vineri, 7 iunie 2013

Curulina

  
   Curulina era porecla ei, numele nu cred că i-l știa cineva în afară de părinți. De fapt cică nici nu a avut părinți și a fost făcută la beție de o mătușă cu un nepot de-al doilea.
   Curulina era o fată scundă dar nu pitică. Era suficient de scundă pentru o muie din picioare, dar nu avea capul mare, nici plat, deși golanii ziceau că a rămas așa scurtă pentru că a bătut-o tac-so cu pula în cap.
   Curulina avea cur dansant. Dacă te uitai după curul ei pe stradă, cădeai în visare. Mișcarea unduitoare a bucilor inducea o transă plăcută. Cică pe unu' Sile l-a călcat mașina în timp ce se uita după Curulina, iar unui moș i-a căzut proteza în mașina de făcut vată de zahăr. Se mai zice că o doamnă uitându-se plină de gelozie la Curulina, că a căzut într-un canal descoperit și s-a ales cu fractură de șold. Acel șold țeapăn a impiedicat-o să mai spere că va putea vreodată da din buci ca boccia de Curulina.
   Da, Curulina avea cur frumos ca luna plină dar și o față de curcă îndopată cu slănină. Cur de păpușă, față de tepușă.  Afișa o moacă atât de grețoasă că atunci când încerca să zâmbească, săreai într-o parte să nu vomite pe tine.
   Curulina era asistentă medicală. Se zice că un paraplegic a început să meargă numai ca să se poată ține după bucile ei magice, un altul s-a vindecat de cataractă, iar unul peste care s-a aplecat să pună o compresă, a intrat în coma după ce a urlat: Nu te căca, nu te căcaaa!
   Din cauză că se futea cu toți doctorii, Curulina schimba secție după secție, spital după spital. Când a dispărut din peisaj am crezut că a terminat spitalele și a schimbat orașul.
   După mulți ani am aflat că biata Curulina a fost ucisă de un boschetar din Crâng. La proces,  întrebat care a fost motivul, el a răspuns serios: A scos limba la mine!
   Ultima răutate despre Curulina e zvonul că ar fi îngropat-o cu curul în sus, pentru că arăta mai frumos tivit cu flori decât moaca ei strivită de rangă.
sursa foto

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

COMENTARII MUCEGAITE