miercuri, 12 septembrie 2012

Striptease ortodox la Bisericuţa Copiilor

   
   Săptămâna trecută fetiţa de 5 ani a unui coleg s-a speriat foarte tare când vântul a dărâmat ceva în curte. Era o umbrela mare ca cele de la terase motiv pentru care, atunci când şi-a luat zborul, a produs mare tămbălău. De atunci copila nu mai vrea să se joace afară dacă bate vântul. Întîmplarea s-a petrecut vineri. Ieri problema a fost discutată la nivel de birou împreună cu preacucernicele mele colege. Ele şi-au consultat la rândul lor duhovnicii şi astăzi au venit cu soluţia. Fata trebuie dusă la biserică să se debrace preotul peste ea. Ştiu ele că se poate face asta la Bisericuţa Copiilor din centru. Primul meu gând a fost: sper că popa poartă chiloţi pe sub sutană, altfel fetiţa o să tragă o nouă sperietură. Ori te pomeni că exact aşa trebuie.
   Depăşind stupoarea iniţială am încercat să spun că fata ar trebui dusă la medicul de familie, să fie consultată de un psiholog sau pediatru. Nu am apucat. S-au uitat colegii la mine ca la nebun şi din priviri mi-au cerut să nu mă bag. Nu mă aşteptam la asta chiar dacă de jumătate de an miercurea şi vinerea îmi mănânc sendviciurile descântate şi cu noduri pentru că nu ţin post. Clar, nu te pui cu biserica de la serviciu că e de rău.
   Amintindu-mi de faza cu Sfântul Catering am gugălit pe Net să mă lămuresc care-i şpilul cu striptizul popesc. Subiectul căutat l-am lăsat la urmă (cei din urnă vor fi cei dintâi), pentru că iată ce alte minuni „ortodoxe” fac unii preoţi:

1. În noaptea de înviere, acceptă un cocoş drept ofrandă, pentru sufletul celor morţi neîmpărtăşiţi, nespovediţi, fără lumânare.
Miroase a Vodoo, sau exorcizare cu pui la ceaun?!

2. Dacă eşti fată bătrână te obligă să ţii post nouă zile de marţi consecutiv, ca să te măriţi. Vrăjeala este ieftină dar totuşi pozitivă. Poate după o asemenea cură maimuţele slăbesc suficient cât să prostească pe vreunul.

3. Oficiază contra cost „slujbe speciale” pentru cei sinucişi, eretici sau avortaţi ori pentru dezlegarea cununiilor sau a vrăjilor. Meniul ăsta vă sună cunoscut? Deci popa e un fel de tata Omida care practică magia albă în rochie neagră. Bine că nu poartă decolteu sau decupeu la spate, arăcan de sufletu' meu!

4. Miruiesc fotografiile unor oameni sau să le ataşează la icoane ori la moaşte. Imediat după asta pozele fac minuni. Vracii indienii nu se temeau degeaba că fotografia le fură sufletele. Aici faza este invers: faci poză (eventual nud) şi o duci la taica popa să ţi-o umple de duh. Blondele care ţin poza între picioare pot chiar rămâne gravide.

5. Te îndeamnă să consumi tămâie sau cenuşă din cădelniţă intre 7 şi 12 zile consecutiv, ca să te vindeci de o anumită boală. Mă rog, aici o fi ceva aroma terapie sau homeopatie. Nu cunosc, nu mă bag în căţuia omului. Fiecare cu drogurile lui.

6. Te obligă să le săruţi mâinile, inelele, veşmintele, ba chiar şi cadavrele, pe motiv că ar fi sfinte. Îţi bagă în cap că la hramuri, ciolanele magice numite moaştele au putere maximă. De fapt BOR este în cârdăşie cu CFR, ADP, BNR, SRI, TVR, PROTV şi alte iniţiale din astea cărora migraţia controlată a turmelor de enoriaşi le bagă bănuţii din corturi direct în conturi.

7. Se ocupă cu „Deschiderea Cărţii“, adică deschiderea Evangheliei, sau a Psaltirii pentru ghicirea viitorului.
Practica seamănă a excrocherie, la fel ca vrăjitoria şi ghicitul. Deşi „sfântă” e scumpă cu draci. Cred că ar costa mai puţin să faci pasienţe şi să practici „întorsul ceştii”. Aia de cafea, perverşilor!

8. Te păcălesc că aprinderea a 9, 12, 30, 40 de lumânări la tot atâtea biserici o să-ţi rezolve varii probleme.
De fapt aşa îşi cresc popii vânzările la lumânari, pe care BOR are monopol. Ia încearcă tu de vinde lumânari în Romania fără să plăteşti obolul, să vezi cum te saltă garda financiară.

9. Cei de la ţară mai ales, sugerează că mireasa trebuie să poarte la slujba de cununie o păpuşă în sân, să-şi calce mirele pe picior, sau să poarte un ban în pantof ca să-i meargă bine în căsnicie.
Alo Vodoo, ia de învaţă de la taica popa cum se leagă masculii de piciorul patului. Păpuşa în sân este o practica vrăjitorească obişnuită de posesiune, călcatul pe picior este pentru control iar banul pe post de branţ, evident pentru prosperitatea financiară.

10. In anumite biserici, popii oficiază slujbe speciale la sfârşitul cărora calcă peste credincioşii bolnavi sau îşi dezbracă hainele peste ei, cu scopul de a scoate din ei diavolii.
Frate câtai circul! Vă inchipuiţi ce senzaţii are popa la faza asta? E mai tare decât în filmul Sora 13, corcit cu Matrix.
Dezbrăcarea preotului pe bolnavi, sau închipuirea înţepării cu “Sfânta Copie” pentru vindecarea bolnavilor este considerata ortodoxa. Cel puţin aşa zice Sfântu' Sait al preotului paroh şi webmaster Istrati Marian Daniel. La aşa titulatură, saitul Parohia Măcin 4 e divin.

   Cum spuneam, ultima practică este preferata mea astăzi. Mă uit în calendar. Nu în ăla ortodox că sigur e vreo sărbătoare de genul Sfânta Lene şi Cuviosul Somn, cu post, rugăciuni şi dezlegare la şireturi. Suntem în 12 Septembrie 2012, o zi din secolul 21, în care cu stupefacţie constat că un tată îşi consideră fetiţa speriată în vârstă de 5 ani posedată deşi a văzut cauza cu ochii lui. El crede şi nu judecă. Nu contează educaţia, nu contează că utilizează tehnologie de vârf. Toate astea sunt pană de vulpe la pălărie pentru el în momentul în care trei muieri (cu studii tehnice şi ele) îi spun că trebuie dus copilul la biserică să se dezbrace popa de caracter peste el.

   Abia acum m-am prins eu de ce şi-a pus BOR biserica în curtea Politehnicii din Bucureşti. Ca să umple cu colivă capetele viitorilor ingineri.
   Deus ex machina. Admin!

36 de comentarii:

  1. Dincolo de colegii cretini, site-ul popii din Măcin e chiar OK: idee lăudabilă, implementare decentă pentru un amator, explică frumos, coerent și nu pare îndobitocit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da anonime, e plin de ore muncite dar şi de idei smucite. Am spus eu că ăsta-i viitorul: biserica virtuală!

      Ștergere
  2. Pe spanzurati nu-i baga in biserica .Haida de ...Cand se spanzura un mahar se cere dispensa.S-a vorbit cu Dunmnezeu?!

    RăspundețiȘtergere
  3. M-a luat și frica să mai țiu bere la frigider. Dacă mai vine mama pe la mine, găsește alcoolul și zice că-s posedată și mă duce la popa să-și ridice ăla poalele ca să-l scoată pe drac din mine?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dacă-şi ridică ăla poalele o să scoată dracul LA tine :))
      hai mă, n-ai citit Decameronul lui Boccaccio?

      Ștergere
    2. Nu ai tu asa noroc Oamo. Stii ca popii astia au o spujina de copchii, asta inseamna ca exerseaza des si stiu exact unde trebe bagat sau scos dracul din oame. Si cu ce frecventa. :D

      Ștergere
    3. Si da, Boemul te-a urecheat pe drept, pune mana de citeste Decameronul ca sa vezi cum se scoala dracul in mod corect.

      Ștergere
  4. Eşti pierdut pentru vecie!
    În loc de lapte şi miere o să primeşti numai bere şi mici (fără muştar)
    În loc de fecioare neprihanite doar vedete porno experimentate.
    Etc...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne ajuta Radule, mie si la toti dusmanii mei! :P

      Ștergere
    2. Da' poti duce trei vedete pe zi ???
      Vad ca s-a infierbantat blogul pe subiect. :)

      Ștergere
    3. Nu duce ca nu sunt Marutza, blogul nu meu nu sta pe subiect, trece prin el.

      Ștergere
  5. :)))))) loool
    iar ai folosit the "D" word.
    adica "duhovnic" :))
    ce-i la tine in birou frate? toate femeile merg la biserica?
    sau nu-mi spune, esti cumva un calugar undercover si iti cauti adepti? :D

    citindu-te, mi-e clar: o sa ard in flacarile iadului :)) mwahahaha :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La mine este Sfantul Birou plin de calugarite care din pacate arata tare misto. Din pacate pentru ele. Din pacate pentru mine sunt singurul eretic. Nu stiu cat mai rezist pana ma pocaiesc. O sa iti dai seama imediat de asta, cand or sa apara icoane pe blog. Asa rezolvam si problema mantuirii tale, ca o sa ma rog verbinte pentru sufletelu tau!

      Ștergere
  6. :)) nu, nu, nu, nu, nu !
    nu vreau sa ma mantuiesc!
    sa nu te puna dracu sa te rogi pentru mine fara acordul meu ca ....ca nush ce fac! :D

    RăspundețiȘtergere
  7. lol :))
    acu' de ce esti rau?
    fiecare e liber sa faca ce doreste, ce treaba am eu cu blogurile unde comenteaza ics?!

    deci nu, nu dau cu ics.
    doar te ispitesc pana te "descalugaresti" "despocaesti" si etc :)))



    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am băgat degetul greşit în tastatură. vroiam să pun ics, ăla de închide orice fereastră.

      Ștergere
    2. Cred ca nu e ziua ta cea mai buna.
      Nu-ti inteleg "rautatea".
      No, in fine.

      Ștergere
    3. nu-s. ziceam si io asa.
      ai fost rau cu mine total aiurea.
      barbatii...cine sa-i mai inteleaga .. :)

      Ștergere
    4. Te pup. Nu-i asa ca deja ti-a trecut?!
      Doamne cate poate face un virtual sarut!

      Ștergere
    5. nu-i nevoie, mi-a trecut oricum :)
      pastreaza pupicii virtuali pentru cine are nevoie ;)

      Ștergere
  8. ce-ti mai place sa fii penibil, raducule ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stiu, stiu. pe asta ma si bazez, papusica

      Ștergere
    2. Nu te mai agita atâta că sperii cioara de se gard.
      :P

      Ștergere
    3. Da, da... ii arat vrabioiul. Nu ma agit din fire, dar iti multumesc pentru sfaturi. Vrei sa fii capitanul nostru?

      Ștergere
    4. Daca ma sare randul la butoi, da.

      Ștergere
    5. Sfat: nu manca zapada galbena

      Ștergere
    6. Aiurea, este deja weekend, nu vezi?!

      Ștergere
    7. Nu-mi plac maicutele. Si nici Fuego. Atentie la termite

      Ștergere
  9. Hristoase!
    Asta e sminteală curată, şi a ”cucernicelor” şi a părinţilor. Sper să nu se întâmple una ca asta, că p-ormă traumatizează complet copilul.
    PS: aproape toate chestiile de mai sus (mai puţin cu aprinsul de lumânări şi pupatul de moaşte), care-s între datini şi acceptare, deşi sunt practicate şi acceptate, sunt de asemenea şi eretice. Şi interzise.

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE