luni, 25 februarie 2008

Nonconformistu' lu' Pruteanu


Subiectul asta mi-a fost sadit in cap de Pruteanu. Fara reverente pentru domnul profesor, caruia in afara de Romana, tare rar gasesc placere in ai da o limba, astazi am vazut un promo cu el la emisiunea doctorului Andrei (ala cu: suna-ma la 9595 ca la 8989...si 21, am dat faliment!) si mi-am dat doua palme. Scurt si cuprinzator: se reevalueaza sintagma tanar nonconformist.
Adica tanarul nonconformist de astazi, nu stie ce-i moda emo, este tuns pierdut cu rotita si spune bunaziua cu gura deschisa. Ea poarta bluza incheiata la baza gatului si sarafan pana sub genunchi, el pantaloni pensati calcati la dunga si camasa in care culorile sunt nuante iar marca se citeste numai pe eticheta, culmea postata la interior. Nu are cercei decat in urechi si musai macar dupa asta poti fi pus in fata obligatiei de a recunoaste ca nonconformistul este fata. Tanarul nonconformist de astazi, nu bea, nu fumeaza nu prizeaza si nu face cybersex. Tanarul din specia asta citeste fara a fi obligat la asa ceva de lipsa temei pentru acasa pe www.referate.ro, iar din cluburi pleaca inainte sa cante cucul de pe hol de 12 ori. Nonconformistul nostru invata la scoala, unde in pauza mananca sanviciuri puse de cu seara in frigider, deschide mobilul fara wap si SD slot, doar ca sa-si sune mama sa-i spuna ca n-a uitat sa ia banii si factura de la RENEL. In general astia din rasa asta au o singura adresa de mess, o singura mama, un singur telefon si ca nume de alint, variatiuni pe tema Puiu'.
Nonconformistul tanar provine din familii biparentale formate invariabil din indivivizi de sex opus, in care macar unul dintre soti, nu-i plecat in Spania la cules de capsuni, nu-i baron local, prostituata, castigator la loto sau traficant. Tanarul nonconformist vine la scoala de obicei pe jos, cu autobuzul sau cu tramvaiul, iar cand coboara din masina, aceasta este o Dacie alba, condusa de mama sau tata si nu de vre-un pedofil. De ziua lui, parintii ii cumpara lucruri necesare, uneori frumoase, fara ca asta sa insemne ca nu-si iubesc progenitura sau ca ar fi zgarciti.
Tanarul nonconformist pronunta vulgarul la testicole cu i, iar despre ce au femeile intre picioare vorbeste cu respect si zabale in coltul gurii. Nonconformista spune fa, doar cand se intalneste cu colega de pascut vaca, nu isi baga la fiecare 5 minute penis...ula, sau cand si-o baga o intereseaza si ce fel de ochi are manerul. Tanarul nonconformist indiferent de rasa, sex sau orientare spirituala, resimte o tristete schopenhauriana atunci cand este strigat sclav, handicapat, lamer si freak, nestiind daca este vorba despre el sau despre cel care la apelat.
Din fericire aceasta specie odioasa este pe cale de disparitie, si in curand pana si cuvantul tanar va fi scos din vocabular. Daca tratatele de psihologie si forumurile consiliate de mamici avoniste, mway-iste si alte -iste sunt deja de acord ca orice copil este de fapt un adult miniatural si un geniu nedecorticat, despre adolescanti si tineri putem avansa asadar ideea, ca sunt niste batrani care inca n-au apucat sa cotizeze la pensie. Atunci dragii mosului, nu va mai mirati cand astia mici va spun direct si curat:
Tati, mami...sunteti praf!

8 comentarii:

  1. Aici trebuie sa spun ca ai dreptate .. tupeisti pana la dumnezeu si o treapta mai sus , nonconformistii astia .. nu numai ca ne considera praf ..Sa vezi ce patesc cu gutanul meu.Merg cu el la plimbare cu bicicleta si trece intentionat peste un mar aruncat pe drum , pe care roiau albinele .. i-am facut morala si drept pedeapasa i-am dat interdictie sa mai manance o saptamana miere , ca sa-i intre in cap ce folositoare sunt ele pentru noi. Cum eram intors cu capul la el in timp ce mergeam ,nu am fost atent si era sa calc o vrabiuta .. stii ce a zis vitelul ? "Ai doua saptamani interdicitie la pasarici.. sa te inveti minte sa te uiti dupa ele . Auzi ma nonconformistu pulii :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Pusca si cureaua lataaa/Ce barbat ai fost odataaa!!!
    Cinici, unii din ei culti, categoric perseverenti si stiu ce vor! Nu stiu daca ii inteleg dar cu siguranta ii admir. Am imbatranit dar nu m-am tampit:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Incep sa cred ca bateti campii mai rau ca mine. Adica ursu linge miere si calca pasarici, sau invers?! Si aia era sigur vrabiuta, sau doar un cacat de caine suficient de mucegait ca sa para....pufos?
    Mai sorana nu stiu cat mareste pusca sex apeal-ul dar cureaua sigur. In functie de cat si unde o strangi, poti usor camufla o hernie si sa o dai drept pula!

    RăspundețiȘtergere
  4. Noi batem campii?? Tocmai tu te-ai gasit sa vorbesti ?Daca noi batem campii tu ai luat-o pe aratura rau de tot .. Eu nu ling miere si calc pasarici .. eu ling pasaricile si le savurez mierea :D.. iar in ce priveste supozitia ta ca vrabiuta aia era un cacat de caine mucegait .. nu as baga mana in foc si sa te contrazic ! Dar in cazul asta .. sa stii ca avea un "mucegai ales pe spranceana!!!!!! " Ca nu ma incurc eu cu orice mucegai :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Unde dai si unde crapa?:)) ai derptate mai domnu'Radu!!! Ca in subsidiar oricat de noncomformist ai fi tot hernia te salveaza ca vb aceea nu se mai dau gloante de pusca pe picioruse de vrabiute vopsite in ciori de pe gard:)))

    RăspundețiȘtergere
  6. sincer imi pare rau pentru astea 3 minute in care am citit articolul! de tata pula!

    RăspundețiȘtergere
  7. Sincer anonimule si mie imi pare rau ca-ti pare rau. Articolul l-ai omorat, da' cu pula, ce-ai avut?!

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE