luni, 18 noiembrie 2013

Falit


Sunt falit. Sunt prins într-un fel de șah perpetuu între avans și lichidare, între bănci și pensii, între abonamente, asigurări și contribuții sociale.

Sunt la marginea hăului, pe bordura îngustă dintre a trăi și a subzista. Privesc peste banderola galbenă pe care scrie cu negru "atenție limită de credit" și  realizez că vina pentru situația asta nu este a băncilor, nici a guvernului, nici a sistemului ticăloșit.

Privesc în hău și mă întreb cât de rapidă poate fi căderea. Asta mă sperie, nu momentul impactului. Drumul până jos poate fi oribil de lung, groaznic, cumplit. Privesc în jos și în loc să mă trag înapoi speriat de imensitatea hăului, în loc să mă isterizez de iminența catastrofei și disperat să mă agăț cu dinții de orice punct de siguranță eu ridic un picior în aer și fac cumpăna în așteptarea primului cutremur.

Îmi aprind o țigare și privesc fumul. El urca eu aștept să cad. Este doar o chestiune de timp.

sursa foto



20 de comentarii:

  1. Radule, nesiguranța financiara ne zvarle în hău. Dar nu îți spun vorbe în vânt, așa cum se ridica fumul de țigară așa te vei ridica din situația asta și tu. Doar să crezi asta din tot sufletul. Deznădejdea e mai grea decât haosul financiar din buzunare. Orice om deznădăjduit sau depresurizat ar trebui să facă o vizită printr-un spital sa vadă acolo probleme fără rezolvare și chipuri dornice de viață dar resemnate. Acolo e durere pură. Toate le vei rezolva. Eu cred asta. Mai rămâne să crezi si tu. Te salut tinere și capul sus. Tânăr, destept, mumos, sănătos le vei duce pe toate la liman. Te salut mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Mirciule. Tu mereu ai fost convins ca e ceva de capul meu.

      Ștergere
  2. Roata morii se-nvârteşte hop şi-aşa
    De-un buştean se opinteşte hop şi-aşa
    Şi ţigara cu fuiorul hop şi-aşa
    Tot mai tare-i duce dorul hopşi-aşa

    Te bagi la fund, scoţi buşteanul şi moara se-nvârte din nou!
    Simplu, nu?
    Tizule tu eşti un optimist iremediabil!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca daca ma bag dupa busteanul ala, acolo raman. Sub apa.

      Ștergere
  3. Hai în Thailanda, Radule. Ie cald și ghini, măcar nu plătești căldura :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vai de ..la mea, inca n-am platit prima facutura adevarata de iarna. Mai bine nu-mi aminteai.

      Ștergere
  4. înființăm GPF ?
    grupul persoanelor falite
    și între timp, punem de-o chetă pentru bere și țigări.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bag si eu.

      Sambata- orele 18 m-am blocat in casa. Adica usa m-a blocat in casa.

      Neinteresant pentru restul dar vital pentru mine---am platit 80 de lei pe interventie (baieti draguti, au venit in 20 de minute, sambata fiind) si inca 100 de lei pentru o noua broasca.
      Erau ultimii mei bani.
      Pe 5 decembrie iau leafa.
      Primesc donatii.

      Ștergere
    2. Eu ma bag, La naiba Dinu pare ca o duce mai naspa ca mine. Macar eu o sa iau leafa pe 25 luna curenta. Pacat ca tot atunci o si cheltui. Pe 25 adica.

      Ștergere
    3. Vezi ca tot inainte era mai bine! :)

      Ștergere
  5. Felicitări ca încă ai rămas in România. Eu nu am mai suportat insuficienta banilor si vara in 2013 am plecat in Austria. Mie mi se părea ca muncesc pentru nimic acasă. Acum a trecut acea perioada de spaima, chiar zâmbesc ca am început sa pun deoparte dupa ce plătesc rata din ro, chiria din Austria, plus mici plăceri celor mici. Sper ca si la tine au venit vremuri mai bune cu mai mulți bani :) Arina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Între timp e puțin mai bine, dar nu chiar așa mișto cum descrii tu viața la Austricia!
      :P

      Ștergere
    2. Eu ma refeream strict dpdv al banilor e mult mai bine. In schimb urasc germana, nu austriecii, eu am avut noroc si am intalnit oameni de treaba. Asa ca ma chinui zilnic cu germana si mor de rusine cand nu inteleg ceva sau nu ma pot exprima. Dar io is optimista, pana la pensie sper sa invat :D. Arina

      Ștergere

COMENTARII MUCEGAITE