joi, 15 septembrie 2011

Poftă de vară

Au mai ramas puţine zile din acest an cu adevărat calde. Vara s-a dus, toamna are arome de must, porumbul se mută în pătule, iar gutuile virează alături de coroana pomilor către galben. Şi tocmai acum când căldura merge tot mai des la culcare odată cu soarele, exact acum când în fiecare dimineaţă mă întreb dacă să iau geaca din cuier, tocmai acum mi sa făcut poftă de vară.
Mai stai puţin, mă rog eu de ea în gând. Mai lasă-mă să mă tolănesc pe terasă cu o bere în faţă. Ingăduie asta şi promit că n-o beau. Am să mă uit la sticlă şi din când în când o să-i cer chelnerului să-mi aduca alta în locul celei vechi care s-a încălzit. Mai lasa-mă vară să mă îmbăiez în lumina ta pe un zid ca o şopârlă. Mai rabdă-mă să vibrez la energia care bubuie în fiecare foton ce-mi atinge epiderma. Vreau să mai simt încă puţin sentimentul ăla ciudat că sunt încărcat ca o baterie uitată pe şezlong. Vreau să simt efectul fotovoltaic, fotosintetic, foto-orice. Vreau să fiu plantă, să fiu insectă, să simt soarele circulandu-mi prin peţiol, prin fiecare nervură, segment sau chelicer.
Vreau să fiu verde, cald şi bioluminiscent. Iar când va veni iarna şi mi-o fi întuneric şi frig vreau să-mi aprind soarele din inimă şi descheindu-mi cămaşa să ard ca un bec.

6 comentarii:

  1. Uai, m-am topit...
    Radule, esti o exceptie de la toate regulile de care auzisem eu pana la tine.
    Minunata reflectie si reflexie de vara, rasturnata lenes pe inceputul asta de toamna senzuala.
    Chiar, ce ar merge o bere dupa servici... Sa stii ca ma duc si ma tolanesc pe o terasa si o sa ma gandesc la ce ai scris, dar nu garantez ca rezist fara sa o beau. Berea.

    RăspundețiȘtergere
  2. da! superb scris! si ce-i mai interersant tatucu' Freud ar schimba soarele de vara din faina reflectie de mai sus cu alt soare, cel al linistii! si ar fi la fel de frumos ! m-o secat ! extrem de frumos! 2 sori in oglinda fiecare cu anotimpurile lui. iar ultima fraza geniala!

    RăspundețiȘtergere
  3. @ sonia rauss,
    Multumesc dar nu sunt de acord. Exceptia intareste regula. Iar regula spune ca sunt un hater, un carcotas posac. Uita-te bine la ce spun cunoscutii nostri. Tu esti aia deosebita. Eu doar palpai, tu radiezi constant aceaiasi energie pozitiva. A...mi-e rusine sa recunosc si eu am baut berea cat era rece. Chiar 2.

    RăspundețiȘtergere
  4. @ mircea,
    Ssst, fara Freud mai, ca abia m-am paruit cu el pe fain polimedia.
    Ce vrei, catodata ma satur si eu sa-mi tot ploua mucegai in cur si mi se face dor de o viata solara.

    RăspundețiȘtergere
  5. Carcotas, zici? Ok, si ce? Cineva trebuie sa faca si asta. Posac, zici? Nu te contrazic, insa sunt remedii; sigur nu iti place sa fii asa.
    Daca iti spun ca si eu, de atata tolaneala, am ajuns tot la doua beri, ma crezi?
    Tu palpai, dar eu sunt atenta sa nu pierd nici o palpaire...
    Amanuntele fac diferenta, dar tu stii asta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Te cred, ca eu eu am trecut deja la chestii mai aspre. Am primit o sticla de ballantines. Habar nu aveam ca vizikele ie bun direct din sticla :))

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE