marți, 24 aprilie 2012

Deci în cimitir, Grătar

sursa foto
   Ştiam eu de ce mă feresc să mă uit la cutia cu maimuţe. Cum privesc la Tv, cum chiorăsc. Îmi intră nuş' ce în retină şi mi-o lasă oloagă de conuri, schiopătând numai în bastonaşe ca o cretină.   
   La tv am văzut că ieri a fost mare party în cimitir la Buzău vere. No acuma, grătare în cimitire fac ţiganii de multă vreme şi or să mai facă, că mai nou ei impun moda românilor conlocuitori, ei aleg şi vremea şi locul. Chiar ştiu personal câţiva români care adoră să miroasă cotlete perpelite la umbra crucii. Dar se pare că numai pe ţigani şi fix la Buzău îi vede bine Realitatea Tv cu ochiul ei de sticlă.
   De paştele blajinilor cică ie tradiţia ţiganului să bage în el miel la proţap cu mortul sub cur şi crucea la cap. Obiceiul are adânci rădăcini păgâne care s-au grefat pe cre(ş)tinism, dar s-au lipit prost. Oricum creştinismul ţigănesc este de faţadă, de cumătrie şi în esenţă o mare vrăjeală ca să ia ochii şi banii la gagii. Nu că ăla românesc ar fi mai breaz, dar are fraierii mai vechi.
   În ritm (suspect de jos sonorul) de manele, o pirandă cheală-n gură ne explică expert cum vii mănâncă şi aburii îi satură pe morţi. Să le explice frate careva că aburii se duc în sus şi ca să ajungă haleala unde trebe, ar trebui să stea cu capul în jos şi să planteze copanele şi micii pe mormânt. Dar să le înfigă cât mai adânc cu o cange ceva, ca să-i intre mortului direct în gât.
   O rumâncă ofuscată ne zicea că nu ie bine ce face ţiganii care ie oricum mai avuţi ca noi. Apropo invidioasa mică, tu ce căutai acolo dacă ştii că aşa fac ăştia an de an; crezi că mâine nu-ţi mai găseai mortul acasă!? Ori era aşa de proaspăt că... Aoleu ce gălagie fac vii ăştia frate! Haşunel mo, că deseară ie Sfântu Diorde şi veniţi înapoi. Poate câţiva rămâneţi să ţineţi de cald la rude.
   Eu o să închei aici exact aşa cum începea reportajul tv. Prim plan cu ţigan printre morminte răspunzând la telefon cu gura plină:
- Deci în cimitir!

   PS: Da, ăla e Pepe şi să-mi moară ce-am pă casă de bănuiam măcar ca ie ţîgan!

8 comentarii:

  1. Nu pot spune ca imi place obiceiul asta morbid, dar articolul satiric de mai sus mi-a scos cateva zambete!

    P.S.: nici eu nu banuiam ca Pepe ie gipsy

    RăspundețiȘtergere
  2. Haoleo, grătaru în cimitir ie morbid?! Nu ştiam mâncal-haş, că dacă ştiam ne băgam hîn cavou să nu ne prindă!
    PS: nici nu ie. El ie latino.

    RăspundețiȘtergere
  3. ... si acum ca o sa fie "just married", (i)e latino lover :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Acum o să pună Pastramă pe grătarul ăla şi în rest nu o să se schimbe nimic.

    RăspundețiȘtergere
  5. Lasa frate postarea asta ca o ascunde pe aia de dinainte cu Cositul. Aveai 72 comentarii and counting. La Pepe mai mult de 10 nu o sa ai. Eventual Tinicheaua, ca ei ii place de Pepe (in secret, ca pe fata zice ca nu)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Apăi asta e soarta tuturor postărilor. Şi-a trăit traiul...
      Şi vezi că postarea asta nu e despre Pepe. Ăla ie pă post de revista cu care se face vânt la jar.

      Ștergere
    2. Papilloane, am impresia că mneata vrei să afli cum e să fii castrat.

      Ștergere

COMENTARII MUCEGAITE