joi, 12 septembrie 2013

Românii trăiesc joi


   O chestie urâcioasă a habotnicilor este atacul constant la gândirea și modul de viață a celor din jur. Azi am percutat două chestii legate de subiect. La prima oră o doamnă din autobuz primind invitație la grătar în curtea un terț, a refuzat emfatic: este post dragă, nici tu n-ar trebui să te duci că e păcat!
   A doua fază este practic miezul revelație mele. După prânz l-am întrebat pe TheGogul cum merg vânzările la Mâncătorie. Binișor, zice el, totdeauna încasările sunt bune joi. Hai să-ți zic de ce.
   Luni românul are la pachet resturile a ceea ce a gătit/mâncat în weekend, marți se gândește la buget și roade un covrig, miercuri și vineri devine pios că este post. Joi vine și bagă ceafă cu pireu în el. Rămâne deci stabilit că ziua în care trăiesc românii este joia.
   Vă povesteam că unii prieteni ai mei fac rău la foame, ba chiar și eu sunt nervos când sunt flămând. Poate de asta suntem așa noi românii. Ne simțim furioși pentru că suntem flămânzi, pentru că trăim joi și am putea să sperăm la prelungirea vieții pe marți.
   Nu știu alții cum sunt dar știu cum aș vrea să fiu. Dacă primesc o palmă peste obraz, o să-l întorc pe celălalt ca să primesc un sărut. Dar mai bine primesc trei perechi de palme decât să trăiesc doar joia, că vorba ceea: obrazul subțire cu pălmuială se ține.
   Poftă bună România, azi e joi!
sursa foto

 

6 comentarii:

  1. Eu ieri am mâncat prune, struguri, nectarine, miez de nucă, salata de icre, salată orientală cu ouă de prepeliță si salată roșie. Ah, și cârnați :)
    Da' așa s-a întâmplat, nu că mi-am propus.
    În rest, sunt sătulă de tradiții și obiceuri, inclusiv de cele culinare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ba dupa ce ai insirat mai sus pari satula si de mancare! :P
    Rahat, mi-am adus aminte ca am cumparat carnati proaspeti luni, azi trebuie musai sa-i arunc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam da :) Si, apropos de involutie, involutia a inceput odata cu intebarea "noi ce mancam azi?" :)))

      Ștergere
    2. Colonhelp! Asta mâncăm azi.

      Ștergere

COMENTARII MUCEGAITE