marți, 5 noiembrie 2013

Pași în aer


Coșmar galben:
Să stai suspendat în aer la capătul unui baston lucios, mișcând din membre ca un scarabeu auriu pironit cu boldul în insectar și expus de viu.
Să vezi pivirile curioșilor măturand peste tine ca niște conuri de lanterne, ude, aspre, obosite, rareori interesate sau miloase.
Și in vuietul marii piețe din Brugges, să nu poți auzi nici mulțimea, nici îndemnurile fotografilor de a le zâmbi, nici măcar Bell Tower marcând orele.
Să nu poți auzi nimic altceva în afara gândului asurzitor ce a încolțit în tine din momentul zero în care te-ai trezit suspendat în aer. Un singur gând obsesiv te invadează ca o infecție, făcând buclă, poate chiar șanț pe circomvoluțiunile dospite în bere:
Fac pici, fac pipi, pipi, pipi!

6 comentarii:

  1. și cineva, lângă tine, să verse sadic de lent apa dintr-o sticlă

    RăspundețiȘtergere
  2. Ah Bruge-ul! M-am îndrăgostit de oraș! M-am plimbat cu barca prin oraș si a fost superb! Eu nu am avut "noroc" sa întâlnesc omul galben. Insa turnul cu ceas mi-a rămas in minte si undeva o moara de apa, si parcul de lângă gara. :). Am stat 3 luni in Belgia si am vizitat orașele mai importante si cel mai mult mi-a plăcut Bruge si apoi faleza din Ostende, parca te duce in timp pe la 1800. :) Arina

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE