marți, 17 iunie 2014

Apa de ploaie

Observ că e iar pe val subiectul cu apa. Ce nu pricep eu este cum poate consumatorul să pună botul la propriu pe apa unora care au niște mizerii, aberații și minciuni în reclame?
“Zizin dă cu pace între frați” clamează textul, iar în poza apar un câine și o pisică care se țin după gat precum băieții la băutură! Pe bune, apă, câini și pisici? Și părul, dar bacteriile, dar zoonozele? Ce e aia "a da cu pace", e ceva ca datul cu pietre?
Cum mă să bei apă Zizin când auzi așa slogan cretin care cică este parte din campania lor de imagine.
Sau cum sa bei apa celor de la Aqua Carpatica când îi vezi cum lansează campanii de intoxicare prin care îți sugerează nici mai mult nici mai puțin că apa de la robinetul tău picură otravă iar a concurenților este dacă nu la fel de nociva, net inferioara. Și de folosesc de bebeluși, care cică ar fi cei mai expuși.
"Aqua Carpatica - o apă minerală de o calitate fără precedent în România. O apa naturala izvorâta din tărâmul neprihănit al depresiunii Dorna." Băi, fără prihană a fost depresiunea Dorna pâna ați băgat voi freza în lutul ei. Nu exista nene neprihănire acolo unde este ditamai fabrica. Dar ei nu și nu. Că apa lor e fără sinistrați și fără subnutriți. Și apa lor are blog. Doh!
O fi, neprihănită dar afurisită cu cumpărătorul și necinstită cu concurența. Mesajul adevărat este: Bea de la mine că altfel mori, iar tu concurență - zbori!
Mă întreb, dincolo de faptul că nu e moral, nici fair play, genul ăsta de comportament o fi legal?
Și în timp ce mă întreb asta, prin fața ochilor dați ușor peste cap îmi trece un porc albastru isteric strigând: ficat, ficat, ficat! Nu mă enervez, doar mă crispez nedumerit. Cum l-o chema oare pe porcușorul isteric, Radu Banciu sau Silviu Mănăstire?

8 comentarii:

  1. in legea publicitatii nu spune nimic despre mentionarea concurentei, doar ca este interzisa publicitatea care exploateaza superstitiile, credulitatea sau frica persoanelor.
    eu nu ma uit la tv, n-am vazut reclamele, de mult nu mai am incredere nici in apele lor de ploaie de la magazin, dar am un filtru bun (cat o fi de bun) la robinet.

    RăspundețiȘtergere
  2. carpatica e de căcat începând cu reclama aia în care-au băgat plozi să zică rime cu nitrați, când ei abia zic mi-e foame. vezi poate strângi iar anonimi drăguți

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de cacat toate campaniile care te indeamna sa bei la stica, platind un bun deja platit si ras-platit, adica apa. Cat despre anonimiii coltosi,sunt gata sa-i inec in cada, cu apa din aia care forfoteste de clor, nitrati nitriti si oxizi! Or sa moara de doaua ori! :))

      Ștergere
  3. pe mine porcusorul albastru ma distreaza grozav, ma distreaza cum striga el disperat "ficat, ficat", ai zice ca il arde la ficati :))
    in plus e micut si simpatic :D

    despre apa...o sa curga multa apa pe ...Apa Sambetei despre ce acopera aceste reclame...
    pe mine ma irita laitmotivul celor 2 litri de lichide obligatoriu de consumat pe zi, de preferat apa, care apa e de dorit sa fie imbuteliata, care apa imbuteliata...
    suntem prinsi in acest cerc care ne-a viciat dincolo de a fi viciios...
    nu stiu ce cantitate de lichide consumau oamenii in trecut dar se pare ca au trait destul de mult si nu neaparat rau.

    am urmarit dialogul de ieri, nu stiu daca suportul meu te-ar ajuta cu ceva, eu as vrea sa-ti spun doar ca oricat de "acida" s-a vrut "ploaia" de cuvinte de ieri, a fost doar apa...de ploaie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Porcusoru albastru e clar mutant, deci nu vreau sa-i gust din ficat. In plus vorbeste! Vrei sa ma parui cu Cernea pe drepturile persoanelor non-umane?!
      Aia cu consumati minim 2 litri de lichide si altele sunt baliverne. Contrar asteptarilor nu ne-am nascut egali si nici nu crestem egali. Unii n-au nevoie de atat lichid, altii au nevoie de mai mult in functie de mediul si ce anume presteaza.
      Si da, apa de ploaie are un mare caracter, trece si lasa mucegaiul sa lanseze spori in eter.

      Ștergere
  4. de asta e bine să nu bei apă. înlocuiești cu bere, că știi sigur că-i naturală

    RăspundețiȘtergere
  5. las mai bine bem apa ta mucegaita luata dintro baltoaca de la intrarea in blocul tau care o tii de un an in frigider e mai sanatoasa bre :))))

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE