luni, 20 ianuarie 2014

Vând submarin - Bateriile nu sunt incluse


 
Delfinul este singurul submarin al Forțelor Navale Române, sau mai curând ar putea fi submarin dacă ar fi capabil să intre în imersiune. Din cauza că nu are baterii este forțat să plutească la suprafața apei în portul militar Constanta. Delfinul este singura piesa din flotă care s-ar bucura dacă ar fi scufundată de Băsescu.
Ar putea fi singurul submarin românesc chiar dacă odată ajuns sub apă ar funcționa cu pedale precum tancul unic din bancurile cu albanezi. Din păcate Delfinul, de altfel o bucățică de tehnologie rusească destul de bună, nu vrea să funcționeze fără acumulatori. Elicea i s-a oprit în 1996 deși a fost fabricat în 1985. De atunci ruginește așteptând ca cineva să-și aducă aminte de el, stând fără teamă dar și fără speranță, ca un vibrator uitat în sertarul unei frigide.

Prin 2007 Marius Tucă scria despre planurile de a resuscita monstrul de oțel negru căptușit cu cauciuc. Nu s-a întâmplat însă nimic. Timpul a trecut și o să mai treacă în ciuda câte unui articol care arareori scapă în presa scrisă sau virtuală.
Apoi, undeva în viitorul nu prea îndepărtat o să citim pe okazii.ro:

"Vând submarin clasa Kilo. Bateriile nu sunt incluse."

sursa foto



10 comentarii:

  1. Cat costa? Dati o reducere pentru cititori fideli? Smecherii agata cu motociclete si boierii cu avioane. Dar cine foloseste un submarin? Eh?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 20 milioane de euro numai bateriile, a dracului vibrator.
      Vrei subMarin?
      Am impresia ca ai terminat de infuriate femeile si acum vrei sa te dai la fund! :))

      Ștergere
    2. Pe daiboj că e de la guvern.

      Ștergere
  2. eu l-as cumpara si as amenaja in el o locuinta de vacanta pe plaja.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca ar fi singura locuinta de vacanta cu plaja pe dinauntru!

      Ștergere
  3. La cat a folosit, putem spune ca are cateva atuuri, ma refer in special la uzura unor piese (vezi periscopul) :))))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce folosit molie, ca abia de a tras cateva zeci de...ei stiu ce!

      Ștergere
  4. Exista o poanta, ca romanii ar fi facut ei bateriile dar n-au incaput in submarin. Daca o fi poanta.
    Oricum, toate submarinele romanesti se chema Delfinul. A mai fost unul Marsuinul, dar nu mai tin minte daca chiar a intrat in apa.Asta asa ca trivia, si in sensul ca si in 2400 tot un submarin Delfinul o sa avem.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da Dex, mi-am facut si eu temele inainte de a scrie si am observant obsesia romanilor pentru delfini comunisti. Probabil de asta la Delfinariu au adus unii din China

      Ștergere

COMENTARII MUCEGAITE