luni, 6 ianuarie 2014

Algocalmin pentru venin

Dulăpiorul cu medicamente de la noi din birou a fost ani de zile mai tare decât farmacia Spitalului Municipal Buzău. Poate nu avea la fel de multe medicamente dar sigur toate erau gratis. Pe principiu că atunci când e gratis ai voie sa mănânci de mai mult de trei ori, făceau bolile furori. Cele mai bolnave (evident cu nervii) erau colegele.

Frățioare uneori se dădeau cate trei cap în cap încercând să ia ceva de calmare, de cal mic, numai de cal sa fie, musai gratuit.

Cea mai fidelă clientă a dulăpiorului magic era o CTC-istă grasă care îmi amintea de mătușa mea aia cea mai tânără dintre toate.
Defectă din născare, mătușa asta s-a născut suferindă și a reușit o fulminantă carieră de pensionară pe caz de boală. Era plină de boli săraca. De exemplu avea boală pe mâncare, avea boală să doarmă până o durea capul, avea boală pe barbat-su că avea genetic coaie, avea boală pe copii altora că iau note mari ca fie-sa la școală. Bolnavă coaptă săraca mătușa, până la divorț. Odată cu prostul care îi căuta in coarne, au dispărut și bolile.

Așa și tanti asta, colega mea cea dolofană. Una două ne trezeam cu ea înfiptă cu capul în dulap și dând din curul ei cel mare. Îndurerată toată, ba chiar ușor înlăcrimată.

Și i-a mers cu devalizarea dulăpiorului magic până la un punct când a pățit o fază penibilă. Apoi dulăpiorul și-a cam înjumătățit oferta, și încă odată, și încă odată. În plus a căpătat o cheiță care stă la singurul mascul din birou, adică eu.

Într-una din zile Carmencita nu se mai dădea scoasă din dulap. Cu capul înăuntru ne povestea cum suferă ea de ficăți și de fiere, că ia un nospa și un colebil.  Cum a vomat de s-a scurs tot din ea, de a umplut de doua ori WC-ul deși înainte ne spusese ca de trei zile nu mai poate mânca nimic.
Tu Carmecita dar ce ai putut să vomiți atât? Nimic colegu, numai verde, venin tu... două veceie de venin. Și da, de la atâta icnit a luat-o capu' și i-ar mai trebui și un algocalmin.

Și cum dădea ea din gură și ne povestea câte pătimește cu sănătatea, la curul ei cel gras se făcuse coadă. Alte două suferinde nervoase și încruntate, una cu mâna la burta și alta cu mâna la falcă, așteptau să iasă vaca din dulap.

Cu o grimasă de ziceai că o să nască, aia cu burta în mană a riscat și a bătut-o ușor pe spată.

Băi când a sarit odată Carmencita, am crezută că ia dulapul în cap pe post de pălărie și fuge cu el. Din salt i s-au scuturat țâțoaiele din sutien. În acel moment, dintre cele două pepenoaice celulitice a țâșnit ca un supozitor, un tub de Furazolidon!

Ce naiba faci Carmencita cu tot Furazolidonul ăla, când ai zis că ai decartat veninul pe gură?!

Nu a răspuns. Nici n-ar fi avut ce. Însă eu știu care e cauza.

Așa se cacă unii pe ei din orice, iar femeile reușesc să se cufurească pe ele din nimic!

Pentru că ipohondria a fost inventată special pentru femei, odată cu migrena de sex, astenia de gătit și fobia de tăcere.

Și da, sunt misogin, dar am motiv. Tocmai am surprins-o pe Carmencita cu căpșorul ei cât banița blocat în dulăpior. Cică îi trebuia un "abocalmin". Din nou. De ce mă cac pe mine pentru un algocalmin? Pentru că dulapul era încuiat și cheile erau la mine!

De azi o re-botez Carmencita Mentalista. Și da, schimb yala!

15 comentarii:

  1. Ahaha, Radule, genială Carmencita.
    Noa, deci de tataie vreau să zic o treabă, dar înainte tre să spun că mie mi-o fost scoasă coasta ipohondriei de mică: până pe la 10-12 ani am fost tare bolnăvicioasă și ajunsesem de nu mai aveau loc de pus acul de injecții. Plus pastile și căutat în gât la fiecare două săptămâni. Nimic grav cică: roșu-n gât cu febră de cele mai multe ori. Aia până am plecat io d-acasa și n-o mai avut mama cum să puie pe mine cinșpe haine doar ca să traversez strada. Noa, dar din vremea aia sincer îți zic, nici Paracetamol nu mai pun pe limbă.
    Așa, acuma de tataie: mamaie cam uită să-și ia pastilele, nu prea vrea, noa, la vreo 77 de ani se țin binișor. Însă atunci când ia mamaie o pastilă, tataie zice „ia dă și mie una, rău n-are să-mi facă” :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In Lindonezia aia iei ceva? Buline adica?

      Ștergere
    2. Nu, nimic. Aș fi putut lua ceva preventiv anti-malarie, dar aci nu-i prea frecventă, mai degrabă prin nord se mai întâmplă așa că n-avea rost. Nu de alta, dară cică nu-s 100% eficiente, adică tot m-aș putea pricopsi cu malarie, și, în plus, pare-se că solicită foarte tare ficatul. Iar eu prefer să-mi solicit ficatul cu altele. Pentru altceva n-am nevoie, în afară de răceala de-acum o lună m-am adaptat rapid.

      Ștergere
    3. Normol, Oama de tinichea are sanatatea de fier!

      Ștergere
  2. cine mai vrea algocalmin, sa vina cu reteta, ca-i prohibit. :)
    si eu aveam un dulapior cu pilule la munca, insa cand am vazut ca toti se servesc, da' nimeni nu pune nimic la loc, am inlocuit analgezicele si alte alea cu vitaminele expirate de la mine de-acasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da pansament şi rivanol nu lua nimeni?

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua. Fiti amabil, Cialis aveti?

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu o să fiu offtopic, că mă râcâie ceva. Mi-am pus Disqus pe blogspot, dar am impresia că mai bine lăsam, ca tine, sistemul de comentarii de la blogger. Disqusul nu îl pot accesa de pe coneziunea mobilă, cere resurse mai multe. Și observ că mi se încarcă greu chiar și pe conexiunea RDS. Sunt debusolat. Trebuie să fac o schimbare. Cred că mă întorc la sistemul clasic de comentarii al blogspotului, are destule opțiuni. Dar pierd toate comentariile de până acum, asta e problema...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nasol moment T0. Tu alegi cand si daca scoti shtecherul din priza!

      Ștergere

COMENTARII MUCEGAITE