vineri, 13 septembrie 2013

Poluarea canină. Omul latră, javra scapă

Știu că mă așez la masa asta după ce toată lumea s-a ridicat, dar simt nevoia să spun și eu ceva pe tema câinilor. Vreau să împung cu degetul către vinovați, iar aceștia sunt fără drept de apel iubitorii de câini.
Am văzut cum a evoluat problema sub balconul meu. Se pot disculpa acești iubitori de câini atunci când vor lua în casă tot atâția câini câți au hrănit pe stradă.
Ieri citeam pe blogul unuia cum umblă el tot timpul cu un sac de crocănțele în portbagaj, ca să hrănească câinii vagabonzi. Tipi ca el și ca fostul meu prof. de română care aruncă mâncarea direct de la etaj și a înșirat zeci de tingiri la intrarea în bloc ca să aibă jarlele apă sub bot, sunt vinovați pentru înmulțirea exponențială a acestora pe străzi. În felul acesta de la o potaie aciuată acum cațiva ani, azi sunt opt. Opt colțoși în plin centru, atacând organizat tot ce trece pe lângă bloc. Își apără teritoriul zice iubitorul de animale. Păi atunci să platească javrele chirie și întretinere că eu nu mă supăr, ba chiar o să dau din coada pe lânga ei. Favoriții tăi nu pot plăti? Atunci plătește tu sau ia-i în apartament, ori lasă primăria să-i strângă și cum le-o fi norocul. Poate în două săptămâni îi adoptă un adevărat iubitor de câini. Sincer, sper să nu pentru că nu există mulți adevărați din ăștia, iar la restul își iau câni pentru că nu li se mai scoală.
Pentru blogărul care umblă cu crocănțele în portbagaj aș stabili o pedeapsă simplă. Să fie obligat să umple portbagajul cu cele cinci cățele cu tot cu puii lor să-i ducă plocon acasă. În caz că nu vrea, să i se rețină integral din venituri suma necesară pentru cazarea si întreținerea mămicilor până fac puii șase luni.
N-am să cred în soluții alternative propuse de acești "oameni buni", nici n-am să scandez nimic legat de moartea câinilor.
Este nevoie ca oamenii să se schimbe, dar pentru asta trebuie legi și pedepse, amenzi, preferabil unele cu creștere exponențială pentru repetarea neregulii ca la mediu,  pentru că până la urmă asta este tot poluare dragii mei. Poluare canină.
Am să-mi continui politica de pâna acum de a nu hrăni vagabonzii indiferent în câte picioare se târâie sau aleargă. La cum știu eu românul, în cel mult două luni peste subiectul javrei comunitare o să se aștearnă molozul bombardamentelor din Siria.
Cu grija războiului cine o să se mai preocupe de câini?

31 de comentarii:

  1. de ce amendă pentru persoana care hrănește câini și nu pentru cei care-i abandonează? câinii se înmulțesc pentru că unii nu-s sterilizați, iar alții sunt abandonați, nu pentru că sunt hrăniți.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Completare: organismele se înmulțesc când au mediu prielnic.
      Aia cu castrarea e laba la melc. Nu s-a apucat nimeni sa castreze țânțarii, nu? Dacă e invazie le dă cu puf să respire ca Darth Vader. Sper că ești de acord că avem invazie de maidanezi?

      Ștergere
    2. de foame nu se moare cu una cu două. și mă-ndoiesc că ai fi în stare să lași un câine să moară de foame. unul pe care-l vezi murind.
      nu e labă, e realitatea. dacă toată lumea și-ar castra câinele sau și-ar asuma responsabilitatea pentru puiii care rezultă din necastrare, nu s-ar mai înmulți. simplu.
      și sper că nu începem discuția cu soluția rapidă/eficientă/violentă/necesară/blablabla. nu ajungem la nici o concluzie :P

      Ștergere
    3. 1. Ba da, l-aș lăsa să moară, la fel ca și pe ală de cerșește la stop. Și da, durează ceva, motiv pentru care nu o să stau să privesc procesul. Incerci cumva să mă culpabilizezi pentru destinul altora?
      2. E vorba cumva de solutia AIA care trebuia pusa in aplicatie discret IERI ca sa nu ne lamentam azi?

      Ștergere
    4. 1. eu dau mâncare unui câine, dar nu unui cerșetor. cred că, într-un fel bizar, suntem cumva pe aceeași lungime de undă.
      2. exact!

      Ștergere
  2. Cami, nu sunt legiuitor. Multumesc de completare, dăm amenzi si pentru abandon. Dacă ala care abandoneaza, e posibil sa zica ca nu mai are bani sa-l hraneasca, ala prins cu sacii de crocantele in poortbagaj sa sugă mai discret la scuza asta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe mine mă amuză să văd cum tooaaaaaată lumea stă să discute problema maidanezilor, cum ar trebui ei să fie adoptați, sterilizați, hrăniți, îngrijiți etc.
    În timpul acesta foarte mulți copii, adică oameni, sunt lăsați în plata domnului. Apropo, alocația dată de stat (adică rambursul taxelor generoase plătite de noi, contribuabilii) este de 42 de lei pe lună.
    O javrotenie din aia bagaboandă și turbată care mușcă oameni nevinovați de membre, de cap sau mai știu eu ce, are meniul lunar mult, mult mai costisitor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deturnarea atentiei spre subiecte puerile, polarizarea opiniei publice, dezbinare...

      Ștergere
    2. Se numeste prioritizare. Dar cum dracu sa ajungi la o discutie despre asa ceva cu unul care are tupeul sa te intrebe de ce e mai important un copil decat un caine maidanez?...

