duminică, 30 septembrie 2012

Zone defavorizate, cele 7 minuni din Caracal sunt 8

    Ei da, ştiu că deja vi s-au ridicat sprâncenele deasupra cozorocului de la şapcă. Ete la Radu, îl preocupă chestii de economie şi protecţie socială. Nu seamănă cu mine, nu?! Aşa este. Mi se rupe de partea pomenita mai sus. Eu vreau să spun altceva.
   Aveţi chef să ieşiti din rutină, v-aţi plictisit de metropola voastră placut aglomerată şi intens circulată? Am eu ac de cojocul vostru. Vă recomand un weekend la Caracal.
   Serios, fără băşcălie. Vreţi să vedeţi ce generoasă a fost viaţa cu voi când v-au fătat mamele voastre la Bucureşti, Iaşi, Braşov, Sibiu sau Ploieşti? Mergeţi la Caracal să testaţi adevărata dulceaţă provincială.
   Ameninţarea este pe jumătate glumă. Cu salariile din oraşele pomenite, în Caracal orice şaormar de Rahova este boss. Eşti gurmand? Minunat. În Caracal poţi plăti o masă de 7 persoane cu aceaişi bani cu care plăteşti una de 4 în Bucureşti. În oraşul ăla poţi vedea primul şi cel mai vechi teatru din Romania, poţi să râzi că puşcăria este pe strada Libertăţii, brutăria pe Foametei iar ceasul gării arată ora 4 sau16 prin simbolul pseudo roman IIII.
    Te poti amuza că prima şcoală din oraş s-a numit Scoala nr 2, sau te poţi mira cât de tâmpiti au fost constructorii care au construit 4 scări de bloc uitând să scoată dintre ele o imensă macara. Că un incendiu a distrus taman sediul Pompierilor şi s-a furat uşa de la sediul poliţiei, sânt desigur tragice întâmplări. Toate astea le puteţi citi pe internet, Ce nu găsiţi pe net este atmosfera. Nu aveţi cum simţi online fiorul seminţelor sparte în stradă din mers, nu puteţi întelege plăcerea celor 5-7 bărbaţi care scuipă plictisiţi asfaltul privind traficul la intrarea în oraş dinspre Slatina. Nu aveţi cum aprecia ineditul zecilor de căruţe cu cai ce se plimbă prin centrul urbei conduse de puradei de 10 ani care la ora aia teoretic ar trebui sa fie la scoală, fie ea şi numarul 2. Nu puteţi înţelege ritmul de viaţă al unui oraş fără nici o agenţie imobiliară.
   Caracal este o experienţă ce trebuie trăită nu citită; trebuie sa mergeţi acolo!
Vă rog să îmi scrieţi dacă aţi simţit fiorul.
   Aştept.

43 de comentarii:

  1. Iote, cum ne-am plimbatără amândoi! Fiecare în alt oraș, evident. Recunosc, căcatul de porumbel ce-o picat pe mine în Timișoara nu rivalizează cu experiența descrisă de tine la Caracal.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Timoşoara ie deja o metropolă după unii!!!

      Ștergere
    2. Cu Mircea nu te-ai intalnit acolo? De mirare, zic.

      Ștergere
    3. Da știi că toată lumea mă întreabă? Dacă m-am văzut cu el și dacă i-am supt și pula, întrebările veniră numai la pachet :))

      Ștergere
    4. Eu nu intreb de partea cu suptul, ca daca o faceai postai deja ceva pe blog :D

      Ștergere
  2. "astept, sunt fierbinte", asa se incheie...tz-tz-tz, tot eu sa te invat...
    tu ce cautasi pe acolo, Radule? cumva caruta aia faimoasa?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca esti caldut inseamna ca respiri ( ceea ce este evident, inca nu ma conversez cu fantome)
      daca esti fierbinte.....deja viziunea asupra problemei este alta :))
      in traducere libera, daca astepti fierbinte, cresc sansele sa ne convingi sa mergem la Caracal

      Ștergere
    2. O sa fie misto. Au si parc cu lac...

      Ștergere
    3. :)) bine romanticule :)
      Altceva ce mai au ?

      Ștergere
    4. Treaba mea, tu ce cauti acolo?

      Ștergere
    5. au portii mari la papanasi. trei bucati imense!

      Ștergere
    6. eu ce caut "acolo" ? acolo unde mai?
      nu-mi zi ca vezi unde sunt acum ca nu te cred :))

      n-am fost niciodata in caracal dar...niciodata nu se stie unde ma poarta viata in vizita ...:D

      Ștergere
    7. io abia pot sa mananc o singura bucata de papanas, ce naiba sa fac cu toate trei?!

      Ștergere
    8. nu vay unde esti dar stiu sigur ca din papanasii aia de Caracal devii obeza

      Ștergere
    9. nuuu, pentru informatia cum ca devii obez daca mananci papanasi in caracal ;)

      Ștergere
  3. http://www.kanald.ro/Video/Asta-i-Romania-Adevar-sau-minciuna-La-Caracal-rasturnat-caruta-prosti-Un-reportaj-marca-Asta-Romania/8743/

    RăspundețiȘtergere
  4. Am fost forţat să merg acolo duamnelor. Inefabilulmoment al aterizării acolo este de neşters din memoria mea!

