vineri, 29 noiembrie 2013

Ei sunt aici


Sună exact ca titlul unui film având drept subiect o invazie discretă? Bun, înseamnă că mi-a ieșit faza. Cine sunt ei, ce vor, cât și când? Ei bine, nimeni nu știe cu adevărat să răspundă la toate întrebările, pentru că ei sunt Moldoveni de pe Planeta Moldova. Special au mascat și dublat numele planetei în Basarabia ca să nu se prindă lumea.

În esență ei sunt foarte asemănători cu noi deși nu vor să recunoască decât atunci când le vine bine. La nivel subtil moldovenii sunt o specie în specie, o mutație, o verigă în plus a evoluției hominizilor.

Moldoveanul bea mai zdravăn decât ucraineanul corcit cu cazac și te pupă pe ochi dacă-i zici frate. Același moldovean nu se supără dacă-l bagi în pizza mă-sei de ciudat, dar te bagă în spital dacă îi zici că e straniu. Moldovenii mănâncă, bat și fut bine. Dacă nu o fac, măcar scriu bine despre. Unii scriu excelent.

Invazia a început de acum douăzeci de ani dar în ultima decadă s-a intensificat intrând practic într-o nouă fază. Înainte moldoveanul odată infiltrat, se disimula printre români, făcea pe romanul. Acum nu se mai ascunde, e moldo pe față.

Față de imigrantul standard, moldoveanul are cea mai înaltă cotă de piață. El nu vine să ia, el vine să dea. Moldoveanul dă de toate, carne ouă, brânză lapte. Ba în plus moldo dă dulciuri, băutură și țigări. Netimbrate.

Când e să iți ia banii zici ca e român curat, dar imediat ce te întorci cu spatele începe să șopăcăiască rusește cu colegii de invazie. Spiritul de castă al moldoveanului este de invidiat.

Poimâine se serbează ziua naționala a României. Unii or să abereze la microfoane că Basarabia e România ori pământ românesc. Tontălăilor, este taman invers! România e pământ basarabean. Ei sunt aici, ei trăiesc printre noi cu un singur scop moldovenesc, întoarcerea României la sânul Basarabiei mamă.


10 comentarii:

  1. Acum ce sa zic, eu, ca roman, sunt obisnuit sa ma predau la orice invazie. Am insa o mica ingrijorare: trebuie sa incep sa vorbesc si eu ca retardul, daca ne ocupa, sau pot continua sa vorbesc romaneste?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca asimilarea presupune adoptarea moldovineascăi drept limbă de comunicare.

      Ștergere
  2. Intersantă teorie! :) Mai ai, tizule?

    RăspundețiȘtergere
  3. ba unii chiar au dublă cetățenie; infiltrare prin învăluire :s

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am spus eu că e o conjurație a moldovenilor, dar nimeni nu m-a crezut!

      Ștergere
    2. they want the truth, but they can`t handle the truth!

      Ștergere
  4. Ai scris cu ceva timp in urma ca tatal tau este "venetic" din Basarabia. Tu cum esti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stimate anonim, dumneavoastră nu v-ar strica să citiți mai mult decat Libertatea online. Expresia proza de ficțiune vă spune ceva? Dar eticheta SF din subsolul postarii respective?

      Ștergere
    2. Anonim e sabina pui de dac.

      Ștergere

COMENTARII MUCEGAITE