vineri, 22 februarie 2008

Radical din fericire


Un prieten spunea ca fericirea seamana cu ochelarii; cauti ce cauti si deodata realizezi ca ii ai pe nas. Contrar obisnuitei mele superficialitati, la fraza asta am reflectat un pic mai mult. M-am gandit ca alerg zilnic dupa diverse himere, dupa placeri facile sau de-a dreptul puerile si nu sunt in stare sa ma bucur de ceea ce am deja. M-am gandit la cate planuri minunate am croit si cand n-au iesit exact asa cum am dorit, m-am simtit nefericit. Ce tampit pot fi si ce slab practicant al unei stiinte la care am studiat si in care ma cred educat. As fi putut pur si simplu sa exprim in procente ceea ce am realizat. Dar cum sa spui: iata sunt 88% insurat, sau uite, am 63% masina ?! Se poate exprima oare fericirea in procente, poate fi cuantificat un increment de fericire?!
Astazi m-am trezit cu spatele la cearceaf, cu un zambet mic pe fata, care s-a largit in oglinda baii devenind labartat. Nu eram nici mai frumos, nici mai tanar, nici mai odihnit decat in dimineata zilei de ieri. Pe drum am ascultat muzica si soarele mi-a rasarit si apoi mi-a luminat constant jumatate de cap. Cealalta jumatate ascunsa in umbra, era insa la fel de insorita pe dinauntru. Am privit soarele printre gene si am fredonat; am atins sticla rece a ferestrei. In spatele pleoapei intredeschise, a urechii astupate de casca, a manusii de piele, eul meu a tresarit ca un prunc la pieptul mamei.
Fericirea este ca energia solara; cateodata este greu, alteori usor de dobandit, insa intotdeauna este greu de pastrat.

18 comentarii:

  1. Acolo in cafeneaua aia era linistea! Nu erau intrebari, deci nici nu era nevoie de raspunsuri. Acolo timpul s-a oprit in loc si mi-a demonstrat cat de vulnerabili suntem cand suntem fericiti.

    RăspundețiȘtergere
  2. S-au spus şi se vor spune multe despre fericire.Sunt de părere că trăim cu iluzia că am găsit şi că putem "pipăi" fericirea,când, de fapt, suntem foarte departe de ea.Ar fi bine s-o putem prinde şi s-o putem gâtui.."heei, tu,la mine de ce n-ai venit?!"

    RăspundețiȘtergere
  3. Culorile fericirii le poti atinge de cate ori vrei, depinde de fiecare din noi ce intelegem prin fericire. Toti putem avea fericire daca stim sa o sadim si cand capata viata sa o ingrijim cu grija si devotamanet. De multe ori realizezi ca fericirea era ling tine, abia dupa ce alergi ca un nebun prin viata dupa ea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru sorana, lucia si recviem....Se vede treaba ca despre fericire barbatii scriu iar femeile filozofeaza. A fost o vreme cand barbatului i se cerea sa o ofere ca sa poata EA sa o refuze. Este timpul dragele mele sa oferiti cu adevarat. Multumesc frumos pentru aceasta portie!

    RăspundețiȘtergere
  5. Scuze Iulia, ca te-am botezat Lucia...iti dau un miel virtual de Pasti. Multumesc inca odata pentru cuvintele frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  6. Radu, ma multumesc si cu un miel virtual caci acum virtualul e la moda, iar despre fericire, cred ca femeile o ofera in fiecare clipa a vietii lor dar barbatul o cauta il alta parte caci e orb si nu o vede :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Lasa dracului gandurile negre dragul meu .. si nu mai analiza viata la microscop .. ca si asa te uiti in lentilele lui ca boul, sau ca broasca la tren .. nu pricepi nik ..si nu e important ca esti 88% insurat (12 % din ea fute vecinul :)) ) sau ai 63% masina(ai dat cu ea de un pom ?:D)cat mai ai 100% pula, viata nu e chiar asa de cacao :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ca sa nu ne confuzam..... Iulia de mai sus nu-s eu.... desi tot Iulia is si eu... :)
    Cat despre ochelarii "pierduti" pe nas... eu m-am invatat sa ma bucur de lucrurile marunte(dar si mari :)) ) din viata. :) Vorba ceea, apreciezi ceva cu adevarat abia cand ramai fara.

    RăspundețiȘtergere
  9. Draga Iulia Hihihin, nu stiu cat de barbat sunt, dar in genere noi astia care nu-i musai sa ne radem parul de pe piept, cand auzim de fericire "mare" ne gandim la propria scula, iar la "mica" suntem convinsi ca se incadreaza bauta aia de 1 salariu in 2 zile, aventura cu colega de birou si parcarea masinii in Dambovita.

    RăspundețiȘtergere
  10. iulia cea care nu e hihihi e iulia alias dama :p ....asta ca sa nu mai confuzati :)

    RăspundețiȘtergere
  11. fericirea este greu de definit tocmai din princina multelor definitii aplicabile ei.
    nu exista fericirea absoluta as spune eu :)

    RăspundețiȘtergere
  12. :) sunt darnica de felul meu si da,imi place sa fericesc ;)

    RăspundețiȘtergere
  13. suntem orbi
    dar poate mai avem o sansa. sa simtim, sa pipaim...
    blue

    RăspundețiȘtergere
  14. da, asta chiar ar putea fi un lucru catalogat ca drept "fericire", dar pentru asta trebuie sa poti sa simti dincolo de piele....
    blue




    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, arsurile solare de gradul 3, trec de epidermă într-adevăr! :P

      Ștergere
  15. :)))) radu, radu.....

    blue

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE