duminică, 1 aprilie 2012

Curs de făcut cruci


Nu, acest blog nu se transformă într-un site ateist. Din întâmplare îmi pică sub ochi tot felul de subiecte religioase amuzante pe care vreau să le împart cu voi. Ilustraţia de mai sus am agăţat-o gugălind după poze pentru postul cu cateringul evlavios.
Pictogramele de pe rândul unu îmi aduc aminte de cursurile de Ju Jitsu. Uşor nostim un nenea bărbos în budigăi dungaţi, călugar rus aş zice eu, execută corect o Cruci-Kata
De la rîndul doi intrăm deja în probleme. Nea călugărele ratează exerciţiul închinării (greu or mai fi de executat cele 4 mişcări!). Dracii îl impresoară, vântul sufla rece, crucile îl dor. O singură mişcare greşită şi încornoraţii îl călăresc ciopor. Dii căluţ. Let's party.
Rîndul trei este epic. Revenindu-şi din buimaceală călugarul preaia conducerea ostilităţilor în cafteala cu spurcaţii. Apoteotic, el se scutură de draci precum Neo în Matrix Reloaded de clonele agentului Smith. Sfârşit, aplauze.
Deci asta or să înveţe copilul la orele de religie! Apoi o să fii mirat de ce nu mai vrea să doarmă singur sau că visează urît. Eu sper totuşi că aberaţiile or să le intre copiilor pe o ureche şi or să iasă pe cealaltă fară să producă daune în interior.

15 comentarii:

  1. Sa inteleg ca va urma un curs pentru matanii? Pozitiile dracilor vor fi ceva mai sugestive. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. nene, pe noi ne-a luat dreaq de mult, ca popor, mă refer...pe urmă, plictisit de noi, ne-a abandonat şi ăsta! adicătlea, noi suntem ai nimănui ! nici dreaq nu vrea să ştie de noi !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Kpk-une tu ai grija cum te inchini si mai ales cui. Nu se stie peste ce sfant descheiat la shlitz dai. :P

      Ștergere
  3. Radule, pe bune că-i complicat cu închinatu aista! Tu oi fi om școlit în vremuri de demolat biserici da uite, io am făcut religie în școli. Și n-am făcut așa, la mișto, că nici la sport nu se făcea la mișto când era profesoru treaz că d-aia am avut io 2 la educație fizică. Da' ce vreau io să zic acilea cu închinatu e că-i chiar tehnică, nu glumă: ne arătau că cele trei dește trebe ținute fix într-un anume fel și nu aruncate așa sus-jos-dreapta-stânga, ci bine poziționate prin mijlocul frunții, pe la buric și imediat ce pui acoloșa cele 3 dește împreunate conform cursului intensiv de închinat tre să și zici „în numele tatălui”. Băi, dar fix când ai atins fruntea, auzi? Nici mai târziu, nici mai devreme!
    E, acuma ințelegi de ce-am ajuns io așa? Sunt traumatizată!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si n-ai facut reumatism, artrita sau pareza la deste de la pozitia aia chinuita? Auzi, da spune drept la matanii dadeai cu tatele de podea ori ba?!

      Ștergere
    2. La matanii ce trebe sa spui simultan cu datul tatelor de pamant, poti sa-mi spui?!

      Ștergere
    3. Nu m-am descurcat cu închinatul și n-am trecut la faza mătăniilor că n-am meritat.

      Ștergere
  4. cam aceeași schemă m-a învățat bunicul s-o execut; rigurozitate de armată. noroc că nu m-am prins destul de rapid că religia nu-i matematică, deci n-are rost să trag liniile cu rigla.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu sa fi fostul lui iti trasam dungile cu creta, ca sa nu gresesti. :P

    RăspundețiȘtergere
  6. Aia e o tanti evlavioasă dar nebisericită încă.
    Nu călugăr.

    Belle d”Imagination

    RăspundețiȘtergere
  7. Trololol, da' unii credinciosi mai hardcore chiar cred chestia asta. La fel si calugarii care-i invata pe zisii credinciosi.

    Hai sa te invat inca o miscare de Cruci-Jitsu: cand ai ajuns pe umaru' stang, la final, desfaci usor degetele si faci ca si cum ai indeparta o firimitura de pe umar, in timp ce rostesti "pleaca Satano" sau alte expletive.

    truestory.jpg

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE