joi, 5 mai 2011

Ce vină am, că ai copii?

Aţi văzut reacţia următoare în „Sex and the City”, aţi citit sau aţi trăit această faza la fel ca mine. Dar din false atitudini iubitoare sau laşitate, v-aţi prefăcut că nu vedeţi copii care sbiară aiurea, copii lăsaţi nesupravegheaţi sau insuficient controlaţi la magazin sau restaurant.
Duminică seara de 1 Mai, luam cina la un restaurant vâlcean impreuna cu trei prieteni. La o masă din capătul opus al restaurantului, un cuplu tânăr aştepta comanda, sau servea deja cina. De fapt cred că el mânca sau bea în timp ce tânăra mamică se zbenguia cu cei doi năpârstoci de patru si trei ani prin sală.
O tură, două...nouă, a fost amuzant, apoi a devenit stânjenitor, iar după aducerea supelor a devenit enervant să te temi că îţi zboară vreunul din cei trei lingura de la gura când sprintează pe lânga tine. Aşa că am privit cu reala simpatie şi susţinere pe Gogulescu interceptând madona cu pruncii:
- Nu vă supăraţi doamnă, ştiu că aveţi copii mici şi că au o energie extraordinară, dar n-aţi vrea sa-i scoteţi puţin pe terasă, să şi-o consume pe afară? Nu de alta, dar noi aici am plătit ca să mâncam. Dacă vroiam grădiniţă, mergeam direct acolo!
Mamica a clătinat aprobator din cap, precum sfecla in gura vacii şi s-a retras ca o cloşcă la masă. După o încă o evadare a ostrogoţilor pe care de data asta i-a recuperat tăticul, (sushi l-am facut din priviri!!!) zbenguiala a încetat. Si a fost bine.
Dragi părinţi, ştim că va iubiţi copii, dar cei care nu-i cară după ei şi atunci când stau pe budă, ce vină poartă? Vă rugăm să vă lasaţi progeniturile cu bunicii sau cu bona, dacă nu ştiu poezia „Gigel Gigel, stai frumos pe scaunel...”. Şi notaţi bine: pe părinti trebuie sa-i educam, nu pe odraslele lor nevinovate.
S-a demonstrat ca se poate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

COMENTARII MUCEGAITE