joi, 19 septembrie 2013

Șoarecii și vulva


În afară de noi arme de distrugere în masă dar cu pretenții de ceasuri elvețiene, cercetătorii americani  au reușit recent să elimine teama de pisici. Asta scria în titlu:

"Teama de pisici poate fi vindecată"

Waw! Chiar mă gândeam ce veste bună e asta pentru o cititoare de a mea care are fobie la mâțe când am citit și conținutul știrii:

"Șoarecii își pot pierde definitiv teama înăscută de pisici... "

Restul știrii deja nu mă mai interesează, indiferent ce revoluție medicală anunțată.

Este clar că frica este naturală și nici un psiholog din lume nu o să mă convingă că o fobie nu are ceva semnal de alarmă. Iar eu fără să mă prevalez de studii tehnice știu că a amuți o alarmă, nu presupune că ai soluționat cauza care a declanșat alarma.

Doamnelor am vești proaste. Din vina americanilor, atunci când o să dați peste un șoarece, în loc să se ascundă speriat de țipetele pe care le lansați cocoțate pe scaun, acesta o să se urce pe voi și o să vă intre în vulvă.

Chiar, știți ce asemănare este între șoareci și bărbați?

Ambii trag la gaură!

sursa foto

22 de comentarii:

  1. 1. :))
    2.partea cu vulva a sunat foarte urat !
    3.mi-e FOARTE frica de soareci
    4. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce inseamna VULVA? E chestia roasa de soarecele din stanga? Multumesc anticipat.

      Ștergere
    2. Papi, :))) nu stiu cum ai vrut tu sa sune intrebarea ta, dar la mine in cap suna amuzant tare :)))
      Soarecele din stanga roade o "pisicuta" , corect ? :))
      Intreb ca sa fiu sigura ca vad ce vezi si tu :))

      Ștergere
    3. 2. Vulva nu, pizda nu... sugestii te rog!

      Ștergere
    4. Papi, sunt ferm convinsa ca esti inocent !

      Ștergere
    5. Cel mai inocent si fara de prihana. Uitati-va adanc in sufletul meu si spuneti-mi ca nu e asa.

      Ștergere
    6. :))))
      eu una nu pot sa ma uit, papi.
      mi-e rusine !
      pur si simplu palesc in fata inocentei tale. n-as putea sa te privesc nici in ochi, dar in suflet ! :)))))))

      Ștergere
  2. Papilon presedinte. Inocentul cu pisica.

    RăspundețiȘtergere
  3. 2. tu esti autorul, tu trebuie sa ai idei. la ora asta am blank in cap. poate dupa cafea sa mi se aprinda vreun beculet ceva :)
    3. NU, ca n-am soareci :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Ideea-i veche, de Tom si Jerry citire :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Astept stirea care zice ca si femeile iau boala asta si d-aia ajung dependente de pisici.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ha ! Ha ! Un articol interesant pt ca si eu am ailurofobie, (fobie de pisici), plus acum am cautat sa vad cum se numeste fobia de soareci, (si sobolani), si se cheama musofobia. Dar eu nu stiam daca epidemiologic fobia de soareci ar fi mai frecventa la femei decat la barbati plus ca ar putea avea etiologie specific diferentiata pe sexe, adica cum ca femeilor le-ar fi frica de soareci pe baza ca se tem ca sa nu le intre in cavitatea genitala, si nici nu stiam bazele etiologice ale acestei fobii nici in general adica daca se bazeaza pe o teama generala ca soarecele ar putea intra intr-o cavitate a corpului uman, credeam ca e mai degraba oarecum similara ca fobia aia mai generala de contaminare, sau ca frica mai larga de a nu fi mancat sau muscat ca totusi are dinti si e rozator. Plus am stat sa ma gandesc ca eu daca ma gandesc asa ca imagine de soarece, prima oara imi vine in cap Mickey Mouse, ca sunt total spalat pe creier de Disney, si a doua oara la echipamentul de computer, si abia in all 3lea rand, la sfarsit ma gandesc la soricelul alb pe care l-am ucis eu odata mai de mult din incompetenta si greseala intr-un experiment in care i-am infipt un ac in creier, dar mi-a parut rau, adica nu am facut asta expres, si chiar am pastrat un moment de respect, si chiar am incercat sa ma gandesc mai atent dupa aceea la soarta animalelor de experienta, desi nu am devenit membru al asociatiilor politice respective care vor sa interzica experimentele pe animale totusi, de vreme ce pana si experimentele pe oameni sunt pernisibile, atat vreme cat se folosesc niste reguli ff stricte, la care chiar s-a lucrat ff serios la nivel international, (si eu sunt in sec 21, adica nu o sa stau sa ma gandesc acum la conditile de secol 20, ca doar nu maitraiesc in acele conditii, si oricum m-am nascut dupa Declaratia de la Helsinki, chiar si dupa raportul Belmont aditional aplicabil SUA), dar zau, chiar ca m-ai facut sa citesc o gramada acuma !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah, revin sa povestesc ca am aflat ca, zau, cred ca ai atins un punct important, pt ca se pare ca fobia specifica de soareci, numita musofobia, sau murofobia, sau chiar surifobia, (din lb franceza), pare oarecum specifica si diferita de fobia mai larga fata de rozatoare ca animale posibil contaminante sau care pot distruge si fura grane, care asta e mult mai general umana, efectiv intalnita in toate timpurile si toate culturile, dar asta de soareci asa specific, chiar si cand te gandesti sau vezi un soarece chiar si la TV, (desigur nu de desen animat, dar cat de cat adevarat), asta pare sa fie ceva mai rara in populatia generala, si,desi cultural in culturile vestice sau asa euroatlantice a fost oarecum atribuita ca fiind mai stereotipizat frecventa la femei, in realitate epidemiologic este prezenta la ambele sexe in aceeasi proportie in populatiile vestice, cat despre populatiile non-vestice zau nu am stat sa caut, dar se stie de ex despre anul sobolanului in horoscopul chinezesc, deci e un animal posibil cultural simbolic si in China straveche, deci presupun ca pot exista preocupari specifice mai accentuate fie benigne fie de nivel patologic in legatura cu el.

      Exista o fabula veche in arhipelagul Malaezian, in care soarecele este ales regele animalelor, si la inceput candidatii erau elefantul, tigrul, cerbul si soarecele, iar in turul 2 de scrutin au ramas numai elefantul si soarecele, si elefantul statea si radea sigur de victorie, dar soarecele s-a ambitinat din cauza ca elefantul radea de el, si desi la inceput nu reusise sa-l sperie pe elefant cand l-a muscat de picior pt ca are pielea groasa, pe urma a intrat in urechea elefantului si l-a muscat de timpan, si atunci elefantul chiar s-a speriat si a cedat meciul si l-au pus pe soarece sa fie rege !

      Ștergere
    2. Se pare ca si in Istoria lui Naturala, Pliniu cel Batran, a povestit ca elefantii par a ave ao fobie de soareci. Mai recent, diversi zoologi au arata ca e posibil ca elefantii sa fie condiionati sa nu le mai fie frca de soareci ! Dar nu e ff clar daca tuturor elefantilor le e frica de soareci, sau doar unora le e frica si doar pt acestia meriita sa fie incercat acel tratament de deconditionare.

      La oameni, desi prevalenta exacta NU se cunoaste, am citit pe wikipedia ca fobia de soareci se poate trata ca orice fobie prin desensitizare si e posibil si tratament farmacologic daca ajunge sa fie deosebit de suparatoare, ca desigur ca daca nu e suparatoare, adica daca omul nu sta si se teme de soareci toata ziua in loc sa merga la serviciu, atunci desigur ca trebuie tratament, dar presupun ca maj oamenilor care or avea musofobie, nu au nevoie de tratament pt ca se apara singuri evitand sa lucreze cu soareci sau pe langa soareci, probabil, adica cine naiba sta si lucreaza asa zi de zi cu soareci decat niste oameni de stiinta sau zoologi in zilele noastre, dar altfel nu vad cine altcineva ar fi interesat sa se trateze asa adica in interes de serviciu, adica daca vrea sa fie un bun zoolog sau un bun om de stiinta, dar are aceasta problema de musofobie, atunci de ce sa renunte la cariera doar din cauza acestei fobii, si atunci poate sa ceara sa se trateze. Dar daca nu vrea tratament asa cu desenzitizare, adica sa il pui sa fie inconjurat de soareci asa din prima zi, si il expui asa din ce in ce mai mult la soareci, ca sa se obisnuiasca si sa nu-i mai fie frica, sau daca nu vrea nici medicamente, ca desigur ca pot avea si efecte adverse si nu vor face fobi asa dispara ci mai degraba simptomele neplacute de anxietate asociate cu ea la inceput, si abia mai tarziu poate va disparea si fobia, sau poate nu va disparea, depinde, adica nu am gasit procente de succes de tratament farmacologc specific pt musofobie pe Internet, deci daca omul ala nu vrea tratament din asta moder, atunci e posibil sa fie indrumat sa ceara ajutor de la sf Gertrude de Nivelles, care e o sfanta, care a trait in sec 7 printre franci, in regiunea Belgiei de astazi, si e considerata patron ocrotitoare a tuturor celor care se tem de soareci, chiar si a altor nebuni sau oameni cu alte afectiuni psihologice sau psihiatrice, si e totodata si o sfanta ocrotitoare si a gradinarilor pe care ii apara de activitatile unor soareci de tip hoti si rozatori, sau contaminant, plus e si sfanta ocrotitoare a pisicilor !

      http://en.wikipedia.org/wiki/File:Tongeren_Liebfrauenbasilika_Fenster_Andreas_736.JPG

      Ștergere
    3. Sorry de off topic, dar chiar am petrecut asa momente placute citind despre chestiile astea si m-am gandit sa le povestesc ! Zau, sunt TOTAL spalat pe creier de Mickey Mouse, plus probabil inca ma simt vinovat fata de acel soricel alb pe care l-am ucis fara sa vreau din greseala, si am simtit asa nevoia sa il apar !

      Ștergere
    4. Ca te-ai documentat sunt absolut sigur. La fel de sigur sunt ca ai juisat intelectual. Ce n-am priceput este cum ai omorat tu soarecele alb din greseala infigandui un ac in creier. Dar fix un ac!
      Eu am infpit zeci de ace in unul si tot misca. Cand l-am prezentat profesorului mi-a si reprosat: Radu azi nu srudiem ariciu, du-l inapoi si ia un guzgan! :P

      Ștergere
    5. Tratatele alea garanteaza fix nimic, vezi inchisorile alea plimbatoare ori fixe americane.

      Ștergere
    6. Penultimul comentariu la final cu Sfanta Gertrude m-a costat o ceasca de cafea Rulolph. Ocrotitoarea soarecilor matelor gradinarilor si a ...altor nebuni! Ha ha ha, esti delicios!

      Ștergere

COMENTARII MUCEGAITE