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am ajuns la Giurgiu nu foarte demult. Ceea ce e cumva asemanator cu ce zici tu de Caracal, la nivel de experimentare. Nu la fel, sigur. Ca sa ajung si la Caracal ar trebui sa fie un alt "accident".
    Zau, am ajuns inapoi in Moldovioara mea cu o senzatie de uscaciune si amaraciune. Am regasit Moldova mult-mult mai aerisita si mai vie decat ce am gasit la margine de Dunare. Mai calda, mai umana.
    Care Dunare a fost unica ce mi-a lasat o impresie aparte.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mit urban distrus. Infirm pe aceasta cale mitul cărutei cu tăntălai.
    La Caracal s-a răsturnat căruţa cu peşti. Caracal e oraşul cu grămadă de peşti şi 0 curve. Fetelor?!

    RăspundețiȘtergere
  7. pisicute?!?!
    pffff...
    altceva mai bun nu gaseai? :))
    io protestez si ma dau jos de la bara. ma gasesti la bar, trebuie sa fumez o tigara ca chiar m-ai enervat la nervii capului !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La cum ai descris descinderea de pe bară, pare una orizontală. Eşti carpetă?

      Ștergere
    2. Nu,nu sunt. Multumit de raspuns ?
      Tu esti exagerat de rau si "intepator" cu mine;)
      Inca nu ma dumiresc de ce......

      Ștergere
    3. Nu-i.
      Te-nveti cu el, cu vremea. E doar malitios, asa cum ii sade bine unui baiat cu o minte sclipitoarea ca a lui, asa mucegaita cum si-o lauda.
      Si cred ca e doar " efectul Caracal" vinovat, de ultima ora.

      Ștergere
    4. malitios, malitios, Irina, dar....
      eh, in fine, daca nu-mi convine ceva imi iau jucariile si plec, asa ca nu prea are importanta ce parere am eu despre comportamentul lui. e blogul lui se poarta cum doreste :)

      Ștergere
    5. Asa-s baietii rai, trag fetele de coditze! :P

      Ștergere
    6. ia ghicesete-mi tu raducule, cu ce rimeaza codiTZE ?( pfff ce pitiponc) ca sa imi dau io seama pe ce unde ne situam :)

      Ștergere
  8. hehehe! si Tuca mi-a placut cand a spus: "sunt din Caracal, orice alta ironie este de prisos!"
    Totusi prostia nu e concentrata. prostia pur nationala se disipa in granitele naturale ale romanilor. daca in Caracal lasa urme adanci in Ploiesti este punctuala si aplicabila fiecarui individ in parte.
    o faza spumoasa cu prosti dintr-un oras cu sau fara prosti. se intituleaza ploiesti. un prieten de-al meu avea criza de colica renala. se tavalea saracu pe jos de durere in greaua descensiune a cristalului nepereche produs de un rinichi pishacios si extrem de mineralizat. sotia grijulie, se uita la al sau sotz cum facea ca rapperu' pe podea urland mai ceva ca vadim. " cheama salvarea mai., ca mooor!" nedumerita, sotia ia telefonul in mana, se apleaca la sotzul rotitor de pe parchet si intreaba cu ochi umezi de cornuta cu carcasa: " si io ce sa fac? la ce numar sa sun?" " suna-n pizda ma-tii la 112 sa vina mai repede!". ce sa te faci cu proasta ca s-a simtit jignita ca a fost reintrodusa in umezeala eterna maternala si incruntandu-si ochii excesiv de apropiati de nas ii suiera! " apai mai Ioane, suna tu ca io mi-s proasta ma!" ii lasa telefonul in mana si pleaca spre balcon sa savureze tzigara de inainte. sau de dupa!
    asta formeaza 112 si suna la smurd care culmea, apare in nici 10 minute! intra astia in casa si brancardierul cand il vede pe Ioan zvarcolindu-se pe jos, da ochii peste cap si pica langa el. doctorul de pe ambulantza l-a lasat pe Ioan sa se mai roteasca si tzusti la brancardier sa-l repare. apoi il ia pe sus pe lesinat si pleaca din casa strigandu-i lui Ioan ca " o sa chemam alta ambulantza!" " asta din rotirile lui striga: " nu ma lasati aici, o sa moor!" " n-avem domnu ce sa facem ca e doar un loc in salvare!"
    in alte 20 minute vine al doilea echipaj. cum intra in casa, ioan se ridica si tzusti la veceu unde fata un cristal cristalin dinj nascatoarea de minerale pisacioase.
    l-au dus la spital sa se refaca mental. si sa-i dea ceva antibiotice!
    prostia la romani e perena!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te rog spune-mi că ai inventat tu povestea! Vai de mine cred că e reală. Cred orice spui tu după cazul Pescăruşul cu aripă şi-o frântă!!!

      Ștergere
  9. Androidu' tripleaza mesajele. uneori:-P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Le-am sters, nu trebuia. Acum comentariul tau pare fara sens.
      Ia stai.
      Dragi cititori mai sus Androidu lu' Mircica a comentat triplu, a triplat, a postat de trii ori.
      Clar? Redfire, dans! La trapez. :))

      Ștergere
  10. Super tare Caracalul, nu l-am vizitat inca! :D Radu am si eu o nelămurire sânt = sunt sau sînt (eu asa am invatat)?! De fiecare data cand citesc cuvântul "sânt" mi se blochează gândurile la sân si nu inteleg textul, dar intr-un târziu văd ca are si t acel sân. :) Nu te corectez, eu stiu cu mult mai putina gramatica ca tine :P, doar ca ma blochez la sân, țâță :)) Madi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt inginer, am făcut gramatica cu femeia de serviciu. În debara! :P

      Ștergere
    2. Si io mis inginera, te inteleg :) Madi

      Ștergere

COMENTARII MUCEGAITE