miercuri, 22 februarie 2012

Apa dăunează grav sănătăţii


Apa dăunează sănătăţii. Poate, dacă, dar cel mai adesea sigur. Pot depune mărturie înecaţii, adică ăia de au scăpat ca prin urechile acului de moarte, cum aş fi de exemplu eu (săr'na Gogule că m-ai scos ca pe un câine murat la mal!).
De asemenea pot să depună mărturie beţivii (şi eu) care după lada de bere au încercat a doua zi să bea o cană din intamatul lichid şi aproape că şi-au vărsat maţele din ei. Mă bucur că în sfârşit se va face dreptate. Am văzut că UE ia atitudine împotriva acestei intoxicări ce se săvârşeşte prin publicitate în hypermarketuri. Crimele încep în direct sau înregistrate la Tv. „Bea minim 2 litri de apă pe zi”este un îndemn pe care îl vezi sau auzi peste tot. În emisiuni aşa zis de sănătate, vedete anorexice îţi „mărturisesc” că ele beau chiar şi 5 litri de apă pe zi.
Serios, vouă nu vă pute toată această campanie deşnăţată pro apă? Nu aţi obosit să vă prostească ăştia că nu mai este apă, că oamenii o consumă pe toată? Scoate capul afară pe ferestră şi uită-te câtă apă ai pe stradă. Suta de milioane de metri cubi căzute din cer sub formă de zăpadă în 4 zile este acolo. Asta numai în capitală. Şi acum bagă un ochi la apometru. Arată cam 10 m cubi, din care ai băut cât, 1%?! Deci pe persoană fizică consumi neglijabil. Şi cică nu mai este apă. Vă întrebaţi de ce ne mint? Pentru că au transformat apa într-un produs iar produsul trebuie să aibă valoare. Dacă produsul este larg răspândit şi din belşug valoarea lui este mica. Ce este de făcut? Inventăm o criză. Întâi subliniem că produsul este esenţial. Decretăm apoi că e musai ca toată lumea să consume o cantitate minimă (întâmplător fix cât nişte ambalaje de 2-5 l) sub ameninţarea subliminală cu moartea. Ai priceput? Dacă nu bei minim 2 litri, te îmbolnăveşti şi mori! Asta e traducerea mesajului. Bun, după ce am lansat produsul îl împărţim pe clase. Există vezi dom'le, ape de lux iar ce-a mai la îndemână adică la robinet este câh!
Apar în media tot felul de şarlatani cu competenţe dubioase, ceva între popi, magicieni şi doctori, care îţi prezintă caracterul tămăduitor al apei. Ăstia vor să-ţi vândă apă purificată, distilată, magnetizată, dedeuterizată, scuipată, pişată de nu ştiu ce sfânt ţuţuroi ori sfârc. Minciuni, bălăceală, abureală totală. Trezeşte-te omule, este doar apă, a-pă!
Apa nu este bună nici în bocanci, mai ales iarna. Fă baie, spală-te, înoată dar nu bea din ea decât dacă îţi este sete. Nu te mai lua după toţi tâmpiţii, indiferent că sunt sportivi, doctori sau vedete. Mai ales, nu te lua după blogări (excepţie eu :P)! Majoritatea "specialiştilor" în apă susţin inepţii preluate din studii falsificate sau neverificate pe care minoritatea lacomă le promovează pe bani. Pentru maimuţele cu curu roşu care beau 5 litri pe zi: bea tu fă dacă te ştii vacă dar nu mai îndemna pe altul. Pentru limbricii, iepuraşii de sală şi fiţoşii care umblă cu sticla de apă în mână prin mall: pe lumea asta există elefanţi dar şi hamsteri. Tu eşti hipster. Nu te apuca să bei 10 litri de apă pe zi, că aia este raţia unui bou de 600 de chile, nu de 60 ca tine. Eu sunt om, nici pom şi nici triton. Dacă nu mi-e sete, nu beau.
Frazele din gama „doza zilnică recomandată” sau „pentru o viaţa sănătoasă”, sunt comenzi pentru dresat proştii. Totul se rezumă la bani, consum şi controlul asupra lui. Te-ai gândit vreodată că te poţi intoxica cu apă? De ce nu, că doar ai păţit-o cu mâncare, alcool, tutun şi medicamente. De ce crezi că apa este aşa specială încât îţi poate face numai bine şi niciodată rău? Pentru că îţi spun alţii. Ei recită texte pe bani, iar tu bei apă ca plăvanul.
Uite ce părere am eu. Apa nu este bună, nu este sănătoasa, nu vindecă si nu învie. Apa doar întreţine şi participă la procesele biochimice. Indiferent în ce procentaj s-ar regăsi ea în trupul tau, nu te defini drept apă. La o aşa jignire dacă ar avea creier s-ar oripila până şi meduzele. Apa pe care o bem completează. Asta este definiţia cea mai aproape de adevăr. Dacă mănânci chestii care conţin suficiente lichide şi atenţie, fără exces de sare, o să vezi că nu îţi mai este sete decât rareori.
Apa nu este un produs de lux. Se găseşte peste tot, nu este pe terminate iar suprafaţa planetei se scaldă pe mai mult de 2 treimi în ea. Nu există deci nici un motiv să o plăteşti la supra preţ sau de mai multe ori. Ah stai puţin, deja o faci. Plăteşti apa de la robinet, apa pluvială, apa care se duce la canalizare şi eşti atât de bleg încât cumperi apă îmbuteliată. Pentru că ţi-au spus nişte reclame mincinoase că ar fi mai sănătoasă decât aia de la chiuveta, chestie foarte probabil greşită. Aşa cum este ea ruginită, clorurată, apa de la robinet este testată şi i se intocmeşte un buletin de analiză zilnic. Aia din sticle este testată odată pe an sau când merge la concursuri ca să mai ia nişte medalii (mincinoase evident). Robinetul este suficient de bun atunci când este musai să-ţi completezi deficitul de apă. Nu-ţi trebuie nimic în afara unui pahar.
Daca simţi nevoia, reiterează operaţiunea dar ţine minte că apa nu vindecă nimic, nici măcar setea!

13 comentarii:

  1. Te invit să bei de la ţurţuroiul meu de Bucureşti. Are un gust taaaare câh!

    Am însă un filtru de apă. Care-şi merită pe deplin banii. Pe cuvântul meu de mare băutoare de apă, are aceaşi gust ca aproape toate lichidele îmbuteliate la pet.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Apăi voi aştia de la capitală parcă faceţi pissing când învârtiţi robinetul de la bucătărie. Filtru activ, pasiv, magnetic, electric, osmotic?! Haud?

      Ștergere
  2. Un articol bun de luat in seama .
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Camelia, dar sper ca nu iei de bun 100% continutul. Ar fi pacat sa fii gasita deshidratata, cazuta peste un print al articolului meu! :))

      Ștergere
  3. Câtă dreptate ai tu, Radule!
    Adică de ce să beau io 2 litri de apă pe zi în condițiile în care beau minim 2 litri de bere?

    RăspundețiȘtergere
  4. într-o lume ideală apa ar fi doar pentru uz extern :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici atât. Ce, o baie în bere neagră poate fi un lucru atât de neplăcut?

      Ștergere
  5. "Pentru maimuţele cu curu roşu care beau 5 litri pe zi: bea tu fă dacă te ştii vacă dar nu mai îndemna pe altul. " Asta mi s-a parut ..buna.

    RăspundețiȘtergere
  6. A, si nici macar in ziua de azi, vorba romanului, nu am gustat din "Aqua Carpatica" Ma intreb, care o fi diferenta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că aceiaş dintre apa Izvorul Băşinilor şi apa de la robinet. Adică tinde spre 0. Asta dacă mai ţine minte cineva cum imbutelia acum ceva vreme firma IorupenDinţi apa minerala mai multă decât capacitatea iyvorului! :))

      Ștergere

COMENTARII MUCEGAITE