luni, 2 septembrie 2013

Marele Pisi


Corect, fac referire la filmul Marele Gatsby. Nu mi-a plăcut filmul ăsta și mă oftic că nu mi-a placut. Chiar mi-am dorit să-mi placă, ca să fac și eu parte din gașcă, să pot schimba elogii cu prietenii și colegii care au dat pe spate la acest film sau așa afirmă ei.
Nu știu ce a vrut regia să sublinieze, nu știu la ce s-au uitat ăia de la casting când au ales fătuca aia inexpresivă în rol principal feminin și nici împușcat în rotulă nu pricep la ce i-au trebuit acestui film efecte speciale și apără-ne Trompi, 3D?! Pen ce?
Dincolo de tot circul zgomotos care nu te lasă să imersezi deplin în drama de alcool și amor, DiCaprio a prestat binișor. Ghinionul lui nr. 1 este acela că nu-l ajută fața. Mare trudă să faci pe gangsterul îndragostit cand ai capul unui copil hidrocefalic și trupul unui pisic fătat la urmă. Când vrea să pară nervos sau periculos îi iese o față de bebe care se screme. Părerea mea, băiete, Gosling te are la buzunarul mic în astfel de roluri, pe care le ruleaza minimalist.
Tovarașul Tobby s-a straduit, dar n-are nici el săracul cu ce, nici cu cine, n-are nici unde și se întreba probabil, de ce.
Toate cadrele si peisajele în film arată ca niste colaje. Multe tehnici cinematografice care au avut un real impact prin filme ca Sin City sau Skyfall, aici sunt potrivite ca nuca în perete, dând senzația absurdă că negrul e prea negru și albul prea alb.
Pe elemente disparate, pe bucăți melodice sau cadre statice găsești porții de frumusețe cinematografică, dar compilația a fost făcută dezastruos. Jos postproducția Marelui Pisi, la cules de căpșuni cu ei!
Eticheta de final: Marele Gatsby este o cacofonie video-sonoră. Prinde la hipsteri, piți și pisii predispuși să creadă că în anii 20 americanii au făcut gaură în cer. Or fi făcut-o, dar s-a dovedit a fi un wc prin care se cacă universul pe noi.
sursa foto

15 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Adică nu ți-a placut, sau americanii's de vină?!

      Ștergere
    2. La ora actuala as spune: si una si alta

      Ștergere
  2. nu mi-a placut. nici macar nu-mi dau seama ce anume m-a convins sa il vad, pentru ca de obicei nu imi plac remake-urile (si nici serialele care se lungesc nefiresc de mult). pentru cine n-a vazut prima versiune, poate o fi "ceva" (am citit pe undeva ca unii gasesc filmul "feeric"), insa pentru cineva care poate sa faca o comparatie, e sigur "altceva". nu-l consider un succes, nici macar un film bun, in ciuda cascadelor de sampanie si-a artificiilor. mai degraba il vad ca pe un pahar de cocktail incontestabil lustruit, dar fara indoiala gol.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce expresie minunata! Pahar de cocktail gol...
      erys, le cam ai!

      Ștergere
  3. ....vai..o secunada am crezut... com...viz a viz de superba mea persoana..!!!
    Pishi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-mi vine sa cred, dar vai, tu ma citesti Pshi!?
      Nah fi crezut jamais nishiodataaa!

      Ștergere
    2. Pishi, cand dai un cocktail?

      Ștergere
  4. Eu nu am văzut filmul, guriță. N-am avut timp, chef etc.
    Dar mi-a plăcut de am leșinat Sin City. Că tot ai pomenit de el. Ideea de bandă desenată vie m-a dat pe spate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai da, dar de la inceput era BD, basm unde raul era rau si negru si bunul alb ca spuma calului.

      Ștergere
  5. Deci nu se poate!! Te iei de Leo al meu? Pai asta poate sa joace orice rol, chiar si de țigan(eu urăsc țiganii) ca tot il iubesc. Țuca-l-ar mama pe el! Pe bune mie mi-a plăcut de el cum a jucat in film, zâmbetul lui m-a dat in special pe spate :P. Dar cel mai mult mi-a plăcut ideea ca el era un visător si credea cu ardoare ca visurile se pot îndeplini si nu a renunțat nici o secunda sa spere in iubirea lui, făcând orice posibil sa își îndeplinească visul, Trăind iubirea. Mie mi-a plăcut filmul si muzica si m-a dus pe tărâmuri îndepărtate ... :) Arina

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE