duminică, 5 ianuarie 2014

Eradicați copilăria!


foto: Romania Libera
Citeam pe un blog că autorul nu mai suportă imaginile cu copii flămânzi, înghețați, goi, plângând. Printre cele două vorbe puse cruce, autorul menționa la cauzele acestei groaznice situații, africa. Da africa cu a mic, da africa drept cauză a nefericirii copiilor.

Dragă priene virtual, fă un pas înapoi, nu pentru ca ești născut în zodia racului, fă un pas înapoi ca să-ți încapă mai multe în cadrul vizual. Uită de Africa și privește românia. Da românia cu r mic, cu doi de r, cu cați de r vrei tu.
 
 Ferentari, Romania. foto: Libertatea
Nu trebuie sa îți bage vreun câștigător de Pulizzer o fotografie ca cele de mai sus sub ochi. Este suficient să deschizi geamul mașinii la o intersecție circulată, sa te uiți sub primul pod, în prima gură de canal de lângă gară și mai ales la știri.

Se întâmplă aici în jurul tău și dacă nu poți vedea, este o problemă de perspectivă nu de acuitate vizuală.
Iată câteva exemple:

- Azi noapte a murit un băiețel de trei ani din cei patru frați din Bacău intoxicați cu fosfat de aluminiu. Tatăl lor a lăsat otrava pentru șobolani prea aproape de sursa de încălzire și gazele emanate din ele au ajuns în plămânii copiilor.

- Alți trei copii au ars de vii anul trecut într-o casa de chirpici din localitatea Ighişu Nou, Sibiu.

- Moș Crăciun nu a venit niciodată până anul trecut la o familie cu 6 copii din Todireşti, Vaslui.

Lista ar putea continua lungă și murdară. Pentru fotografii și pentru cele trei exemple de mai sus mi-au trebuit doar cinci minute petrecute pe Google.

Soluții? Exista, multe, penibil de patetice, jenant de prost aplicate. Se petrec minuni numai când ratingul sau capitalul electoral o cere, adică de alegeri, de Crăciun și de Paști, de parcă săracii au atins un asemenea nivel al supraviețuirii încât mănâncă de două sau trei ori pe an și se simt sătui.

Am eu o soluție radicală, cu adevărat eficientă. Interziceți reproducția umană în România. Începeți cu Moldova. Eradicați copilăria ca pe o boală. Smulgeți răul din rădăcini, din utere, din testicule îmbălsămate în rachiu și ovarele formolizate în țuică. Eliminați ajutoarele sociale și introduceți amenzi și pedepse cu pușcăria pentru cei care procreează ca să bea din alocațiile copiilor, iar la beție procreează din plictiseală. După cumul de amenzi și pedepse, să se treacă la sterilizarea puițelor și executarea masculilor cu chef de coțăială anti mahmureală.

Apoi faceți un salt direct în capitală. Dați drumul la Sarin în canalizare, aruncați grenade cu fosfor pe sub poduri, intrați cu buldozerele în ghetourile din Sectorul 5. Să se facă safari în Ferentari și hăituială cu gonaci în Crangași!

Sunt inumane îndemnurile mele? Sunt crude, oribile, dezgustătoare? Aduc vorbele mele atingere demnității și ființei umane? Da, dar sunt doar vorbe scrise cu alt scop decât cel imediat vizibil. Sunt palme date în scris peste chipurile noastre nesimțitoare.

Întâmplările și imaginile de mai sus atât de reale și viscerale, au sursa lângă tine, nu la mii de km depărtare. Ce mesaj transmit ele asupra naturii noastre "umane"?
Că de fapt suntem animale. Suntem vite, boi și vaci care privesc cu ochii umezi în zare. Ne preocupă gazelele din Africa, în timp ce ne călcăm vițeii sub copite.
Pentru modul cum percep lumea din spatele unui ecran mă simt ca un chior cu cataractă avansată rătăcind printre orbi.

Nu mai faceți pe sensibilii cu mine.
Eradicați copilăria și-o să vă fie bine!
 

19 comentarii:

  1. Am o viziune uşor diferită dar, cred, la fel de eficientă; păcat că se cam frizează sefeul prin ea - castrarea. Chimică sau chirurgicală, dar castrare să fie. Adică pulanul masculin şi rozeta femeiască să nu mai fie capabili să plozească. Scurt. De fapt, castrarea asta ar trebui aplicată încă de la naştere miilor şi milioanelor (de viitori analfabeţi, adepţi ai reţelelor de socializare) iar cine vrea să aibă copii pe mai târziu să fie nevoit să plătească o sumă d-aia nesimţită. Gen 1 milion de euro.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Humm, e o idee. Din pacate ar avea tot atata succes ca si castrarea maidanezilor. A scazut numarul cainilor cumva? Nu. Deci nici numarul plozilor nascuti de prosti incapabili sa ii intretina nu va scadea.

      Ștergere
  2. Aia cu interzisu' copiilor făcuți aiurea am mai zis-o și eu la alții. Au crezut că-s încă un copil prost și rău dintr-un neam prost și rău. Vorbește dacă ai cu cine.
    Iar aia cu Africa. Cică e mai mișto să te doară de rahaturile altora, da' de alea din ochii tăi, nu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este omul Joe. Se isterizeaza de la un rahat, ca invazia romanilor in Anglia (ce cacat jenant...) si trece pe langa cifre si imagini cutremuratoare cum ar fi: peste jumatate din copii romani traiesc la limita saraciei. In acest timp pe net se acumuleaza milione de like la poza cu vulturul ce pandeste un copil African, astepand sa moara. Africa e mai interesanta.

      Ștergere
  3. Exista un soi de voaierism declarativ, atat in real cat si in virtual. Il cunosc, am intalnit genul asta de voaieri, asa cum am zis, atat in real, cat si in virtual. Ideea este sa nu te lasi destabilizat de ei, nu-i nimic de capul lor. In rest, cred in continuare in teoria haosului :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Solutia e simpla si umana:
    Daca vrei un copil, dai un examen. De ce ai nevoie de permis pentru a conduce un harb pe patru roate, dar pentru a creste si a educa un copil nu ai nevoie decat de juma de kil de tuica si de o toanta rascracanata pe marginea santului?
    Votam?

    RăspundețiȘtergere
  5. prezervative gratis și sterilizare obligatorie după teste obligatorii de ”parenthood”.

    e mai interesant să plângi pentru copiii din africa, că denotă cât de informat, cult și implicat social ești tu. de asta plâng unii pentru africa. nu pentru că le pasă. și da, literă mică peste tot, că cred în egalitate; până la un punct.

    RăspundețiȘtergere
  6. Decat sa ajunga asa :

    http://phro.ro/roxana-babenco-eleva-de-15-ani-filmata-timp-ce-facea-sex-cu-6-colegi/ ,

    nu mai bine ar fii cum spui tu ?! Pentru ce dracuu sa se tot faca copii, cand e clar ca omenirea nu e in stare sa mai progreseze ?! Pentru ce sa faci copii in Romania ?! Trebe sa fii handicapat sa faci copii aici !! Si cunosc si eu multi handicapati, din pacate !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu zic ca intredictia de a face copii sa fie mondiala. La fel ar trebui sa fie si intredictia de a fi insistent la modul deranjant. Esti constient ca imi pui acest link de 10 postari încoace?!

      Ștergere
    2. Dar tu esti constient ca nu ai inteles de ce ti-l pun ?!

      Ștergere
    3. Da, pentru ca e pe o pagina plina de malware de tipul exploit.

      Ștergere
  7. "Eliminați ajutoarele sociale..."
    Suficient.

    Radu Mucegai for President!
    Dar binenteles nimeni nu va vota pentru asa ceva.


    “The state is that great fiction by which everyone tries to live at the expense of everyone else.” - F. Bastiat

    RăspundețiȘtergere
  8. oamenii sunt limitati si le e tare bine asa...
    educatia e cheia dar si educatia asta e o cutie a Pandorei...ufff
    acum niste ani, datorita job-ului pe care il aveam atunci am ajuns intr-un sat din Vaslui, au fost mai multe de fapt...
    in satul asta discutam cu femeile despre violenta in familie si una dintre ele, intrebata fiind daca o bate barbatu' zice "eee...da si el, ba cu palma, ba cu pumnu, cum nimereste si el saracu"...ce ar mai fi de spus?
    sa-l reclame, nici gand...de ce? pentru ca asta e "datul" femeii...
    asa gandesc, asa isi cresc fetele...orice realitate de afara e respinsa sau in cel mai bun caz, greu acceptata...
    de asta spun ca totul incepe cu educatia...

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE