vineri, 16 septembrie 2011

Etnobotanice sau false probleme de furajare mentală

Pot să-mi inchipui ce epitete o să-mi atrag imediat după citirea urmatoarelor idei. Să fac lista ar însemna să limitez creativitatea cititorilor. Vorba Guliei urâcioase, a ălora 2 sau 3!

Aşa, acum să trecem la ceea ce m-a îndemnat să scriu.
Cabral a publicat pe blog un e-mail de la o tanti, (ei da Meneopol şi eu cred că este o ea!). Tanti se dă virtual cu buculiţele de caldarâmul urbei sale, de grija consumatorilor de ierburi aromatice cu (insuficient) dovedite capacităti psihotrope.
Trec rapid peste faptul că textul nu este cel mai bun post a lui Cabral, că aşa-i în blogging. Probabil în penurie de idei, mai aruncă şi el pe main un mail, o discuţie din mess, o pastilă, să aibă fanii ce comenta cât îşi trăieşte el offline-ul.

Să ne uităm deci la problema etnobotanicelor. Care problemă aproape nu există sau de fapt este o mână de pleavă în ochi. Păcat că nu am documente, analize şi statistici care să vină în sprijinul acestei idei. Idee care spune că magazinele de vise vând întradevar iluzii; iluzia că te droghezi. Aberez, nu-i aşa?!
Hai daţi năvală şi spuneti-mi câţi s-au otrăvit, câţi au murit şi câţi au luat-o razna că au pipat mentă frecată în foi de dud. Ştiti voi sigur? De unde, de la Tv nu-i aşa? Păi nu tot de la Tv aţi aflat de pandemia inexistentă numită Gripa Porcina? Nu la Tv criza a luat sfârşit şi economia duduie?

Magazinele astea vând iluzia unei libertăţi, a unui lux decadent. Nu cei fără adăpost le sunt clienţi ci puştii cu tătici la pungă mai grosi. Sunt combinatorii de telefoane şi ăia de dau gheară la păcănele. Sunt cei care se duc la culcare când voi plecaţi la servici. Sunt fii badantelor din Italia, ai bonelor la copii altora în timp ce ai lor bântuie strazile calculând jointul în euroi. Magazinele astea există că aşa trebuie. Cuiva. Or să existe până când ăia de au afacerea or să-şi facă suma din care vor investi profitul în concernele Farma. Acestea vor închide cu sprijin legislativ şi suportul opiniei publice magazinele de etnobotanice, dar din aceiaş mişcare cursivă, vor închide şi toate farmaciile naturiste.

De ce? Păi n-aţi văzut că socul este otrăvitor, sunătoarea catatonică, cicoarea excitantă? Ia gata cu prostiile astea naturiste. Plantele sunt periculoase!!! Ţi sa uscat pielea pe cot? Ce cremă de gălbenele cu arnică, ia de colea bepantenul! Cum adică ulei de lavandă şi ceai de tei pentru insomnie? Ia xanas tătică, te scapă de griji şi de idei. De ce să iei echinacea şi propolis pentru imunitate?! Bagă mami în puiuţul tău mini-marţieni!

Nu sunt picat din lună şi nu neg progresul tehnologiei şi al chimiei. Contest însă judicioasa lor aplicare în sănătate. Băi voi chiar credeţi că Nadia Comeneci îşi hrăneşte copilul cu petrolul hidrogenat becel?
Pentru suma potrivită, poate chiar de mâine Cabral o să facă reclamă la etnobotanice. Pentru că este şi el om însurat şi cu un copil de hranit, de îmbrăcat şi şcolit.

În concluzie. Doamnelor, nu vă panicaţi, magazinele astea or să dispară şi or să fie străzile mai sigure. Cam 5 minute pâna îşi bagă agitaţii o vodcă cu energizant în sistem. Cei cu fond violent n-au nevoie decât de pretexte şi lumină puţină să se transforme. Cu o bere la bord vor fi la fel de fioroşi ca atunci când mestecau scoarţă de plop vândută drept mescalină. Frustrări şi victime să fie, că de adrenalină fac ei rost!

Ei, eu m-am răcorit; acum aştept reacţii!
Nu uitaţi să vă puneţi bine cu doctorul, că mâine poimâine vă dă reţetă compensată să beţi un ceai.

11 comentarii:

  1. L-am " motat" pe Polimedia si pe asta... Asta asa, cat mai sunt super sonica!
    http://polimedia.us/fain/monden/mucegaiuri-bine-alese-etnobotanice-sau-false-probleme-de-furajare-mentala/

    RăspundețiȘtergere
  2. Hai ca i-am dat de cap...am reusit sa comentez...dar intre timp am uitat ce vroiam sa comentez...

    RăspundețiȘtergere
  3. Mey nu e asa.. etnobotanicile ar fi rele c-ar fi stropite cu nuşce insecticid sau chimicale. Adica coada soricelului o fi buna, chiar si fumata da` in amestecuri toxice nu se merita.
    Acum eu nu fumasi nimic de genu, dar ma uit la copchii de fac coada la gemuletele magazinelor de vise (urate) si nu-mi place. Nici de ei, nici cum se manifesta. Ergo..cred ca problema nu-i falsa.

    RăspundețiȘtergere
  4. @ supersonicsonia,
    multumesc, sper sa nu se supere Cabral. Diferentele de opinie nu impiedica simpatia!

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Standdowncafe,
    pun pariu ca pe fain iti taie gura (degetele) in sabii si sushi ma faci!

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Alas,
    copchii de care vorbesti se drogheaza si cu aspirina, ai uitat cum capatai aripi daca-ti spunea careva ca esti cool, doar ca vomai ultimul in parc de Pasti?

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Radu: in Romania, the fake is a state of mind. si asta in orice domeniu! suntem un melanj de fasitate si umor negru! la noi nici drogurile nu sunt ce par a fi! si se gasesc fake-uri la liber in piatza! nu stiu! intr-o lume falsa noi nu putem fii nefalsi. nici macar reali nu mai suntem!te duci la brutarie sa iei o painica ,buna dealtfel, si mananci E-uri coapte! dai sa mananci puiul e stresat si ala si injectat cu apa! la farmacie prafuri albe inerte pavloviene. te refugiezi in natura! iei ciumpearca din padure si dai de dreaq ca daca una dintre ele este fake, te ingroapa oamenii aia sub ele. natura e solutia, pustnicii aia din chilii ce mancau coaja de copac si petale de flori si frunze rouate! mai fugareau si un porc mistret si-l manacu cat puteau. noi, falsii suntem revoltati de falsitate! e undeva adevar in ce zici tu! traind intr-un mediu extrem de intors cu valori rasucite nu putem clama prosteala! poate ca asa este! magazinele de vise sunt expresia neputintzei acestei adunaturi de oameni ce intamplator vorbesc aceeasi limba si au aceeasi religie "spuneti nu magazinelor de vise". drogurile in esenta lor sunt ceva oribil, chiar si alea "populare". cu un lukru nu is de acord din ce-ai scris! nu conteaza potentza financiara! daca ai bani sau n-ai bani si ai prins dependentza de porcari ca astea de droguri basic, populare, numite generic "etno botanice, sau tarafo botanice, sau mtv botanice" tot iei, idiferent ca ai bani sau te imprumutzi!

    RăspundețiȘtergere
  8. @ mircea,
    Si pentru tigari te imprumuti si pt paine...Clar, painea da dependenta, mai ales la saraci, ca bogatii ori nu servesc ori papa cozonaci!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ia să zic și io câte ceva ca oamă ce-a ingurgitat destule: acu fro 3 ani, până să înceapă toată nebunia asta, umblam cu un om paranoic să nu-l prindă poliția nici cu o amendă pentru viteză (el să tot fi avut vreo 30 pe atunci). Prin urmare ce iarbă, frate, nu, el comanda online de la etnobotanice, să nu-l prindă gaborii cu ceva hașiș! Și-a comandat aproape de toate, mai puțin cucută! Pe lângă gustam și io că, de, eram curioasă. Eu, oamă tare de cap și de care se prind greu și drogomănelile normale, am mâncat o dată fix ca vaca o punguliță întreagă de nu știu ce semințe. Mă, da știi cum am ronțăit la alea? Și mai dăduse și-o căruță de bani pe ele! Dă-i și cu bere, nici pe dracu'! Mă rog, tot așa cu mai toate amestecurile de condimente folosite în bucătărie care m-au făcut doar să borăsc în combinație cu bere și tequila. Acum să nu fiu vacă, cum am zis că am gustat din toată gospodăria omului tre' să spun ca nemernica aia de salvia divinorum dă halucinații. Fumată în ceva cantități și în combinație cu alcoolul m-am trezit în China. Doar aia, din toată farmacia omului.
    Dacă e problemă reală au ba nu știu, io m-am furajat cu din astea o vară întreagă și n-am devenit nici dependentă, nici nu m-am otrăvit, nici n-am sărit să scot ochii oamenilor pe stradă.

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Oama de tinichea,
    Bine ai venit. Din ce scrii tu aici trag o concluzie care ma bantuia de mult. Este aproape invariabila mixarea buruienilor cu alcoolul sau cu alte substante create voit de manuta omului sa modifice starea pshihica. Adaugam anturajul si dupa cateva bericioaice orice tanar o sa se simta Superman. Fondul sa existe ca pentru transformare nu e nevoie de branci, ci de un bobarnac.
    La balega moale putina apa-i trebe!

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE