duminică, 26 august 2012

În oglindă


   ...şi după asta pui făina, dar în ploaie, ştii tu... La bulgari, fată. Deci nu se compară tu. Poţi să manânci până crăpi... 0-2 cu Inter cum am zis, deci eşti bun de cinste. Fringe, categoric mai bun decat X files, îţi spun!
   Zumzetul obişnuit al unui birou plin de oameni de diverse vârste, sexe şi preocupări trece prin mine. Butonez înverşunat la raport, încercand să uit ce mă preocupă. Din discuţii fără cap prinde contur ceva cunoscut.
...cam o oră, că atât suport, dar cred că dacă aş lăsa-o ar sta ore întregi. Nu se opreşte întâmplator, nu se admiră probând o rochiţă sau o clămuţă. Pur şi simplu se duce la oglinda unde se uită atentă şi rămane uitată acolo de uneori trebuie să o trag de mână.
- Haide tu, că fata ta e mică. Ce să zic de Mario al meu care este a cincea! Ditamai băiatul se admiră în oglindă. Nu mi-e de alta, dar dacă se face gay ne omoră tacsu pe amândoi! L-am şi bătut. Ce te uiţi mă în oglindă i-am zis. Te vezi frumos, îţi lipseşte vre-o buclă, te imaginezi pe tocuri? Şi poc, poc, două labe peste ochi!
- Aide tu, nu trebuia să baţi copilul... Cred că suntem nebune amândouă. Copii sunt bine. La vârsta asta îşi redescoperă corpul...
-Drăgălşa, dacă îl prind cu mana unde ştii tu, îl bat de face pe el...
   Tastele păcăne din ce în ce mai rapid. Sunt totuşi atât de odihnit după o jumătate de noapte fără somn. Mă gândesc că Alice este singură acasă. Mă aşteaptă cuminţică. Mă gândesc la ce mi-a spus. Ieri a stat trei ore în faţa oglinzii. Cu ochii in cifrele aceluiaş etern raport am reacţionat târziu.
- Eşti frumoasă tati, ştii bine. Lasă oglinda aia şi adu-mi blocul să văd ce ai făcut la desen.
- Bine, bine! S-a mişcat încet aruncând peste umăr priviri către oglindă.
- Ce mâzgăleala este asta Alice?! Ţi-ai pus în cap să consumi un creion întreg pe o coală?!
- Asta e în oglindă. Sunt eu dar nu chiar la fel.
- Ai imaginaţia bogată ca tactu, am râs eu! La faza asta m-ai depăşit. Nu înţeleg nimic, totul e negru.
- Aşa trebuie pentru că totul e foarte foarte greu, ca mierea scoasă din frigider sau ca smoala. Trebuie timp tati şi trebuie să fii atent.
   La ora 3 dimineaţa am sărit din somn. Un pocnet din dormitorul fetei m-a facut să alerg într-acolo cu ochii pe lustre. Nu se clătina nimic, nici un geam nu vibra, nici un ecou, dar patul ei era gol. Mi s-au sudat dinţii.
- Alice, am strigat încercând să nu par panicat!
A apărut din bucătarie cu o sfoară şi un cuţit în mână
- Dumnezeule Alice, ce faci cu alea?
- S-a rupt agăţătoarea oglinzii şi a căzut. O repar. Este atât de uşor...
A luat oglinda şi cu multă îndemânare a înfiletat la loc una dintre agaţătorile smulse, a legat sfoara între cele două belciuge, a aşezat-o la loc în echilibru puţin înclinată în jos. Du-te la culcare tata, o să fie bine! Strâng eu pe aici.
Am devenit paranoic? Oglinda aia este prea grea. Asta nu e Alice a mea care nu se legă corect la şireturi şi nu-şi poate căra singurică ghiozdanul. Alice a mea e undeva... Undeva unde toate sunt dense ca mierea, sau ca smoala iar fata asta este o impostoare.
Cuţitul, cuţitul şi sfoara, unde le-a pus?!
- Alice lasă cuţitul, Ali...
Are dreptate, pe partea asta a oglinzii totul este mult mai uşor, inclusiv patricidul.

10 comentarii:

  1. I-ai pus si eticheta de SF scrierii tale. Asta ma incurca nitelus fiindca ma pregateam sa iti zic ca o mamica ce ma aflu, ca situatiile descrise de tine nu pot fi generalizate.
    Insa e adevarat ca putem trai surprinderi uriase vizavi de comportamentul celor "mici".
    Eu mi-am luat multe lectii de la ai mei, ultima a fost cand fecioru-miu mi-a reparat bateria de la baie. Si nu facuse inca 14 ani. Sau cand mi-au facut amandoi un tort bestial, desi pana atunci nu prea au stat sa vada cum il fac eu. Recunosc, singura chestie care nu a fost asa de gustoasa au fost cele 41 de lumanari. Mi-au trebuit foale, nu gluma! Sa sting focul de pe el!
    Si ma intreb ca in filmele SF:
    Ai mei or fi, eu i-am facut??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu poti şti, dacă ţi ia schimbat careva la naştere?! :P

      Ștergere
  2. e o metafora ghicitoare! nu sunt sigur ca am prins tot ce-ai vrut sa spui. orium, excelent scris

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte tare scris!
    aproape impresionant :)

    RăspundețiȘtergere
  4. eu? doamne fereste.
    cum as putea sa te insult in felul asta? doar nu esti animal de companie :D

    deci nu, chiar vorbesc foarte serios. e foarte misto scris.
    e un compliment, dooh'! ia-l ca atare :)

    RăspundețiȘtergere
  5. :))
    fa ce vrei.
    pune-l la colectia de complimente :)

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE