, citat ca "Varietatea este bucurie!"

      (Original lat.: "sed si libuerit aliquid interponere dictorum sensus ut delectet varietas." Sau "varietas delectat", "variatio delectat", "delectat varietas" oder "delectat variatio".)

      Ștergere
  5. Duamneee, sfântă democraţie, cât de înverşunat trebuieşti apărată!
    E normal să strigi la tine în casă cât te ţin bojogii( baierele sufletului/gâlcile etc..) ce îţi place şi ce nu. E ca la un party la care aterizezi din greşeală( de adresă) şi regula unu ar fi că-i musai să bei ceai de rostopască, fiindcă numai asta bea gazda.Clar că faci stânga-mprejur şi îţi iei de la chioşc ce vrea muşchiu' tău şi bei ce vrea gâtul tău.
    E ca şi dragostea cu forţa. Tot un viol, ca şi treaba aia cu electrodu... Brrr... Ai merita un Oscar pentru cât de plastic poţi fi în exprimare.
    Semnat: o altă formă de mucegai (se ia prin citit).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sfântă grenadă, Anonimule, de unde scoți chestiile astea?!
      :))
      Ceai de rostopască...brrrr!

      Ștergere
  6. Eu iti sustin articolul pe care il vad drept o declaratie de independenta. Cred ca incercarea ta cu acest articol este sa iesi din cercul format si nu atata sa nu mai comentezi tu la adresa articolelor care nu atrag cat sa sti ca cei care comenteaza la ale tale o fac doar din spirit bun si nu din crearea unei obligatii. Bafta si multa sustinere.

    RăspundețiȘtergere
  7. Vad ca e receptiva lumea cind e trasa de fund...
    p.s.
    Ce altceva poate fi punctul de pornire al motivatiei de a scri decit cateterismul urertrei ?! Masajul creierului prin tușeu rectal , desi nu-i recomandat daca ai o ignoranta de tip hemoroidal :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci cum? Masajul creierului prin tușeu rectal, mu ha ha ha! Amice ești demențial!!!
      This is HemorZone!

      Ștergere
    2. HemorZone ? :)) iata titlul unui potential blockbuster / blogbastard!

      Ștergere
    3. Cu alifie sau fără?! :))

      Ștergere
  8. Ma lamureste cineva cine e/ce e cu Psi/Duzina de cuvinte asta ca toata lumea scrie pe acolo. E vreun cerc literar pentru pionieri?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. După cum se atacă unii, pare mai degrabă o sectă.

      Ștergere
    2. Io ți-am șters doar un comentariu de la mine, când ai procesat o invectivă de sărbători, în rest nu șterg niciun comment de la tine. De obicei, ai dat diagnostice corecte, în ce mă privește. Și am schimbat două articole pornind de la obiecțiile tale!
      Acu: nu aprob nimic și nu infirm nimic. Zic doar: voi scrie Duzini, Psiluneli și Gânduri din cuvânt atâta timp cât voi simți că textele mele nu sunt compromisuri. Când au devenit compromisorii, am anunțat public și m-am fofilat. Elegant...
      Firește, am în pregătire zeci de postări ”producție independentă”, dar cred că sunt prea crud pentru ”subiecte grele”...

      Cum ziceam: nu aprob și nu infirm. Doar că: cine scrie nefisurat pe teme impuse, cine face să curgă textul pe o temă ce nu e sânge din spiritul lui, ăla e un pic mai al dracu decât restu vulgului. Care vulg e format din persoane respectabile, inteligente, dar NU NEAPĂRAT mai independente decât un freelancer online.

      Asta cu secta e răutate. Dar cine te-a suspectat vreodată de porniri samaritene?....:)

      Hai să trăiești! Te citesc și te comentez în continuare: și-al dracu să fie ăla care n-o-ncerca să fie obiectiv cu tine!...

      (mai e mult de scris pe nuanțe, dar nu vreau să mă ridic mai sus de rangul de comment-ator)

      Pax.

      Ștergere
  9. Dar chestiile alea gen Duzina de cuvinte sau Miercurea fara cuvinte, Jurnalul de Marti al unui Om Simplu,etc, totusi nu sunt Lepse. Adica scriu asta pt ca mie imi place sa creez lepse, desi pe ale mele uneori nu le rezolv nici eu, daramite prea multi altii, si ale mele nu au niciodata ca scop principal unul comercial, gen creearea sau mentinerea unui cerc de fani sau de reclamanti sau reclamagii, popularizarea blogului,etc, sunt pur si simplu alcatuite in joaca. Uneori nici nu invit pe nimeni la ele, alteori mai invit, dar intotdeauna sunt atent sa scriu ca nu trebuie sa se simta nimeni obligat sa le preia decat daca il sau o amuza. Stiu ca nu scriai cu gandul la lepsele create de mine, insa desigur ca eu citeam articolul tau cu gandul la lepsele create de mine, ca de ale altora nu are de ce sa imi pese. Doar voiam sa te asigur ca eu nu ma supar daca tu refuzi sa rezolvi vreuna din lepsele mele,chiar si daca vreodata te voi invita la una din ele,la fel cum nu ma voi supara nici daca vei rezolva vreuna vreodata neinvitat, sau incomplet, sau poate chiar incorect,(doar sa nu fie, Doamne fereste, gen realmente daunator, nu doar simplu plictisitor sau temporar enervant, pt publicul mai larg cititor).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu ma supăr chiar deloc, dar nici nu o să citesc ceva care începe cu "leapșa".
      Dar dacă citesc ceva și la sfârșit apare cuvântul "leapșa", o să mă supăr, o să-mi iau jucăriile și nu o să mai dau pe la respectivul blog.
      Corect Mr. Gammelmand?

      Ștergere
    2. draga Rudolph, tu esti ca o fantana arteziana formata din cuvinte, unii le admira, altii se simt "stropiti" si poate cei mai multi nici nu observa aceasta fanatana...
      in fond, lucrurile au importanta pe care noi le-o dam :)

      Ștergere
    3. pandhora sper ca nu e de rau ce ai zis. Adica eu ce trebuie sa fac acus, sa plang cu stropi sau sa rad cu bale?
      :P

      Ștergere
    4. m-ai facut sa izbucnesc in ras si colegii mei de birou (extrem de seriosi de felul lor) sunt acum in stare de soc :D
      habar nu au ei ca cea care rade e pandhora :D

      Ștergere

COMENTARII MUCEGAITE