marți, 12 noiembrie 2013

Decor pentru amor


 
Cu minunatul cuplu din poză mi s-a intersectat de mai multe ori calea pe parcursul zilei petrecute în Brugges. De fiecare data m-a intrigat ceva la ei. Întâi am spus că posibila diferență de vârsta mă face atent, speculând chiar că el ar fi un miliardar rus fugit cu amanta în Belgia. Apoi mi-am zis că sunt spioni, că prea vorbeau numai în șoaptă și se înțelegeau din priviri.
La ultima întâlnire, forțați să împărțim aceiași barcă i-am putut analiza de aproape. Așa m-am lămurit că nici ea nu era chiar foarte tânăra. Avea câteva fire cărunte nevopsite, sau poate special vopsite ca să nu facă contrast cu coama lui argintie.

Cum mă uitam eu atent la ei ca să le ghicesc secretul, deodată am realizat că ea îl poza numai pe el. Nu conta că eram în plimbare cu barca pe canalele "Veneției Nordului". Ea nu poza lebede, nu poza case, palate sau biserici. Sau cum să spun, le poza doar drept fundal. Pentru el.

Am schimbat atitudinea și m-am uitat cu alți ochi la cei doi. Era evident că se iubeau. Asta era singurul lor secret. Se iubeau și lumea întreaga le era decor.

Mi s-au părut atât de frumoși încât am ridicat aparatul și am apăsat pe declanșator, gest care nu a rămas neremarcat de cei doi.
În timp ce în mintea mea se croiau tot felul de scenarii de la aruncat cybershotul plus stăpânul aferent în canal, la solicitat adresa de Facebook pentru photo sharing, doamna mi-a făcut la rându-i o poza și apoi șușotind i-a arătat imaginea și lui. Au șoptit continuu până la sfârșitul plimbării care din fericire a mai durat foarte puțin.

Cam atât cu iubirea. Îmi vine să dau timpul înapoi.

Dacă undeva pe vreun blog rusesc, vedeți fotografia unui individ privind cretinoid, cu gura căscată și strângând un aparat foto la piept, pe fundalul canalului din Brugges, sa știți că idiotul sunt eu.





20 de comentarii:

  1. e si asta un mod de-a pastra o amintire: pastrandu-l pe cel care a incercat s-o ”fure” :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Totuşi cred că erau spioni ruşi.

      Ștergere
    2. ;)) Iar asta nu le strica vraja, dimpotriva, o sporeste: doi spioni indragostiti...

      Ștergere
    3. Sau doi indragostiti spioni...
      O fi tot aia?

      Ștergere
  2. Ceea ce demonstrează once again diferenţele dintre noi şi ei. Text bun pentru valentines: un soi de avertisment pentru toate cuplurile îmbălsămate cu giugiuleli: iubirea se probează în timp, bre. Şi este eleganţă nu smiles ca idiotu.

    RăspundețiȘtergere
  3. doamna nu l-a mai pozat pe domnul si te-a pozat pe tine. apoi i-a aratat domnului poza, asteptand un gest afirmativ ca sa o trimita in baza de date a kgb ului. precis erau spioni...:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Și eu la fel cred, că cei doi sunt spioni, iar cum tu te-ai grăbit să le faci o poză și ei te-au pozat repede gândindu-se, desigur, că și tu ești spionul vreunei agenții din sud-estul Europei. Însă doar tu ai crezut că și ei te fotografiază, de fapt și-au scanat mutra și te poți aștepta oricând să te trezești cu o umbră după tine.
    Eu cred că și în clipa asta, cineva știe absolut tot, tot, tot ce faci!
    Buhhuhuhuhu!

    RăspundețiȘtergere
  5. Lasa-te de prostii ca trebuie sa scoatem doua mamacitas in oras astazi. In masina saltareata.

    RăspundețiȘtergere
  6. Hei si tu te-ai plimbat cu barca in Bruge! :) ce frumos e sa vezi îndrăgostiți si si mai frumos e sa te plimbi cu iubitul/a de mâna. Eu nu am avut noroc, eram cu un coleg si ne faceam reciproc poze si la un moment dat s-a oferit cineva sa ne facă poze impreuna crezând ca suntem cuplu. Asa sod mi s-a părut, dar mi-a plăcut amabilitatea oamenilor. Si pentru mine Bruge-ul rămâne Mon amour. Sper sa reușesc sa il mai văd o data. Au trecut 15 ani de atunci. :) Arina

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE