joi, 27 martie 2014

Doamna în roșu



Doamna în roșu este un fel de fantomă, o superbă eroare de sistem. Doamna în roșu este scânteia ce face să țipe procesoarele, supra încarcă RAM-ii și alertează anti-virusurile. Tot ce știm despre ea este scris într-o melodie, pe o poză, într-un film. Doamna în roșu aparține unei alte realități.

Noi stăm cuminți în lumea noastră ternă, controlată de amestecul tuturor culorilor, sub guvernarea totalitaristă a griului. Și din cumințenia asta vestimentară și comportamentală se desprinde deodată ea.

Se ivește ca din senin înveșmântată în culoarea interdicției, a tragicului și a vieții. Când apare ea, noi ne oprim, întoarcem capul și o admirăm. O secundă, maxim două. Și atât.

Noi nu ne vom îmbrăca în roșu, clar nu. Mamele, surorile și iubitele noastre nu se vor îmbrăca în roșu. Sigur nu, pentru că în lumea noastră gri, roșul este eveniment și perturbare, este plăcere și păcat iar Pământul nostru este plat.

Două secunde de admirație sunt prea de ajuns înainte de trezirea la gri.

Trebuie să o uiți, trebuie să fii atent la trecători, la stâlpi, la avioane. Trebuie să fii atent să nu te taie trenul, să nu cadă pe tine vaporul, să nu te calce mașina. Dar doamna în roșu unde e? A dispărut. Ce păcat.

Doamna în roșu este singurul motiv pentru care m-aș lăsa călcat. Repetat. Dar este doar un gând tardiv. Doamna în roșu a dispărut în sunet de tocuri roșii. Țac, pac, țac!

sursa foto

12 comentarii:

  1. Păcătos de frumos gândul tău, înveşmântat în roşu până sub pleoape.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Variaţie colorată in lumea mucegăită. multumesc.

      Ștergere
    2. Eu multumesc, ca mi-ai zbarlit inspiratia, http://dordedoi.wordpress.com/2014/03/27/nostalgie/...

      Ștergere
  2. Ah ,doamna in rosu ... Ma simt taurul din corida.

    RăspundețiȘtergere
  3. printre alte strategii, femeile aleg sa se imbrace in rosu si atunci cand nu pot reduce numarul de haine purtate, hai sa zicem mai bine atunci cand nu pot umbla dezbracate...eu nu stiu sigur, da' asa zic oamenii de stiinta! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai vezi legea cauza-efect. ea zice ca totul se intampla cu un motiv si ca pentru fiecare efect exista o cauza. sau mai multe. si uite-asa, pentru ca femeia e...hai, nu incinsa, ci vie si fierbinte, fiindca vrea sa fie sexy, vrea atentie, tu ajungi sa accepti sa fii calcat de-o masina...tac pac tac. :))

      Ștergere
    2. Păi spui femeie spui deja chstiile alea cu sexy fierbinte și rea...Furtuna, ce sa o mai lungim.
      -Tati de ce uraganele au nume de femei?
      - Pentru ca intra in viata ta furtunoase si pleaca cu masina, casa si copii!

      Ștergere
  4. măi, ce tot spui? cred că nu există femeie să nu aibă ceva roșu în dulapul ei cu haine. eu recunosc, sunt vinovată: îmi plac hainele roșii, rochie, flanel, fustă, pantofi, geantă sau mănuși, ori măcar o eșarfă subțire. sigur, nu merg toate împreună dar măcar câte una, aruncată chiar neglijent pe mine.
    ah, da, și ultima mașină tot roșie mi-am cumpărat-o :D

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE