joi, 29 septembrie 2011

Adio Nokia!

sursa foto
S-a sfârşit! Zvonurile negative privind Nokia au ajuns astăzi certitudine. Nokia închide fabrica de la Jucu. Măsurile de eficientizare ale companiei căreia i-au sărit la jugulară coreenii de la LG şi Samsung, lasă pe drumuri 2200 de români. Fără urmă de simpatie pentru concernul finlandez, acestuia nu i se poate găsi vreo vină că pleacă să-şi fabrice telefoanele mai ieftin în China. În schimb guvernului român care face şi schimbă legi pe genunchi i se poate reproşa că aceşti oameni nu vor putea primi compensaţii financiare. Pentru că legea muncii pute. Închipuiţi-vă ziua în care 2200 de oameni vor rămâne fară pâine într-o regiune în care totalul locurilor declarate vacante în întregul judeţ nu depăşeşte 1100. Cam atât.
La revedere Nokia, să ne auzim cu bine. Mă îndoiesc. Ti-ai făcut un nume prin calitate si robusteţe. Producţiei chineze tocmai astea îi lipsesc.

6 comentarii:

  1. Buna dimineata, Radu.
    Trist pentru cei 2200 de salariati. Intai am aflat de aici, de la tine, apoi am auzit si din media, am mai citit si pe net cate ceva. O sa ne umplem de chinezarii pana la refuz.
    Eu tot un telefon Nokia am si sunt extrem de multumita de el. De peste 3 ani nu am avut nici o problema.
    Ce va face statul roman cu acesti disponibilizati?

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna de dimineata Sonia,
    vestea trista este si mai trista stiind ca statul roman va face...nimic. Din anumite surse neoficiale este posibil ca insasi structurile rigide ale acestui stat sa fi determinat Nokia sa plece mai devreme.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nokia e in cadere libera de cativa ani, era o problema de timp sa se intample.
    Dar sa stii ca la jugulara lor sunt infipti HTC si Huawei (telefoane chinezesti copii fidele ale smartphone-urilor dar muuuuult mai ieftine). Cei din urma au invadat piata din Romania, si posibil sa nu fie recunoscuti pentru ca operatorii le vand branduite.
    Problema nu e la statul roman, oricat de mult mi-as dori asta. Problema e chiar la ei. Sunt putin depasiti de trend-uri. spune-mi un singur smarphone Nokia, repede fara sa te gandesti.

    Sonia, tu ai un telefon de acum 3 ani, probabil fabricat inca 2 in urma, cand Nokia nu fabrica in China, iar fabrica de la Salo exporta in toata Europa telefoane, nu cocomârle.

    Hai va pup

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Standdowncafe,
    Mai, este cadere libera si nu prea. Adica mai beneficia de ceva parasute si corectoare de succes inertial. Sa nu uitam de unde a plecat. Intradevar ai dreptate cu smartfonul. nu cunosc oricum nici unul personal in afara de HTC artemis si ZTE-ul branduit vodafone 1234. Caramizi multifunctionale. Deocamdata eu inca mai vreau telefon, la care sa spun alo si pe care daca il scap pe jos chiar 2 etaje sa-l adun la loc si sa continui convorbirea intrerupta de incidentul glorios. ASTA oferea nokia! de asta am spus trist s-a sfrasit

    RăspundețiȘtergere
  5. Ceea ce iti doresti tu nu mai exista dintr-un motiv tehnic - ecologic - numeste-l cum vrei.
    Materialele ce sunt folosite la lipirea componentelor pe placa de baza nu mai contin plumb. Sun acum amestecuri de argint cu staniu, aliaj ce nu ofera o rezistenta la soc la fel de mare.
    Cat despre inertie, au pierdut-o acum 2 ani, cand reactiile lor la miscarile pietei au fost nu zero, ba din contra parca erau menite sa isi scufunde propriul vaporas.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Standdowncafe,
    Ia uite cine stie. Multumesc de informare. Deci sa nu mai sper la telefoane antishoc...pacat!

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE