marți, 11 iunie 2013

Dona Juana - artista, homosexualii și curvăsăreala


Se spune că sexul, drogurile și violența (preponderent verbală) sunt componentele primare ale romanului postmodernist. Dona Juana este o carte care le include, este o carte despre sex droguri violență și nu prea.
Dona Juana mi se pare mai degrabă jurnalul unui personaj care se scrie în timp ce îl citești. Personajul se construiește sub ochii tăi, capătă consistență, apoi se descompune doar pentru a se reinventa și a porni de la bază. Dona Juana este Don Juan bisexual, dovedind că mitul seducătorului nu cunoaște moarte dar nici identitate sexuală.

Sistemul de valori declarate de Dona Juana o pot face antipatică sau urâtă la început. Cinismul cu care își tratează atât propria viață cât și pe cea a celor din jur trezește în cititor sentimente contradictorii ce îl fac să treacă consecutiv din tabăra celor care i-ar umple căsuța de mesaje cu organe genitale, în grupul celor ce ar purta-o în brațe la spital, după o supradoză de cocaină.

Dona Juana este un personaj aflat în proces de pietrificare sufletească pe care excesul de natură sexuală, narcotică, sau alcoolică nu îl mai poate satisface. Traiectoria ei meteorică printre (peste?) destinele altora este interceptată brusc de o întâmplare aparent banală.
 
După ce se anunță că Bizare, clubul de noapte unde Dona Juana face un numar de travesti, este pe cale să fie închis, artiștii gay împreună cu personalul îl părăsesc în grabă, așa cum  părăsesc șobolanii corabia gata să se scufunde. Confruntată cu spectrul pierderii locului de muncă care îi asigura stilul de viață libertin, curtezana începe o cursă contra cronometru pentru a salva clubul.

Abia de aici încolo Dona Juana devine umană, vie și vulnerabilă. Dona Juana afirmă despre toți ceilalți că poartă măști, dar în scena ultimului spectacol de travesti, realizăm că ea purta o adevărată armură. Are loc un proces interesant, în care autoarea pare că se dezbracă de personaj.

Dincolo de limita logică între creator și creatură, Lorena Lupu face apel la experiența personală. Probabil că nu o să aflăm cu certitudine unde se termină Dona Juana și unde începe Lorena Lupu, dar cei care au citit blogul autoarei or să regăsească în carte idei comune.

Nu am argumente pro să citiți Dona Juana în afară de faptul că mi-a plăcut. Vă mărturisesc că am ținut-o pe noptieră (sic) din iarnă pînă acum o săptămână, când am constatat că nu mai este la locul știut. Mi-a înapoiat-o nepoata (14 ani), cu remarca: e o carte bestială! În ochii ei am recunoscut sclipirea victorioasă pe care am avut-o în adolescență, după ce am citit Decameronul.

Dacă m-ar întreba cineva ce aș fi vrut să fie altfel la Dona Juana, aș spune sincer: titlurile capitolelor.
Aș schimba titlurile, puse blogărește în limba engleză, într-o carte scrisă în română. O fi cool, dar până când?!
În rest, vă urez lectură plăcută și aveți grijă la ce stație trebuia să coborâți!

PS: M-am străduit să scriu elevat despre cartea Lorenei Lupu, o carte plină de spermă și pizdă, într-un demers către cititori care nu v-or fi niciodată ai mei, nici ai ei, dacă nu schimbăm imaginea oamenilor despre sex.
Mi-a trecut prin cap că optica unui pudibond nu se schimba dacă îi înfigi cu forța pula în ochi, dar poate există ceva șanse când i-o plimbi frumos ambalată pe la nas. În cazul în care citindu-mi recenzia v-ați gândit la o curvă servind pula cu cuțitul și furculița, înseamnă că experimentul meu a dat chix. Sau nu?

89 de comentarii:

  1. Dincolo de limita logică între creator și creatură, Lorena Lupu face apel la experiența personală. Probabil că nu o să aflăm cu certitudine unde se termină Dona Juana și unde începe Lorena Lupu, dar cei care au citit blogul autoarei or să regăsească în carte idei comune.

    LOL :))

    Cu vreo 3 generaţii în urmă, un reporteraş de 2 parale chioare îl întreba pe Camil Petrescu: "Văd că personajele sunt inspirate din realitate, Gheorghidiu eşti dumneata, dar restul cine sunt?"

    Reporteraşul se aştepta probabil la ceva "dezvăluiri care să şocheze", fiindcă pe vremea aceea nu existau Libertatea şi Cancan.

    Camil Petrescu i-a tăiat-o: "Te înşeli, Gheorghidiu nu sunt eu, de altfel nu sunt şi nici nu am fost vreodată însurat."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Camil Petrescu este mort. Pustii il citesc doar amenintati cu corijenta. Astazi lumea scrie despre sine mai mult decat despre altii. Iar partea cu socatul, hai sa fim seriosi. Lorena Lupu socheaza prin talentul scriitoricesc. Aia care sunt interesati cu cine o sa se futa deseara nu citesc carti.

      Ștergere
    2. A venit crăciunul sau circul (femeia cu barbă inclusă în ofertă)?!
      :))

      Ștergere
    3. Camil Petrescu e mort. Florin Salam traieste. HA!
      Ba da ce recenzie ai facut. Am crezut la inceput ca ai copiat-o de la vreun recenzist modern. Acuma ca stii sa scrii asa de frumos astept articole mai serioase, tratate in mod stiintific asa ca pentru intelectuali seriosi ca mine.

      Ștergere
    4. Buei Papiloame, deci îți place mai mult cu cuțit și furculiță?! Și eu care credeam că mă citești pentru limbajul sexplicit...

      Ștergere
    5. Aoleo, am ajuns sa il comparam pe Camil Petrescu cu Lorena Lupu...
      Cartea e slaba, e un roman erotic slab.

      Ștergere
    6. Faza cu Camil Petrescu am fortat-o eu, dar doar un pic. Sa fim corecti, nu ai cu sa stii daca Lorena lupu nu o sa fie in programa scolara in 2060. Esti tu sigur ca nu?. Cat despre cartea asta, posibil sa fie un slab roman erotic dar tot la fel de posibil este faptul ca "Dona Juana" sa fie un roman bun. Stii de ce? Pentru ca mi-a placut mie, care caut nod in papura la orice.

      Ștergere
  2. Bune note de lectură! Incitante, vii şi îndemnându-te la acţiune. La aia de a citit, evident. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Taia şi mătăluţă un "t" de la "citit". Pe ultimu', dacă nu-i cu supărare.

      Ștergere
    2. Şi schimbă "Taia" cu Taie". Nu ş' ce sărăcie am azi cu ortografia...

      Ștergere
    3. Ma bucur ca lumea inca citeste.
      Nu te nelinisti, eu fac greseli des in postari; nu stiu sa editez comentarii, cred ca in Blogspot nici nu se pot edita ci doar sterge.

      Ștergere
  3. Da, fix la Lorena Lupu m-am gandit...cum e ea toata ziua cu pula in gura.. N-ar putea sa o ia si pe a mea ?!

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, chiar i-am propus asta la ea pe blog, dar am impresia ca numai de la bogati vrea sa suga. Probabil pula saracilor e mai acra, ce stiu io....

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu vreau sa fiu carcotas, nu-mi sta in fire, ii las pentru treaba asta pe Gainusa si Dezbracatu, insa... Lorena asta mi-a dat impresia de curva jegoasa, care jigneste cand ii spui ceva care nu ii convine. Exact caracterul pitipoancelor actuale, care se considera filosoafe daca iau in gura zi de zi ceva cu "cap"...adica pula....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu vreau să fiu carcotaș dar chiar n-o să fiu. Subiectul nu mă interesează. Eu am scris despre o carte, știi? Și am spus că există o graniță între autor și personaj, chiar dacă ne întrebăm cât e de groasă sau subțire.

      Ștergere
    2. Lorena Lupu nu jigneste pentru ca nu-i convine ce spui, jigneste pentru ca opinia ta este de cacat sau pur si simplu pentru ca habar n-ai despre ce vorbesti.

      Ștergere
    3. Lorena jignește când e călcată pe coadă. Și eu fac la fel.

      Ștergere
  6. Mda...pana aici ai dreptate. Eu doar expuneam biografia autorului. Care e femeie, deci nu putea fi decat muista... De aceea nu-i bine sa iei de bun nimic din ce fac ele. Sigur, in afara de sex oral....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adică Aghata Cristie făcea muie excelentă și proză polițistă foarte slabă? :P

      Ștergere
  7. Toate au fost curve, am citit una-alta.... Doar ca, macar erau s inteligente. Dar astea de acum sunt curve proaste, si asta e grav..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Grav pentru cine? Sexul nu ne afecteaza, tara progreseaza.

      Ștergere
    2. Presupun ca ai facut o gluma... Cam proasta, dar na...

      Sexul facut ca apucatii cu toata planeta, cum ar vrea minorele actuale, le afecteaza pe ele in primul rand, fiindca desi eu gandesc modern, faptul ca femeile sunt curve nu mi se pare un lucru deloc bun pentru o societate. Dintr-o mie de motive.

      Ștergere
    3. Gluma si atat.
      Sexul nu e rau si nu e doar apanajul barbatilor. Sper ca afirmatia ca ai fi un om care gandeste modern este adevarata, dar restul cuvintele tale o infirma.

      Ștergere
    4. De ce ? Tu consideri ca este OK sa avem cele mai multe curve de pe planeta in Romania ?! Este ceva pozitiv, ceva cu care sa ne mandrim ?! Sunt femei cinstite, asa-i, nu avem de ce sa zicem de rau, nu ?! Or te-ai lovit la cap, ori...

      Ștergere
    5. De unde ai scos informaţia? E statistică sau e idea ta?

      Ștergere
    6. De unde ai scos informaţia? E statistică sau e idea ta?

      Ștergere
    7. Da, e chiar statistica. Si trebuie sa fi idiot sa nu intelegi asta din ce vezi in tara asta, cu ochii tai... Cand vin turistii, ii intrebam "va plac femeile noastre", ca niste veritabili P.I.M.P. ! "Misto" chestie, nu ?! "Va place cum sug pula romancele, si cum sunt niste sarantoace care ar suge orice pula de pe planeta pentru 1 Euro" ?

      Tara de reatardati, inculti, analfabeti...si pupatori de moaste... Ma lupt degeaba, nu am cu cine, pur si simlu...

      Ștergere
  8. excelentă cronică. mulţumesc mult. una dintre cele mai atente la nuanţe şi fidele intenţiilor autorului. :D o sharuiesc chiar acum pe Facebook-ul romanului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă nu-mi placea cartea să fi văzut acritură de cronică! :)) Cred că mă iei în balon cu ghicitul intențiilor autorului iar de nuanțe ce să spun, curcubeu cucoană curcubeu!

      Ștergere
  9. hodoronc-tronc... ”către cititori care nu v-or fi niciodată ai mei”
    altfel, și la mine așteaptă să o citesc din februarie, aproape m-ai convins... :)

    RăspundețiȘtergere
  10. pentru misoginul de mai sus..femeile nu sunt toate la fel, si daca vorbesc deschis despre sex si te pun la punct pentru ca nu faci diferenta intre personaj si autor, nu inseamna ca sunt curve. si daca isi doresc sa fie curve, o fac tot pe socoteala lor, nu au nevoie de acordul cuiva, cu atat mai putin a unuia ca tine.
    in ceea ce priveste cartea Lorenei Lupu, presupun ca unora le place si altora nu. asta nu e un motiv sa te legi de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "si daca isi doresc sa fie curve, o fac tot pe socoteala lor, nu au nevoie de acordul cuiva, cu atat mai putin a unuia ca tine."

      Ca mine ? Adica un om care si da seama ca toate vor numai sex si averi ?! Sau cum sunt eu ? Daca si tie ti se pare normal sa avem atata depravare cata nu a mai fost niciodata...e clar...

      Ștergere
    2. Şi bărbaţii nu vor tot sex şi averi?

      Ceea ce nu voi înţelege niciodată e psihologia omului care îi condamnă pe alţii pentru o chestie care îl defineşte şi pe el.

      Ștergere
    3. Nu în ultimul rând. Cu cine se "depravează" femeile, dacă nu tot cu bărbaţi? Exceptând cazurile în care se "depravează" între ele. Şi dacă "depravarea" are loc între o femeie şi un bărbat, de ce înjuri numai femeia?

      Ștergere
    4. Lorena, te-am inurat eu, dar aici trebuie sa fiu de acord cu tine, recunosc ca ai dreptate. Nici nu am zis altceva. Am zis de femei, fiindca sunt barbat si asta e durerea mea.

      Una e sa vrei ceva, toti ne dorim sa avem o viata normala, alta e sa iti doresti ceea ce nu meriti, si mai ales sa ai pretentia sa iti dea altii toata viata bani, doar pentru ca ai o gaura.

      PAI ATUNCI UNDE E DEMNITATEA, BUNUL-SIMT, unde is chestiile astea pe care ne laudam ca le avem ?! Eu nu vad decat indecenta, curvasarie din plin, nesimtire si aroganta cum n-am crezut ca voi vedea vreodata, la femei...

      Ștergere
  11. de unde stii tu ca toate vor acelasi lucru? ai facut vreun studiu sociologic, ai dovezi stiintifice in acest sens, sau e doar parerea unui om care judeca dupa niste prejudecati si afirma generalitati jignitoare? rudele tale de sex feminin vor doar sex si averi? gandeste-te bine inainte sa declari ceva si mai ales accepta ca traim intr-o lume in care sexul sibanii conteaza. prin astfel de pareri nu faci lumea mai buna sau mai cinstita, ci doar atragi antipatii si faci oamenii sa fie si mai inversunati unii impotriva celorlalti.
    daca nu iti place cartea, n-o citi, n-o recomanda. nu-ti place lumea in care traiesti, du-te la manastire.
    nu spun ca lumea in care traim ar fi ok, dar asta e epoca in care traim. e alegerea ta modul in care vrei sa traiesti in aceasta epoca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma, da tu esti inconstient(a) ?! Tu nu vezi in ce tara traim ?! Nu vezi pe net, in mass-media, pe strada, oriunde, nu vezi intre ce fel de femei te invarti ?! Ce dracu de dovezi iti mai trebuie ?! Nu pricep ! Esti orb ?! Ca altfel nu inteleg, eventual doar daca esti cretin si nu pricepi ce se intampla...

      Doar numara-le, si o sa vezi ca nu stii sa numeri pana la cate curve sunt ! Toate alearga numai dupa bani nemunciti, pe care sa ii faca cu gaura din dotare, ca na, cand nu ai creier nu ai cu ce !

      Ștergere
    2. Nu-stiu cum dracu sa va explic sa ma fac inteles... Si mie imi place sexul, si mie imi plac banii. Fiindca sexul e ceva placut din definitie, iar banii te ajuta sa cumperi ce ai nevoie.

      NU AM ZIS NICVIODATA CA NU SUNT CHESTII NORMALE, NU SUNT ABSURD, STIU CA FARA ASTEA NU SE POATE !!!

      Dar de aici si pana la a fi curva obsedata de bani, care isi vinde trupul si sufletul pentru niste hartii, renuntand la demnitate,, respect de sine si de altii, etc etc etc, mi se pare o distanta al dracului de lunga.

      Sau snt eu nebun ?! Atunci de ce dracu toti au pretentia sa fi om cinstit si serios, dar curvele sunt acceptate, mai ceva decat un om serios ?! BA, VOI CHIAR ATI INNEBUNIT ?!

      Ștergere
    3. Dude, dar bărbații care servesc astfel de femei cum se numesc? Niste nevertebrate, asta sînt. E jalnic să faci sex doar pe bani sau cu forța. Măcar curvele depun efort să-i suporte pe mizerabili, că nu se duce la curve un om cu bani munciți din greu. Faza e... ție nu ți-a oferit nimeni bani pt. sex, dar o femeie doar pt. că e frumoasă, e automat privită ca un obiect cu etichetă de preț. Poate că unele așa cum spui tu, am o mare doză de ură pt. prostie, indiferent de sex, dar nu mai arăta cu degetul în ograda feminină, că unde nu e cerere nu e nici ofertă.

      Ștergere
    4. *poate că unele sînt

      Ștergere
    5. 1. Curvele nu sunt alea de pe centura. Curvele sunt toate femeile care accepta sa faca sex pentru favoruri. Ghici ce, 99 % probabil sunt curve in Romania...

      2. "Doar pt. că e frumoasă, e automat privită ca un obiect cu etichetă de preț."

      Jur, ma doare capul deja... Pai tocmai ELE PROFITA DE AVANTAJUL FIZIC, ele singure, fara sa le forteze nimeni, SE PREZINTA DREPT OBIECTE SEXUALE !!! Nu inteleg, tu chiar esti dus cu pluta sau...?! Femeilor le place sa fie considerate obiecte sexuale, iti spun eu daca nu stiai.

      Ștergere
    6. Amice, ești idiot. recitește postarea mea și mai dă-ți o șansă la inteligență. altfel o să-mi spui că e normal să purtăm burka

      Ștergere
    7. Nu stiu ce tot aberezi, dar in fine.... Eu ti-am spus 2 chestii clare, nu vad ce nu te lamureste incat jignesti oamenii.

      1. Femeile care fac sex pe bani nu sunt curve ?!
      2. Nu ele singure se prezinta drept obiecte sexuale si le place asta ?!

      Nu inteleg ce te nelamureste, probabil esti naiv si nu intelegi ce fel de fiinte sunt de fapt....

      Ștergere
    8. Eu am întrebat cum sînt bărbații care plătesc pentru sex, chiar așa de greu e de răspuns la asta? Chiar așa de irezistibile sînt curvele astea?
      Pe templul de la Delphi scrie ”nosce de ipsum” - asta include și auto-gratificarea, dacă mă înțelegi.
      Nu-mi zice că un bărbat se respectă cînd dă banii pe curve. Și nu te jigneam eu, ci Caragiale, dar n-am pus ghilimele.

      Ștergere
    9. Durerea mea este ca femeile sunt tarfe, eu fiind barbat, unul care si-ar dori sa gaseasca cat-de-cat o femeie serioasa si cu picioarele pe pamant...nu in aer ca majoritatea...si isi da seama ca nu are nicio sansa, intr-o lume in care numai banii conteaza. Intr-o tara de cocalari si de analfabeti, unde n-a ajuns civilizatia si bunul-simt, unde doar incultura este la rang de arta ! Asta ma doare...

      Dar daca tot m-ai intrebat, da, SI BARBATII CARE PLATESC PENTRU SEX, sunt niste jeguri si niste scursuri ordinare !! Dar d.p.d.v. biologic, barbaul e construit de asa natura incat dorintele sexuale sa nu fie filtrate de ratiune. Ele snt niste...instincte...pana la urma....iar el actioneaza doar instinctiv, nu se oate controla ! Asa ne-a facut natura, sau cinene-o f facut...

      Asa ca, nu sunt absurd, dar parerea mea e ca femeile au cea mai mare parte din vina. Din cauza lor se intampla atatea violuri, etc... FIINDCA DOAR UITA-TE PE FACEBOOK, o sa le vezi n sanii goi, le place sa atzatze barbatii, le place sa isi vanda trupul... Asa ca, vorba romanului : DACA TI-O CAUTI, TI-O GASESTI !!!

      Ștergere
  12. 1. nu ma jigni, 2. sunt femeie si vad foarte bine in ce lume, si mai ales in ce tara traiesc.nici mie nu-mi place ce vad sau ce fac unele, asta sa fie clar, UNELE, femei dar nu ma apuc de epurare morala ca de nu face una asa ceva, va face o alta. pur si simplu nu ma uit la tv unde isi expun multe nurii, mai degraba citesc o carte sau ma uit la un film pe net. si cand vreau un loc de munca si patronu imi propune sa desfac picioarele , caut mai departe. nu doar femeile isi vand corpul, de multe ori barbatii in pozitii inalte cer asta de la femei ca sa le dea locuri de munca, pentru publicitate, etc.
    crezi ca daca te apuci sa jignesti femeile, esti mai barbat? esti printre aceia multi care fac ca aceasta tara sa continue in acelasi fel. jignesti una nevinovata, aia se enerveaza si face exact ce ai acuzat-o. asta daca nu iti da cu ceva in cap mai intai.
    si aici, ca si in alte locuri, era vorba despre o carte. tu ai o problema cu autoarea si cu femeile in general.deviezi de la subiect ca sa te simti tu bine ca o jignesti pe Lorena Lupu.extraordinar..de penibil.
    femeile probabil te trateaza exact cum le tratezi. daca nu stii sa respecti, nici nu vei fi respectat si se vor gasi multe sa te puna la punct.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, "cerere" exista, nu am spus ca nu. Din pacate... Dar nu barbati sunt principalii vinovati. Femeile daca ar avea educatie, bun-simt....chestii din astea de care nu ii pasa nimanui....nu ar deveni curve, indiferent de cata "cerere" ar avea.... Dar ideea e ca le place acest statut, deh, RESPECTUL NU TINE DE FOAME...

      Ștergere
    2. 1. Nu exista femei nevinovate ! Toate au un caracter si o mentalitate de tot rahatu, e doar o problema de timp pana isi dau arama pe fata. Crede-ma, sunt patiti, stiu ce zic ! Nu va dati iluzia ca sunteti oameni buni, fiindca nu este adevarat. Nu poti schimba ceea ce esti, iar in cazul vostru, din pacate, iese la iveala tot ce-i mai rau...

      2. Si sincer acum, ce imi propui ?! Sa o respect pe oricare, stiind ca este de fapt o fiinte jegoasa ?! Ca probabiltatea sa fie curva este extrem de mare ?! Zau, chiar nu mi se pare normal sa procedez asa... Asta ar insemna sa fiu un nebun, cum sa respecti o persoana care e clar ca e o posibilitate mare sa nu merite acest lucru ?!

      Ștergere
  13. nu cred ca Lorena Lupu e o obsedata de bani. cred ca tu esti obsedat de ea, mai ales sa o jignesti.

    RăspundețiȘtergere
  14. nu, e clar, ai nevoie de un control psihiatric sanatos. la ce aberatii insiri...indiferent ce iti spune tie lumea, tu stii numai ce ai in propriul cap.cred ca nu esti in stare nici pe mama ta sa o respecti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce te fute grija pe tine pe cine respect sau nu ?! Al dracu idioti de romani, sunteti ca vulturii, asa va place sa atacati omul, cand spune niste adevaruri ! Cretinilor ! Nu sunteti in stare sa vedeti mai mult de lungul nasului. NU MA MIR CA SUNTEM CEA MAI SARACA TARA, CU ASA CETATENI PROSTI SI USOR DE MANIPULAT !!!

      Ștergere
  15. http://www.facebou.ro/2013/pitzipoance/sunt-o-diva-flautista-si-am-fata-de-artista/

    http://www.facebou.ro/2013/facebou-cat/gaura-de-vierme/

    Astea-s genul cu care v-ati face o famileie, nu ?! Cretini ce sunteti !

    RăspundețiȘtergere
  16. Sau astea...

    http://cocalarus.com/pitzipoance/iapa-n-calduri/

    RăspundețiȘtergere
  17. De ce toată lumea postează "anonim"?

    Anonim frustrat şi foarte misogin,hai să pornim de la premisa ta. Bun, femeile-s curve. Guess what: e trupul lor, e dreptul lor să facă ce vor şi nu-ţi datorează nimic.

    Dar uite: frustrarea pe care o simţi tu faţă de femei o simt eu faţă de parfumuri. Ale naibii, sunt tentante şi foarte scumpe. De câte ori mai mult de 500 de lei pe un parfum, moare ceva în mine. :))

    Diferenţa dintre noi e că eu nu înjur la infinit parfumurile, în zeci de comentarii. Poate pentru că sunt mai sănătoasă psihic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Omul care ar vrea sa existe o femeie normala pe lumea asta, nu doar curve, este misogin si frustrat... OK, inseamna ca va convine sa o sugeti. Da-l dreacu de romantism, banii sa vina..

      Ștergere
  18. Sau ce ziceti de asta, o vreti de sotie ? Pare cinstita, serioasa ?

    http://www.muligambia.com/wp-content/uploads/2013/06/diana-copy.jpg

    RăspundețiȘtergere
  19. "Guess what: e trupul lor, e dreptul lor să facă ce vor şi nu-ţi datorează nimic."

    Societatea din ce e formata ? Nu din oameni ? Chiar nu conteaza cum se comporta oamenii aia ? Pai atunci, daca tu zici ca e OK sa fi curva, faci ce vrei cu trupul tau...atunci de ce mai exista bun-simt ?! Demnitate ?! Pentru ce, daca asa ceva ti se pare normal ?! Atunci alea la ce folosesc ?! Cele care-s curve renunta la tot ce le defineste ca oameni. Deci ceva in logica ta nu e bine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi să ne gândim puţin.

      Există cerere? Oh, da. Dacă eu demisionez mâine de la Tabu şi mă uit în ziar să caut un job, nu găsesc decât masaj erotic, videochat şi "asistentă personală fără prejudecăţi".

      Bun. Ca în orice piaţă cu cerere, trebuie să existe şi ofertă. Că dacă nu, ne violează nefutuţii isterici pe stradă. Pe scurt, le sunt mai mult decât recunoscătoare doamnelor care oferă servicii sexuale pentru ca acei nefutuţi isterici care, spre deosebire de tine, RECUNOSC că au o problemă şi se duc s-o rezolve, să redevină cetăţeni calmi şi relaxaţi ai societăţii.


      În fond, există joburi neelegante în societate şi există oameni care n-au de ales. Demnitatea şi bunul-simţ nu în asta constau. În schimb, lătratul infinit că femeile-s curve, când recunoşti şi tu că ele-s curve cu parteneri în egală măsură vinovaţi, CHIAR ESTE o dovadă de lipsă de demnitate şi bun-simţ.

      Şi înainte să-mi arăţi linkuri cu tipe pe care nu le-ai vrea de neveste - ce te face să crezi că ele ar vrea să fie nevestele tale? Cine ar vrea să fie nevasta unui frustrat isteric şi aparent foarte zgârcit?

      Ștergere
  20. Deci rezolvarea e sa ma insor cu o curva, sa nu ma deranjeze ca se fute cu toti, ca doar e nomral, nu ? Sa ii dau si eu bani cati vrea, sa nu fiu zgarcit, chiar daca stiu ca DOAR PENTRU BANI STA CU MINE.

    Se vede ca esti materialista si nimic altceva decat banii nu conteaza pentru tine la un barbat, dar uite ca unii si-=ar dori sa fie apreciati pentru ceea ce sunt, adica exact contrariul a cum ma faci tu...pentru ca ti se pare ca sunt zgarcit, iar tie iti plac doar bogatii, asa ca e mai usor sa jignesti un om "sarac", pentru ca nu vrea sau nu poate sa iti dea tie sau alteia numai bani. Nu ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. amice, eu nu te-am jignit cu nimic iniţial. îţi reamintesc că tu ai început prin a mă jigni pe mine. dar când tu ai atâta lipsă de respect pentru femei, nu cum să obţii decât ceea ce oferi.

      "unii si-ar dori sa fie apreciati pentru ceea ce sunt". Bun. Acum, răspunde-mi foarte sincer la întrebarea "ce eşti tu?".

      Apoi: "Ce anume în modul în care fiinţezi, te manifeşti şi arăţi ar determina o femeie să îţi acorde exclusiv timpul şi atenţia ei?"

      Gândeşte-te bine la întrebările astea.

      Ștergere
    2. Spune-mi tu. Cum ar trebui sa fiu ca sa "cuceresc" o femeie ca tine, de exemplu ? Ce, vrei sa spui ca ar trebui sa fiu om serios, educat, etc ? Pai sunt, dar degeaba...ca din cate vad, nu asta cauti, ci doar un barbat bogat. Zau, eu asa vad

      Ștergere
  21. Incredibil, ce logica de balta... Barbatii aceia ar trebui sa fie impuscati, si gata. Nu e o scuza pentru voi, faptul ca exista barbati care daca nu ar fi curve pe care sa le futa, s-ar descarca pe tine pe strada !! Sau pe femei ca tine.

    Din pricina asta, tu zicvi ca-i normal sa existe parasute care sa ii ajute SA SE DESCARCE ?! Oricum, violatorii nu se duc la alea...ci violeaza oricum !!

    Si nu, NU E O SCUZA !! Indifierent de motiv, ca nu snt joburi, ca este greu, ca tyraim intr-o tara de rahat...nu exista SCUZA !!!

    Pai atunci, inseamna ca eu sunt indreptatit sa te omor ca sa iti iau banii ?! LOGICA TA ASTA SUNE !! Ca suntem indreptatiti sa facem orice crima, orice lucru rau, negaiv, doar pentru ca ne este greu sa traim !!! TU TE AUZI CE SPUI ?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ba e scuza perfectă. dacă n-ar exista gunoieri, ne-ar năpădi gunoiul. dacă n-ar exista curve, ne-ar copleşi instinctele masculine dezlănţuite.

      da, atâta timp cât există cerere, e normal să existe ofertă.

      comparaţia ta cu furtul e cretină, pentru că sexul plătit E UN ACORD ÎNTRE ADULŢI, pe când eu încă n-am văzut pe cineva care să vrea să fie jefuit.

      Iar dacă nu există scuză, fă tu o asociaţie de salvare a femeilor decăzute şi întreţine-le. Şi prostituţia va înceta să existe. Dacă nu oferi soluţii viabile, nu ai de ce să cotcodăceşti.

      Ștergere
    2. Da, ai dreptate. DAR...femeile alea mai au feminitate in ele ? demnitate, respect de sine ? toate astea de care nu-ti pasa tie...?

      Nu. Exact astea le vand ele pe bani. trupul si sufletul si-l vand. Stie toata lumea ca nu se mai poate numi femeie o astfel de fiinta, doar tu refuzi sa intelegi...

      Asta spun eu, ca astfel de maimute nu mai pot fi numite OAMENI, din simplul fapt ca renunta la tot ceea ce defineste cuvantul "OM". Simplu ca buna ziua.

      Nu ma intereseaza ca vrei tu sa aiba scuza renuntarea la valorile umane, si alea ar vrea...dar nu are si gata. TU...esti pregatita sa renunti la tot ce te defineste ca femeie, pentru bani ? Dupa ce caracter ai....eu cred ca da

      Ștergere
    3. gunoierii mai au demnitate, respect de sine? Bineînţeles că da. Valorile umane n-au legătură cu asta.

      Orice om îşi vinde trupul opt ore pe zi, fie că-l foloseşte pentru adunat flegme de pe stradă sau pentru acte sexuale plătite. Ceea ce contează e cum îşi trăieşte viaţa în restul orelor.

      Munca nu e o ruşine, de orice natură ar fi ea, şi n-are nici o legătură cu ideea de om, termină cu tâmpeniile. mai degrabă tu ai renunţat la tot ce te defineşte ca om (raţiune, inteligenţă, demnitate, bun-simţ) din plăcerea de a lătra şi de a urî. Lătratul şi ura retardată sunt singurele care te descalifică din punct de vedere uman. Nimic nu te îndreptăţeşte să judeci aceste femei, atâta timp cât nu le dai de mâncare şi nu vin la tine să-ţi ceară nimic.

      Ștergere
    4. Deci, dupa vizunea ta, gunoierii au o meserie. OK. Si curvasaria zici ca este tot o meserie. Asa, si ?!

      Gunoierii muncesc la gunoi. Femeile isi vand TRUPUL SI SUFELTUL. Ti se pare ca asta sunt la fel ?!

      Cum dracu ai ajuns tu sa crezi ca a iti vinde trupul, e doar o meserie ca oricare alta ?

      As vrea sa te prinda vreun proxenet, sa te tirmita la produs in Italia, sa te rupa in bataie, sa-ti ia toti banii, si cand sa fugi in tara, sa te TAIE IN BUCATELE SI SA TE ARUNCE LA GUNOI ! Sa vad atunci ce mai zici, Loreno!

      Ștergere
    5. Nu. La orice alt "serviciu", iti vinzi niste CALITATI, niste cunostinte, niste indemanari, niste idei, etc ! Nu iti vinzi trupul. Ca ti-l folosesti pt a munci fizic, pt a exterioriza acele idei in exterior, este total altceva ! Numai tu esti singura pe care am vazut-o sa creada ca a iti vinde trupul este ceva normal...

      Ștergere
    6. eu, singura? câtă vreme ziarele sunt pline numai de joburi sexuale? asta dovedeşte că toţi acei angajatori consideră vânzarea trupului ceva normal, precum şi toate acele angajate.

      şi tu ai impresia că sexul bine făcut nu necesită calităţi şi îndemânare? În cazul ăsta, dragă virginule, îmi pare rău să fiu persoana care-ţi deschide ochii.

      Eu nu muncesc într-un domeniu sexual, deci latri la mine degeaba. Spun doar că a învinui doar femeia, în condiţiile în care unele pur şi simplu au de întreţinut familii sau chiar pe ele însele, şi nu au cum altfel, iar cererea e atât de mare, e o dovadă de ţărănie şi de prostie.

      Ștergere
    7. Deja imi ies peri albi cu tine, si mai multi decat am deja.. No, Ok, multi distrusi din Romania cred ca este normal, fiindca nu au educatie, nu au cunostintele necesare, sunt niste nebuni, stiu ce zic...

      Dar daca niste needucatis si gorile primitive, cea mai proasta natie de pe planeta are impresia ca e ceva normal, nu inseamna ca asa si este intr-o lume normala, civilizata.

      Ștergere
    8. Bun,din păcate conceptul tău de normalitate nu ţine nimănui de foame şi nici de cald. Sunt oameni care au familii de întreţinut şi o piaţă a muncii bazată pe sex. Asta e realitatea socială.

      Oamenii cu creier înţeleg, proştii latră a ură şi a prostie. E ATÂT de simplu.

      Ștergere
    9. Eu inteleg, crizato. Chiar inteleg. Doar ca nu este ceva normal. Una este REALITATEA, si alta este NORMALITATEA.

      Pricepi diferenta dintre cele 2? Eu zic ca nu-i normal, atat

      Ștergere
    10. Dacă ziceai doar că nu-i normal, te lăsam în pace.


      Dar tu n-ai făcut asta. Ai ales să înjuri DOAR femeia. ceea ce e o ţărănie de nedescris.

      Da, într-o ţară care ar abunda de joburi decente şi civilizat plătite şi de bărbaţi cu bun simţ, ar avea sens să înjuri doar femeia. Dar într-o ţară în care bărbaţii sunt atât de ghiolbani, încât, decât să te măriţi cu unul dintre ei,mai bine te arunci de pe bloc, şi unde joburi decente nu prea există, NU SUNT OPŢIUNI. Deci, sau înjuri şi femeile şi bărbaţii, sau înţelegi şi taci,

      Ștergere
    11. Pai injur si barbatul, draga, dar durerea mea vine din faptul ca femeile sunt degradate, fiindca eu fiind barbat, la femei ma refer, cu ele am ce am, fiindca imi doresc anumite lucruri pe care observ ca nu le mai gasesc la generatia asta....

      Ștergere
    12. Bine, sunt de acord ca nu sunt optiuni. Dar asta nu face sa fie NORMALA aceasta situatie. Nimic nu o face 1 Fiindca nu este normala. Una e sa spui ca recurg la asta fiindca nu au optiuni, alta e sa intelegi ca de fapt fac un compromis enorm, fiindca nu au de ales. Renunta la demnitate pt bani.

      Insa vreau sa iti mai zic ceva : foarte multe nu fac prostitutia asta, nu se culca cu barbatii pentru bani sau masini, ca nu au alternativa. Ci asa le place, sunt niste fiinte jegoase, care toata viata au inselat, au dezamagit, si-au batut joc, sunt arogante, nesimtite si nemernice. Eu pe astea condamn cel mai mult....m-am saturat sa vad femei ipocrite si care au imresia ca merita orice, cand de fapt ele nu ofera decat rautate in schimb.

      Ștergere
    13. tu nu te consideri "degradat"? pe bune. remarci faptul că pui accentul doar pe ce "îţi doreşti" tu? şi dacă nu obţii ce "îţi doreşti", înjuri?


      e un comportament foarte infantil şi egocentric. femeile au dreptul la opţiunile lor aşa cum ai şi tu dreptul la ale tale. iar dacă femeia ia un calcul şi face socoteala:

      A) mă fac curvă. toţi mă răsfaţă, îmi dau bani, n-am obligaţii faţă de nimeni.
      B) mă mărit cu un prost care mă munceşte ca pe hoţii de cai, nu dă bani acasă, se poartă urât, eventual mă şi bate

      şi alege A, cred că e evident chiar şi pentru tine de ce a făcut alegerea A. Şi tu, în locul ei,ai alege la fel.

      Ștergere
  22. Materialisto, in timp ce tu umbli doar dupa averi, uite Romania reala :

    http://www.realitateadorohoiana.ro/date/fotografii/articole/450/saracie-lacrimi-pe-o-bucata-de-paine.jpg

    http://ziaruloval.ro/wp-content/uploads/2013/03/poza-bunicuta-1-283x300.jpg

    http://3.bp.blogspot.com/-N2VGEopjFFI/Tk_qR7fs0vI/AAAAAAAAAW0/rmdwK9okkDw/s1600/batrana-parc.jpg

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bun. Nu mi-ai răspuns la întrebările de mai sus, de unde deducem că nu ai un răspuns.

      Apoi: tu alegi cum comunicăm. Te adresezi decent, mă adresez decent. Te adresezi cu "materialisto", mă adresez cu "labagiule calic".

      Şi ce propui cu pozele astea despre România reală? Înţeleg că faci un efort real să-i ajuţi pe toţi oamenii ăştia, sau doar scrii tâmpenii pe un blog?

      Ștergere
  23. Loreno, tot ce se intampla in lume in clipa asta, depersonalizarea asta a oamenilor, transformarea usor-usor a lor in roboti care nu gandesc ci doar executa comenzi...este in floare, dupa cum se vede.

    Asta se doreste, de catre niste oameni care au interese in a manevra popoarele, pentru prosperitatea proprie... Dar na, femeile ca tine nu au cum sa inteleaga aceste aspecte, voi mai mult de pantofi, gentute si masini daruite de bogatzi, nu stiti...haba nu aveti ce se intampla

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce legătură are depersonalizarea, teoria conspiraţiei şi etc. cu tot ce am vorbit până acum?

      şi revin la avertismentul de mai sus. tu foloseşti sintagma "femeile ca tine, care fac şi dreg", folosesc şi eu sintagma "bărbaţii ca tine, care n-au nimic de oferit nimănui, nu fac nimic în viaţă şi nu ştiu decât să înjure prosteşte".

      pentru că eşti conştient că asta eşti, corect? şi dacă tu nu ai nimic de oferit nimănui, de ce pretinzi să ţi se ofere timp şi atenţie?

      Ștergere
  24. Parca vorbim 2 limbi diferite... Unde am spus eu ca sustin ca barbatii sa se comporte cum ai descris tu varianta ta, B) ?! Unde am zis eu ca barbatul trebuie sa-si bata femeia, sa se poarte urat, sa nu aduca bani in casa ?! UNDE ?! Normal ca barbatul trebuie sa munceasca pentru familie, dar nu despre asta este vorba. Eu altceva am spus, Loreno !!

    Excludem ambele variante. Eu ma refer la modul general, atunci cand o femeie se fute pe bani, indiferent cat de bine s-ar purta barbatii cu ea. Nu cand este nevoita. Cand asa este caracterul ei, cand este o curva aroganta care vrea o viata de lux fara sa o merite, care isi vinde pizda pe bani, pentru care demnitatea si respectul pentru altii sunt doar cuvinte.

    Ti se pare normala o astfel de actiune ?! Mie nu !

    RăspundețiȘtergere
  25. Dragi anonimi "labagii" si stimata "curva" Lorena Lupu,
    va multumesc pentru duelul de idei care pe alocuri seamana a obsesii. Revin si eu cu aceias nedumerire legata de anonimat. Nu doresc identitate reala a interlocutorilor, dar mi-ar fi mai usor sa discut cu Gheorghe sau Vasile, sau daca nu, macar cu domnii Preamisogincasarespir si Miedreaptasoatzanpat. In acest sens fac un mic apel la dvs pt a ma lamuri de ce comentati anonim.
    Comentez anonim pentru ca:
    1. Formularul de coment e prea complicat;
    2. Sunt un taran coclit/peizanca ingalata;
    3. Mi-e lene
    4. Sunt paranoic obsedat de pericolul de afi deconspirat

    RăspundețiȘtergere
  26. 1. Calitatea unei felații este invers proporțională cu frecvența greșelilor gramaticale ale protagonistei.
    2. Fantezia unei femei în pat e direct proporțională cu numărul cărților citite.
    3. Fiecare bărbat are femeile pe care le merită. Dacă te complexează „telectualele”, nu vei ști nicicând dacă pct. 1 și 2 conțin afirmații adevărate.
    Respect autorului. Tocmai m-a convins s-o citesc pe doamna Lorena.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Domnule B, prima afirmatie m-a lăsat într-o ceață totală eu având o problemă cu virgulele. Îmi vine sa scriu fară, ca sa am parte de felatium integrum.
      2. Crezi tu că Biblia, Mersul trenurilor si Cartea de bucate dau bune rezultate in pat?!
      3. Oh da, da da da! Lectură plăcută!

      Ștergere
    2. E Trist daca atat a inteles aceasta Dona Juana din Viata. Trist !
      Sincer ma entuziadmasem, am citit din postarile ei imi faceam sperante... ca NU e o alta Tiganca cu aere de Diva cu pretentii

      Dar EXACT asa e ! Ntz Ntz
      Ah si am citit si Vestita Carte. Pe Bucati pt ca in unele parti m.a Scarbit prea mult sa pot continua.

      Draga Diva Scriitoare" Wannabe LorenaLupu
      Im Sorry you got my Hopes UP
      Ce diferenta exista intre Tine si o Centurista cu 2 clase care practica si meseria pe care, o lauzi atat ?
      Serios ?? Doar la adta se reduce viata ta ? Trist fata Trist

      Pacat de Proasta tun nu esti, dar probabil teai Prostit pe Drum denla atata "practica"...
      Nu Fata, nu esti mai Desteapta daca esti la fel de JEG ca Jegurile/Cocalarii care teau pus pe tn la prodys, sau alte Specii care ti.au facut rau. Asta nu e Evolutie e INVOLUTIE

      Degeaba te dai Intelectuala... sincer ma asteptam la mai mult din partea ta, dar dupa Caracter si cum vb nu esti diferita de o Tiganca de mahala

      Ștergere
    3. E trist ca astfel de anonimi umbla slobozi pe net. Cred ca reactivez obligativitatea logării pt comentarii.

      Ștergere

COMENTARII MUCEGAITE