vineri, 31 ianuarie 2014

Ceaușescu se răzbună pe muzică

Începând de azi 31 ianuarie 2014, eu Radu, aflat în totalitatea sporilor și mucegăielii mintale, declar că nu mai critic manelele și maneliștii. Cu această ocazie recunosc maneaua ca gen muzical chiar dacă nu-mi place și recunosc că maneaua are valențe culturale, educative și estetice, pe care eu probabil le receptez mai greu.

Tot de astăzi decade în ochii mei muzica populară, căreia i-am arătat respect chiar dacă nu m-am omorât foarte tare după tot genul ei. Respectul a fost clădit de cântăreții minunați de muzică populară. Azi acești cântăreți au fost împinși jos de pe scenă de niște guriști cu sau fără școală, notiști sau urechiști, nu contează. într-adevăr nu contează altceva la ei în afară de absența totală a simțului ridicolului.
Iată exemplul de penibil absolut botezat drept muzică și cântat de Trio Royal:



Da, Ceaușescu într-adevăr se răzbună, pe muzica populară!

Si dacă mai aveți salivă și bilă ca să digerați încă ceva pe același subiect vă propun o manea get beget. Din păcate clipul (numai audio) le aparține celor de la wowbiz.ro si nu poate fi integrat în pagină ca precedentul. In schimb puteți citi despre Nicu Bela și manelele lui.

http://www.wowbiz.ro/audio-7c-ceausescu-a-avut-propria-manea-cel-care-a-compus-o-a-murit-la-scurt-timp-dupa-lansare_79898.html

 Așa-i că maneaua câștigă?!

 

21 de comentarii:

  1. Aia NU e muzică populară Radule! E un imn de evanghelizare.
    Fă-l pe prostul care deja o duce greu să simtă că nu mai are nicio speranţă, că toţi vor să-l lase fără oo şi o să ai un cotizant fidel. Şi mai adu-i aminte ce ”bine” se trăia pe vremea lui Bâtu şi împuşti doi iepuri. Ce contează că pe vremea aia dacă te apucai să dondăni pe stradă şi să evenghelizezi, puneau băieţii cu ochi albaştri pulanul pe tine. Astea se trec sub tăcere, căci mare este Dumnezeul proştilor.

    Belle

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și mie mi-a părut a compot de muzică cu evanghelizare, tocmai asta e penibil și haios. Exact, pe vremea aia ei ar fi belit-o unduios pentru alaturarea numelui Ceusescu de Dumnezeu, icoane, etc.

      Ștergere
  2. Iar ăla de cântă în al doilea clip, cântă o manea d-aia clasică, în stilul Anton Pann.
    Cât despre manele, alea au apărut la cererea noastră, a albilor. Că dacă ţiganii şi le ţineau numai pentru ei, genul era demult mort.
    Belle too

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adică e bună ori ba? Măcar prin comparație și tot e mai buna decât penibilitatea Trio Royal (trio compus din șase membri! :P)
      Deci la faza cu albii și cu negrii ai dreptate numai ca principiu economic, dar vii cu rasism din ăsta nepalmat, vai Bello!?

      Ștergere
  3. Penibil! trio regal zbiara scremator o oda dupa 20 si ceva de ani. din pacate nu am putut sa o ascult pana la capat. dar Anonimul are dreptate, nu e muzica populara scanceiala asta. e o scarbosenie totala. a doua seamana cu cate ceva. dar doar atat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu ziceam ca doar prin comparatie maneaua bate la cur vaicareala bigot comunista.

      Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Jezzzz, unde le-ai gasit fraate?Trecand peste cat de sinistru !!!!!!! de penibile sunt melodiile, este normal pentru generatia parintilor nostri sa fie nostalgici dupa Ceausescu. Pentru multi dintre ei a fost mai bine. Si chiar a fost.Iar in alta ordine de idei, a doua nu este manea ci muzica lautareasca (nici macar Clasica) iar maneaua ESTE un gen muzical asa cum si o dunga alba pe un fond albastru este o "pictura" care s-a vandut cu 43 milioane euro. http://www.huffingtonpost.com/2013/05/15/onement-vi-barnett-newman-painting-auction_n_3276987.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unde m-a găsit vrei sa spui. Pe aia cu Trio Herpes, mi-a pus-o soferul in maxi-taxi. LA MAXIM! când am zis "penibil", nu s-a suparat, doar a pus-o inca o data ! De manea am dat cautand pe net oribilitatea!

      Ștergere
  6. uh, n-am putut sa ascult pana la capat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am fost nevoit sa o ascult inca odata cand am scris postul asta. Am fost afectat, o sa raman cu sechele! :))

      Ștergere
  7. Mucegaiul se transforma in pencilina , maneaua -niciodata in muzica.

    RăspundețiȘtergere
  8. vorba lui erys, nu am putut asculta pana la capat, nu de alta dar ma enervez...
    ma enervez pentru ca inca mai sunt oameni care regreta si ridica in slavi vremea cand "aveai servici de unde ieseai la pensie, casa iti dadea statul" si tot asa...cineva "iti dadea" ce aveai nevoie atat cat credea acel "cineva" ca ai nevoie...
    nu mi-e greata, mi-e ciuda ca oamenilor inca le lipseste acel "cineva" care le "da"...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nasol este ca infecteaza convingerile unora care s-au nascut dupa "epoca de aur" si n-au "beneficiat" de acele minunate momente. Mi-as scrie si eu amintirile de pe atunci, dar au facut-o altii mai bine.

      Ștergere
  9. Trio-ului si celor care ii asculta (gen soferul de taxi, etc) le doresc o grabnica revenire a acelor vremuri. Doar pt ei. Si ceilalti nostalgici... Cat despre comparatia propusa, 1000000 - 0 pe manea (sau lautareasca, ce o fi).

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE