luni, 30 decembrie 2013

Dedublarea personalității, paraziții și trolingul în lumea a treaia


Paraziții. Ca specie, locul lor în biologie este ingrat deși militar sunt dovediți a fi cele mai letale căi de atac. Ca formație să zicem muzicală, rolul lor a fost benefic până au ajuns să prolifereze haotic la limita la care au avut de ales între a ucide gazda ori a suferi mutații individuale și a părăsi grupul pentru a parazita alte subsegmete culturale. Unul dintre cele mai celebre butade marca Paraziții a fost "am dublă personalitate și o dezvolt pe a treia". Frumoase versuri slabă muzică. De gustibus... Totuși dacă ești femeie și iți plac paraziții, ești probabil o proastă.

Recent am scris niște remarci pe diverse bloguri. Cu ocazia asta m-am uitat peste vechile mele comentarii și am descoperit acolo o ciudățenie. Cineva a încercat să mă atace, să mă contamineze fără ca eu să îl provoc. La prima vedere părea un parazit, la a doua un prost, la a treia un trol. Ultima se exclude în lipsa unei pagini sau blog atașate numelui așa că am decis că personajul nu promovează nimic personal. Concluzia imediat următoare a fost aceea că personajul nu are persoană, adică nu există. Mă scuzați pentru logica abruptă, dar acest comentator pare a fi o personalitate secundară a deținătorului de blog, un avatar, un cățel de pază. Da știu, sună paranoic. Da știu, că a nega existența a ceva sau cuiva este o treabă mai dificilă decât a o proba.

O altă variantă posibila este aceea că personajul se ocupă cu SEO pentru blogul respectiv sau o fi chiar administratorul. Dacă există administrator la bloc, este posibil să existe unii să-ți ceara banii de întreținere linkuri, trafic în bară și care să dea afară golanii care se pișă în subsolul blogului tău.

Drept argument posibil am faptul că această manifestare pe care generic am numit-o "comentatorul X" are acces la bucătăria intimă a blogului respectiv și poate citi IP-uri. Ori treaba asta este posibilă pentru puțini, și este prohibită comentatorilor oarecare. Și da eu am voie să comentez cu mai multe ID-uri pe același blog, pentru că în lumea asta faci conturi ca să spargi biluțe, conturi să plătești facturi, conturi să te piși. Și nu, tu n-ai de ce să mă dai în gât. De ce? Din discreție băi. Ca să te simți confident, de kiki, de trei lei ridichi. Nu contează de ce, n-ai voie. Punct.

Stimate cerber cu trei perechi de coaie am o întrebare: cât de prost crezi că scrii, dacă pentru promovarea blogului îți comentezi singur articolele sub diferite ID-uri, eventual rogi un prieten să trântească ușa ca să se facă curent... de opinii evident?! Nu, nu seamănă cu ce spuneam mai sus. Ceea ce faci tu este un teatru ieftin de păpuși. Mâna stângă contra mâna dreaptă, uau ce meci!

Eu scriu prost. Sunt un blogăr de mahala, un scriitor de mâna a treia, în lumea a treia. Cu toate minusurile mele, nu mi-a trecut niciodată prin cap să mă masturbez verbal și să declar rezultatul sex de vorbe. Scriu prost, din plăcere, să mă relaxez. Nu bifez, nu programez, iar dacă prostia mea mai amuză și pe alții cu atât mai bine. Mă bucur cum e normal când primesc un număr mare de comentarii și mă întreb cât de căcat am fost dacă nimeni n-a comentat nimic, dar nu comentez pe propriul blog sub alt pseudonim. Nu o fac pentru că mi se pare ultra trist și uber cretin.

Unii oameni sunt nevoiți să poarte o mască în ciuda faptului că nu o vor și că îi strânge. În conjunctura potrivită ar lepăda-o bucuroși să-și arate adevărata față. Alți oameni poartă măști de plăcere, din amuzament sau fățărnicie.

Pentru cei din urmă am o epifanie. Să porți o mască prea multa vreme ar putea să fie dureros. În final, încercând să o scoți, o să constați că se ia cu piele, că doare cu spume și ceea ce rămâne după îndepărtare ei este un chip slut și un suflet șchiop.

Vă doresc pa și un an nou decojit!

29 de comentarii:

  1. oau! tot tu te plangi?
    eu nici macar un troler din ala nu am :)))

    an nou cu bine si tot ce vrei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bre Sfinte, troler iti imprumut eu (chinezesc, roti mari, florean) dar troli nu-ti dau ca ie pretiosi!

      Ștergere
  2. Ca forma de arta n-ar fi rau un articol in care comentariile sa fie de fapt continutul. Ma gandesc ca ar iesi interesant.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bai Dex, sa stii ca am citit un blog in care comentariile erau mai tari ca blogul, ceva cu pitici...

      Ștergere
  3. Radule, eşti departe de a scrie prost.
    Şi nu accept contraziceri. Mi-s muiere, deci e imposibil să greşesc. Întreabă-l pe bărbată-meu.

    Belle

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sarut mana, nu intreb nimic ca nu-l cunosc. Daca ma bate? :P

      Ștergere
  4. dadada...am intalnit si eu un blog unde comentariile aveau un iz suspect. puteam sa jur ca sunt scrise de administrator, insa nu mi-am batut capul mai departe, ca deh, fiecare cu pasaricile lui...
    sa nu mai zici ca scrii prost, ca ma supar si numa' asta nu-mi trebuie acum.
    hai, pa, sa ne aflam sanatosi la anu'! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai zic nimic de rau pe anul asta erys. Pupici transoceanici si hepi niu ir!

      Ștergere
  5. Nenea Mucegai sa stii ca te inseli ,blogul cu pitici are punctele sale de forta, insa marea parte a comentatorilor sunt super troli.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil ai dreptate nene Anonim. Eu n-am mai dat pe la piticii aia de cand si-au tras pula pe scaner.

      Ștergere
  6. Haide, bre ca e simplu: Pai daca tu esti singuru' care ma baga in seama cum sa risc eu sa te contrazic, sa te supar si sa te alung? Sa raman fara singurul om care chiar citeste balivernele mele cu pretentii de analize? Nu, nu merge. Dar daca ma superi, nu-i mai usor sa te iau la suturi de sub masti?

    RăspundețiȘtergere
  7. mie imi place sa fiu paranoic.
    cateodata sunt din precautie sau din placerea de a avea nervi cand nu am de ce sa am nervi.

    cat despre neparanoia, cunosc un exemplu cu aprox 20 de adrese de mail, ramificante-n bloguri si conturi facebook. ca deh.

    se cheama prea mult timp liber si masturbat netul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Netul nu se masturba. Oricat de mult l-ai freca nu tasneste nimic cu iz de final din el. Netul este infinit, lipsit de libido sau orgasm, ca si prostia!

      Ștergere
  8. anonimii mei au început să folosească ip-uri variabile de când le pot vedea, ca să-și păstreze masca.
    comentează de pe tel, compurile amicilor, tablete, frigidere, orice ca să-și perpetueze misterul și să poată înjura liber și necenzurați de personalitatea primă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. și, când se plictisesc la tine, vin să-mi umple mie spamu' cu comentarii psihopate, pe care doar ei le înțeleg :))
      P.S. Ales-ule, cine te-a păcălit că scrii prost? dă-i una după ceafă :P
      Hai la mulți ani!

      Ștergere
    2. Eu ma intreb ce cacaturi au de s-au trezit sa injure la tine Inache. Nu le plac accesoriile hand made, sau sau sunt ei prea apleacati spre manualizarea internetului, vorba Dinului?

      Ștergere
    3. Cami pe tine te-as injura si eu, cand nu sunt de accord cu matzele si cainii, dar ce sa fac daca nu primesc nici macar satisfactia sa-mi vad injuratura aparand macar o secunda inainte sa fie stearsa?

      Ștergere
    4. înjurăturile cu sens se pot accepta. cele fără nici o legătură mă bagă pe mine-n ceață

      Ștergere
    5. la mine nu înjură, încă, doar mănâncă căcat. enervant și fără sens. de exemplu, am un retardat care îmi scrie periodic comentarii dobitoace, fără nici o legătură cu postările sau cu orice altceva de pe blogul meu... și, după ce scrie, clar e pasionat de "manualizare" și nu doar a internetului.
      așa cum zici tu, prostia e infinită și tare mi-aș dori ca unii să fie cât de proști vor ei, da' la ei acasă!

      Ștergere
    6. Dreptul la laba este garantat prin constitutie! :))

      Ștergere
    7. aaaaaaaaa hahahaha! baga cu articolu' si alineatu'

      Ștergere
  9. Daca recunosc ca am fost eu imi faci cunostinta cu blonda?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sa te recunosti misogin inainte?

      Ștergere
    2. Daca imi prezinti si prietena aia a ta cu tate mari iti spun si cine a fost in spatele intregii afaceri. Eu am fost doar un pion mic. Altul e capu rautatilor. Unu periculos.

      Ștergere
    3. Iti prezint toate tatele mari de le cunosc, numa spune odata! :P

      Ștergere
    4. Uite ce am gasit pentru tine:
      https://plus.google.com/111133579047328262163/posts/7y8Z71xv3wt

      Ștergere
    5. Multumesc frumos dar sarbii (si sarboaicele) sunt specialitatea Tinichelei. Nu ma bag peste ea ca arunca dupa mine cu sticle de bere (GOALE).

      Ștergere
    6. Gif-ul este pus de un sarb, dar tatele sunt universale. Intreaba pe Dinu, daca nu crezi.

      Ștergere

COMENTARII MUCEGAITE