sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Perfectul flaușat

Am cinci perechi de șosete groase din bumbac flaușat pe care le ador. Sună a ceva fetiș cu șosete? Nu este.

Șosetele astea groase și bune le-am cumpărat acum multi ani de la magazinul unei doamne naționaliste. Doamna nu vinde decât textile produse în România. Așa vrea ea și nu mi-a ținut niciodată un speech despre chinezării sau turcisme. Pur și simplu doamna iubește marfa româneasca. Ei bine cele cinci perechi de șosete fiind favorite sunt și cele mai purtate. În ciuda acestui aspect ele sunt singurele perechi de șosete din sertar care arată aproape ca noi.

Le-am studiat destul ca să vă pot spune că Ciserom a găsit formula flaușatului perfect, ceva bumbac  mercerizat de înaltă calitate, cu o inserție extrem de fină de fibre sintetice care ași paria că nu sunt nylon5 ci mai degrabă kevlar. Ieri am dat o raită la magazin după șosetele favorite și doamna mi-a spus întristată că nu se mai fac.

Cum adică, dar de  ce că erau așa bune?! M-am rățoit eu revoltat.

Tocmai asta e buba mi-a șoptit doamna confidențial. Cei de la Ciserom Sebeș au realizat că odată epuizate primele loturi și apoi încă un val, nimeni nu a mai comandat astfel de șosete. Se pare ca taman din motivul că nu se strică nimeni nu revine să mai cumpere altele. Uite chiar și dumneavoastră recunoașteți că ultima pereche de șosete din acest model le-ați cumpărat acum câțiva ani. Din ce credeți că au trăit șosetarii patriei până acum? Clar, de asta nu se mai fac flaușatele dumneavoastră favorite.

Am plecat de acolo bolborosind indignat. La naiba, asta este a doua pierdere de acest gen. În urmă cu ani fabrica Someșul scotea niște pulovăre din 70% lână și 30% poliamidă aproape indestructibile prin uzură. Nu am mai găsit așa ceva de mult. Și acum ăștia cu șosetele. E prea mult...

De ce Ciserom, de ce?! Dacă nu mai ai vânzări loco, de ce nu scoți de pe piață șosetele ălora de la Adidas și Kappa care pe lângă flaușatul tău perfect sunt șervetele de șters la cur? Sau de ce nu inițiezi o colaborare cu Tudor Chirilă? Eu în locul lui, contra unei cantități modice de șosete aș schimba imediat textul la melodia aia cu fugitul de răspundere la mare.

Parcă aud refrenul cântat până la epuizarea lățimii de bandă la radio douășunu:

Perfect flaușat
Fără tine
Nu mi-e bine
Când gerul vine...

Nu vrei, nu?! De ce Ciserom, de ce?!

PS: Ăsta nu e un adevertorial, să fie clar. Este doar opinia unui cetățean revoltat și profund frustrat de absența șosetelor minune fără de care or să-i înghețe tălpile prin delegații. Dacă Ciserom citește postarea asta și mai are câteva perechi pe stoc, plătesc dublu pe ele, numai sa mi le vândă!



 

9 comentarii:

  1. Pâna şi Mercedesul era să dea faliment din aceleaşi motive! :)
    Apropo, unul din eroii de carte preferaţi avea o vorbă:
    "Când găseşti ceva care-ţi place ia cât să ajungă pentru toată viaţa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca ai auzit si despre proiectele lui Tesla , cata jertfa de inovatiuni in numele economiei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am citit aseară postarea ta şi m-am visat desculţă şi zgribulită, fără şosete. Am şi eu câteva perechi de la Ciserom, tot flauşate, de nici nu mai ştiu câţi ani. Şi mai am vreo două noi, cumpărate în iarna asta de la real. Aproape că intrasem în panică, dar brusc mi-am amintit că e clişeul arhifolosit al vânzătoarelor: "nu se mai fabrică". Aşa te păcălesc toate, ca să cumperi alte rahaturi. Uite, Ciserom are pagină web şi pagină de facebook actualizată, caută-i pe google şi urmează sfatul din primul comentariu. Aşteptăm veşti bine, flauşate!

    RăspundețiȘtergere
  4. te inteleg perfect. si sotul meu sufera de aceeasi "boala". s-a indragostit de niste sosete pe care nu le mai gaseste nicaieri. sosetele de fapt exista, arata la fel, insa nu sunt nu mai sunt la fel.
    asa ca, eu inca mai carpesc sosete! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astea ale mele daca se rup, le duc la doctor, ca in altcineva nu am incredere sa mi le opereze!

      Ștergere

COMENTARII MUCEGAITE