      Ștergere
    3. Clar, comparam mere cu mortiere.

      Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. nu am nici un fel de atractie pentru acest subiect...cred ca trebuie tratat intr-un singur fel : cainii sa dispara de pe strada... unde ? nu stiu, si nici nu ma intereseaza... sa dispara pur si simplu....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Afară afară, cu javrele din țară! Ups, așa zicea altul, ceva vedetă tv, dar cum nu mă uit la tv nu știu cine și nici ce a zis...

      Ștergere
    2. Opa, tu ești pasionat de bucatărit. Muha haha, nu știi ceva rețete pe bază de câine?!

      Ștergere
  6. nu... si nici nu cred ca ma duc pana in China (din sectorul 2) sa invat...:)))

    RăspundețiȘtergere
  7. Portofel umplut cu cărniță de grivei și căptușit cu blană grizonată, pudrat cu gheruțe ciopârțite scurt din bardă.

    RăspundețiȘtergere
  8. Serios fratilor, toata lumea scrie despe maidanezi, e o isterie generala in tara asta.
    Eu imi pun o singura intrebare. De ce nicaieri in Europa nu se repeta situatia de la noi, ca doar cersetori sunt peste tot, daca tot e sa discutam despre medii prielnice. Ce solutii umanitare au gasit ei?
    Apropo de hingheri, este cam ciudat sa pui niste oameni sa lucreze sarguincios pentru a ajunge intr-un viitor apropiat someri cu o meserie pe cale de disparitie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Europa a rezolvat problema, deci nu are ce repeta. Cu hingherii nu e o problema, calificarea lor poate fi usor schimbata insa intrebarea ta pune degetul pe buba nr. 1: Nimeni dintre cei bagati in afacerile cu maidanezi nu are de gand sa-i faca sa dispara.

      Ștergere
  9. Am spus-o inca din 2011 cand legea care permitea omorarea cainilor dupa o anumita perioada de "cazare" in care puteau fi revendicati si/sau adoptati a fost bagata sub pres tot din cauza unor lamentari ca si astea de acum, ca mi se pare o solutie de realista si viabila. Mi-am luat suturi atunci, mi le-am luat si acum. Dar ce ma amuza cel mai tare este faptul ca se discuta de par'ca decizia ar fi in mainile noastre, ale pareristilor de pe margine...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu mi-am spus oful faţă de oamenii care umblă cu sacul cu mâncare de câini în portbagaj.

      Ștergere
  10. TEST. Ia sa vedem cum se comenteaza pe Blogspot. Merge?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ugh. Nu merge bine. Nu pot comenta cu Gravataru de Wordpress? Numai cu Bloggeru?

      Ștergere
  11. Sunt multi dementi ce vor sa-si satisfaca golul ancestral de javra din ei. Inteleg sa iubesti animalele, dar cele care te napadesc intrun fel sau altul.. deja imi scapa...
    in acest sens am putea iubi insectele in integralitatea lor si sa facem un ONG de protectie a.. paduchelui, ca tot daunator este si ala.
    de fapt vad totul ca o alta manifestare a romanismului. se pare ca acolo undeva, cand s-au creat prototipurile nationale, poate ca s-au amestecat ceva esente de am iesit majoritatea asa: cu nevoia de a arata cat de buni suntem, cat de iubitori, totul intro falsa oglinda pana cand deja ne identificam cu propria imagine reflectata. defapt, suntem extrem de seci si slabi, plini de dragoste "nepretuita" dar suta la suta falsa.. poate-i apreciaza cineva.. si ce e mai mirobolant decat sa hranesti niste suflete ce se plimba madanez pe strazi si te terorizeaza noaptea si-n toiul zilei? hai sa-i hranim ca poate cineva varsa o lacrima de duiosie fata de sufletul nostru nobil. pai fu....va muma-n c..r.... in loc sa va duceti pe la orfelinate sa ajutati semeni loviti de soarta fara putere, hraniti javrele ce ne manca (,) copiii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multi hranesc cainii din lasitate, ii mituiesc pur si simplu ca sa nu fie muscati!

      Ștergere
  12. Constat ca este nevoie pentru voi de un psihiatru. Maine, daca nu veti fi tratati urgent la creier, s-ar putea sa asasinati oameni. Daca credeti ca sunteti mai importanti in acaeasta lume, va inselati amarnic. Daca mergeti pe doua picioare si va asumati calitatea de "om" nu sunteti mai importanti decat cainii, fiti fara grija, sunteti ultimele gunoaie. Urgent la medic, poate o internare pe viata v-ar racori creierele bolnave.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc in dreptul meu pentru biletul de trimitere la psihiatrie, dar ma indoiesc ca o sa fim vreodata colegi de salon acolo. Apropo, cand iti dau drumul, citeste si tu si altceva decat etichetele de Pedigree Pal. Poate asa afli ca daca tai o gaina nu poti fi definit drept asasin. Cainii la fel ca gainile sau porcii sunt animale domestice. Iti spune ceva fraza asta Anonime? Hai ca traduc eu din romana in romana pentru tine.
      Domestici, inseamna ca au fost crescuti de om in folosul omului. sa stea pe langa casa lui. Nu au stapan si casa?! Nu mai exista nici o dilemna morala. Nu mai sunt folositori, trebuie sa moara. Ce ai vrea sa le oferim, pensie, asistenta medicala? Nu ne e de ajuns ca te tinem pe tine?

      Ștergere

COMENTARII MUCEGAITE