joi, 21 august 2014

Baba cu chiloți de tablă


Baba cu chiloți de tablă” și “Doi scheleți se trag de piele” erau glumele mele preferate când mă întreba vreunul de la bloc, ce filme  am mai văzut.
Ieri am descoperit că primul film există sau ar fi existat dacă as fi avut sânge în pix să-l filmez.
Cum sângele din instalație era puternic diluat cu berea decuseară, vă garantez ca ieșea un film mișcător!

N-am filmat, mai mult chiar, m-am străduit cât am putut să o ignor pe babă.
Ca paranteza, să știți că înainte să o vad, am mirosit-o. Știți voi, mirosul ăla tipic de babă clasa B (bătrâna) specia cu broboadă, mustață și glas tremurător. O clipă, dar fix o clipa, am fost fericit că nu e o babă din clasa P (pișată) sau PC (bănuiți voi)
Clipa aia de grație s-a sfârșit parșiv. Aglomerația din autobuz ne-a adus ochi în ochi. Pe mine și pe babă. Instinctiv, am strâns gura pungă. Da știu, total greșit. În gura n-am celule olfactive. Mai bine închideam ochii mi-am zis. I-am închis. Așa am constatat că autobuzele pot avea tangaj și ruliu și că nu sunt lup de mare.

Am încercat diverse manevre evazive. Priviri crucișe, mâini la ochi, am dat din coate să ies în larg spre șofer. Nu mi-a ieșit nimic. O nouă șarjă de călători ne-a readus la contactul vizual punitiv. „Ne-a”, ați înțeles bine. Baba părea la fel de traumatizată de mine pe cât eram eu de ea. Atunci am zis „oadăfac”, sunt bărbat. Nu o să mă facă pe mine o babă sa vomit, clar nu!

Prin urmare m-am uitat la ea. Treizeci și șapte de minute până a coborât, m-am holbat îngrețoșat cum baba se șterge la gură apoi în gură cu o batistă galbenă, dar nu galben canar, ci galben puroi. Se ștergea baba pe dinți cu batista exact cum vă zic. Imaginați-vă că în loc de periuță și pastă de dinți baba se lustruia cu cârpa aia jegoasă pe dinți. Și da, avea dinți. Dinții ei de cal, nu plastic, fier ori porțelan.

După un ciclu de ștergeri succesive buze-dinți dinți-buze, baba și-a suflat nasul. Exact, în batista de șters pe dinți, și-a suflat mucii, apoi după o scurtă inspecție vizuală, în timpul căreia eu, anticipând urmarea, aproape am urlat „Nuuu!”, baba a continuat ciclul de lustruit măsele. Cu partea aia, fix pe aceiași față de batista. N-a răsucit-o, n-a întors-o pe dos. Batista nu, stomacul meu da.

După juma de ceas de tortură, m-a îmbrâncit unu din spate. Prea tare, prea ca la țară. Era moșu posesor de babă tristă cu batistă. Hai fă sa ne dăm mai aproape că coborâm!
Am răsuflat în gând. Oh da trăi-ț-ar neamu' ia-o dă pă mine că mor! Și a luat-o. De mai multe ori a lut-o, că baba funcționa pe buclă închisă. O lua un pic din loc, clămpănea din nenumărate articulații cu excepția unui punct perfect rigid, apoi revenea gravitațional la scaun. La a treia tentativă a reușit ieșirea de pe orbită, dar numai după ce s-a sprijini de mine. O frână mai apăsată și m-am trezit cu batista babii pe gat.

N-am reușit să zic măcar „oh”, am pus mâna la gură și am căzut moale pe scaunul proaspăt eliberat. Baba s-a îndepărtat încet, incert tremurând din toate articulațiile, toate cu excepția fundului. Atunci mi-am adus aminte de baba cu chiloți de tablă.

Asta era ! De aia bâțâia din toate cele dar din cur nici măcar un pic. De asta cădea înapoi pe scaun. Avea chiloții grei, din cel mai comun oțel. Chiloți ce duhneau a șpan transpirat și a pișat metalizat, mai puternic de sută de mii de ori decât dantura cariată îngălbenită de decenii și lustruita cu batista. Buahh!

Am ajuns la birou mai târziu și am plecat mai devreme. La ora opt seara eram lat în pat. M-a sunat un prieten să întrebe dacă merg în weekend la munte, că ia el o damigeană cu vinișor bun, naturel , Băbească neagră. A nu mersi, dar unde anume la munte? La Babele?! Clar nu!

foto: cevahaios.com

19 comentarii:

  1. :)))))))
    Imi esti dator cu o tastatura noua!
    Cat de imprudenta sa fiu mai frate sa intru la tine in casa in timp ce duc la gura cana cu cafea ?!
    Criminala poza! :)))
    Bine ca nu m-am înecat....măcar atat....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Știi blue, de oroare mi-a tremurat mana și am pus poza de la postarea "Baba și mitraliera". Dar lasă așa, că ce nu te ucide sigur te umple de bale!

      Ștergere
  2. =)))))))))). Belea ești =))))))))

    RăspundețiȘtergere
  3. Baba din poză e minunată, chiar dacă e fotoşopată.
    Baba ta e extraordinară pentru o cură de slăbire. Ghinionul meu, că tocmai am mâncat.
    Mă-c unde şi Justinian cel Mare se ducea singur să admir produsele de semi-digestie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vrei să vezi ce am mâncat la micul dejun? Plăcintă cu cu carneeeeee!

      Ștergere
  4. ohhh, cerule, galben puroi...ce imagine, bleahh!
    bine ca am pe birou tot felul de chestii colorate, initiala numelui meu, roz cu fundita albastra si buline albe, o scoica bleu-pal sidefat, o mini-cutiuta de ceai verde pal cu inimioare rosii...eee, parca mi-e un picut mai bine :)
    ahh...cred ca e din tabla cutiuta, o cauza la ceva? :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. Evident că -ți plac filmele horror.
    Când eram mic la mine la țară s-a inventat un aparat video unde se ingramadeau toți și filmele cu van damme dublate de Irina Nistor. Numai eu ca tâmpitul am rămas cu TVR 1, care mai dădea câte un hitch cock: păsările.

    RăspundețiȘtergere
  6. mi-ar fi fost milă de tine dacă n-aș fi fost ocupată să mă amuz. da, pe seama traumei tale. mă vei putea ierta vreodată?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur, dar. sper la dreptate. sa ai parte de ce-a mai zăbăloasă babă că sa ai ce povesti!

      Ștergere
  7. Sunt surprins la maxim de puterea cuvintelor și de meșteșugul potrivirii lor, chiar dacă, de astă dată, mi-a stat cafeaua în gât! Aștept cu mare interes povestea filmului cu scheleții! :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aia cu scheletii o pastrez in dulap. O sa auzi ciolanele zanganind, te asigur. :P

      Ștergere

COMENTARII MUCEGAITE