miercuri, 13 martie 2013

Gunoi


Motto: Eu îmi apăr avuţia şi imaginea şi banul!

Întrebare întrebătoare. Ce au în comun filmele Wall-E, Ideocracy şi Slumdog millionaire?!
Raspuns, munţii de gunoaie. Eu vă ofer azi câmpii. Că tot există, vi le fac cadou.
"Bă ne leşi!? Iar ne freci la cap cu ecologia?"
Nu vă frec dragilor, vă învelesc în ea, vă sensibilizez. Uite aşa, cătinel.
Azi de exemplu ne imaginăm că eu şi voi suntem în pielea ridată a unui nene care a scăpătat sau a ieşit la pensie. Cu ultimii bani ne-am luat un loc departe de oraş şi ne-am propus să trăim în comuniune cu natura în timp ce ne aerisim de băşini prin gradină.
Bineînţeles ca în orice poveste, acolo unde este o grădină apare şi dihania cea rea, balaur ori zmeu.
Aşa se explică nenorocirea că seara sădim ridichi şi lăptuci iar dimineaţa ne răsar în grădina numai sticle de PET, saci de plastic şi pungi.
Ehei, ce-i moşule de făcut?
Ne punem traista în băţ şi ne plângem la împărăţie. Dar de acolo de sus suntem trimişi acasă să murim un pic până s-o gândi careva să ucidă balaurul.
Asta e povestea. Ne prefacem că nu există sau o şoptim la gura sobei în care arde o anvelopă de camion. Susţinem că este basm, că dimensiunile gunoaielor sunt mult exagerate.
Aceasta este realitatea în care nici un Bucurenci Mişto, nici o Rovană Cosânzeană nu or să salveze grădina moşului, pentru că filmul nostru nu pare să fie şi filmul lor. Ei or să strângă gunoaie numai unde există camere de filmat, cititori şi audienţă, sau or să lupte verbal împotriva unor fabrici cu mii de angajaţi, atacând cireaşa confiată din vârf, nu blatul putred al savarinei.
Eu vă spun atât: Gunoiul există şi este mult!. Ofer mii de imagini contra oricărui cuvânt.
Ha să avem noroc şi plastic să punem pe foc!

PS: Deşi poza a fost făcută în Serbia în apropiere de Požarevac, vă asigur că aşa este şi la noi.

10 comentarii:

  1. Romanica e tara contradictiilor, numai la noi se poate imbina asa de " harmonios" dezolantul cu epatantul. (am inteles ca poza nu e de la noi)
    Gunoi versus opulenta. Avem mai mult gunoi decat bun simt. Nu putem da vina pe un anumit segment de populatie, fiindca nepasarea ( ca sa fiu delikata :P ) e sport national, si asta tot pe undeva la tine pe aici am citit-o.
    Ma uit cum ies elevii din clasele mai mici sambata cu saci de menaj mai mari ca ei si strang de prin parcuri urme ale civilizatiei. In urma lor a doua zi e la fel.
    Ne-am obisnuit sa vedem cum se arunca orice oriunde. Si ne jenam sa ii atragem atentia aluia, pe care ne multumim doar sa il bombanim si sa il aratam cu degetul. Solutii? Cata vreme se aplica proverbul: daca un prost arunca o piatra in balta, zece destepti nu o pot scoate... Ia sa se gaseasca o cale legala ca prostul sa nu mai zvarle piatra!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lipsa de seriozitate in aplicarea legii. Prostul nu trebuie impiedicat ci amendat. Prostul initial rebuie lasat sa incerce. Intentia se pedepseste, prostul plateste, pietrele raman in caldaram.

      Ștergere
    2. Oamenii raspund mai degraba la pedepse decat la recompense (si nu invers cum ne spun tot felul de psihologi).

      Ștergere
    3. Clar domnu' Papion, aveţi rezon!

      Ștergere
  2. Radu, am venit cu un camion, sa strang gunoaiele! Cling!
    ┈╱▔▔▔▔▔▔▔▔╲┈♥┈♥┈
    ╱▔▔▔▔▔▔▔▔╲╱▏┈♥┈
    ▏┳╱╭╮┓┏┏┓▕╱▔▔╲┈
    ▏┃╱┃┃┃┃┣▏▕▔▔╲╱▏
    ▏┻┛╰╯╰╯┗┛▕▕▉▕╱╲
    ▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▔▔▔╲▕
    ▇▇╱▔╲▇▇▇▇▇╱▔╲▕╱
    ┈┈╲▂╱┈┈┈┈┈╲▂╱▔┈''''

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Waw, ce camion frumos! Are si aspirator? Cam trebuie...

      Ștergere
    2. Are,are! Tot ce trebuie! hahahhha! Ma bucur ca m-ai lasat sa parchez pe blog la tine! Ca mi-am luat C-ul la carnet acum o mie de ani! Si nu mai sunt prea sigura la volan!

      Ștergere
  3. si in jurul constantei au insamantat chestii d-alea de care ai pus tu in poza! si se intind mai repede ca buruienile...
    dar prin locurile astea au aparut pe campuri alte culturi si mai interesante, mai ales prin grandoare, culturile de deseuri bolovanoase: asfalt de la reparatia soselelor, caramizi de la case daramate, bolovani de beton de la constructii industriale, gunoi menajer… totul aruncat lejer la marginea drumului…

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca se dadea macar o amenda unuia de la cosntructii sau proprietarului cel mai apropiat de "groapa" de gunoi, aceasta ar fi disparut. De fapt s-ar fi mutat cat mai departe.

      Ștergere
  4. Suntem cuminti, nu maturam, uite acum legea va darama gunoiul...fara plastice !

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE