joi, 12 septembrie 2013

Involuție


Dacă mai avea careva dubii că omul și-a atins limitele, uite că britanicii au confirmat că rasa umană a încetat să evolueze. Explicația în original o găsiți aici. Articolul explică simplu că omenirea a încetat să evolueze conform principiilor darviniste, prin suprimarea selecției naturale a celor mai buni, mai rapizi, etc.
Nu vă spuneam și eu asta mai demult? Nu spuneam că suntem o specie de asistenți sociali, că eforturile noastre nu mai sunt demult indreptate spre propulsarea geniilor în spațiu ci pe ștersul retarzilor la cur?  Asta este efectul produs de numărul mic de urmași și degradarea genetică a populației civilizate.
Probabil o luați drept răutate, dar nu este decât o evaluare lucidă a unui fapt grav. Dacă ne-am oprit din evoluție, ce urmează, stagnarea? Ia mai uitați-vă odată în jur. Cum vi se pare situația, stabilă și încadrată într-un grafic tip platou, sau aveți impresia că după atingerea unui vârf, lucrurile au luat-o înapoi la vale?
Eu unul n-am decat mici rezerve, mai mult speranțe deșarte.  Ajunge să arunc o privire la fruntea îngustă a specimenele care mă înconjoară ca să mă conving că involuăm!
sursa foto

7 comentarii:

  1. si...cam ce crezi tu ca-i de facut ? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să aruncăm tv-ul pe geam, dar nu la meciurile la care luam bataie!

      Ștergere
  2. Apăi vezi tu măi Radule, selecția naturală merge, printre altele, pe trei premise: moștenirea (adică plozii trebuie să semene cu părinții), variații în ADN (adică mutațiile gentice) și mutațiile pozitive (în sensul că sunt multe mutații genetice, dară doar alea pozitive sunt preluate pentru a fi transmise urmașilor). Acuma, prin „mutații pozitive” nu se înțeleg alea care ne fac să ne gândim doar la Bine, Frumos și Adevăr, ci e vorba de acele mutații care sunt esențiale pentru supraviețuirea în mediul în care trăim. Cu alte cuvinte, alea care ne permit să trăim suficient de mult cât să ne reproducem și să facem un urmaș cu o variantă și mai bună a genei respective. Mediul este deci esențial pentru evoluția speciei și nu prea știu ce genă s-ar putea modifica în mediul în care trăim azi: aia care să ne facă mai rapizi la Counter Strike? Nu mai suntem forțați să evoluăm atât de repede, avem un mediu destul de sigur, nu ne mai ascundem de animale prin pomi, nu mai murim de cald că avem AC și tot așa. D-aia s-ar putea spune că eugenia (nu aia de-o halim la magazin, ci aia de care zicea Francis Galton) ar putea fi o soluție. Pe de altă parte e posibil să evoluăm și să nici nu ne dăm seama: de obicei mutațiile alea pozitive sunt greu de găsit pentru că sunt atât de bune încât trec direct în stadiul de genă.
    Dară oricum, știi de ce nu-mi plăcea mie să merg la școli? Că școala merge în ritmul celui mai prost, mai stăm la lecția asta și ora asta, poate pricepe și cel mai prost din clasă. Cu atâta discriminare pozitivă, corectitudine politică și tendință de a „șterge retardul la cur” e posibil ca și noi, ca specie, să mergem în ritmul celui mai prost. Și sentimentul nu-i prea plăcut.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dragii mei, ce dovada mai buna ca omenirea a incetat sa evolueze, ca imaginea de mai jos ?!

    http://1.1.1.4/bmi/www.facebou.ro/wp-content/uploads/2013/08/Cele-3-zuze-perverse.jpg

    Si inca una, apropo de "maimute", daca tot suntem la subiect :

    http://urod.ru/uploads/092013/12425_original.jpg

    RăspundețiȘtergere
  4. Lasă bă Mucegai, că nu e așa rău. O depresie a dat în generația asta. Poate dă și un război mondial și se curăță tot. După aia, avem timp să o luăm de la capăt, cu bețe și pietre.

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE