luni, 10 iunie 2013

De ce nu ne afectează că Dunărea se revarsă.

Budapesta 10.06.2013

I-a udat apa rău pe nemți, apoi pe austrieci, i-a speriat pe sloveni și i-a pus în alertă maximă pe unguri. Dunărea este uriașă. Nu știu ce măsuri iau cumetrii sârbi, dar pe români parcă îi doare în paișpe și cred că m-am prins de ce.

Păi Dunărea trece prin patru capitale europene, da? Este normal că Viena se teme de inundații, Bratislava la fel, iar Budapesta este în plină fierbere de zile intregi. Astea sunt capitale culturale și administrative adevărate. Probabil Belgradul așteaptă viitura cu speranța că o să-i curețe malurile ori speră că o opresc ungurii, iar Bucureștiul nu este pe Dunăre.

Deci ați priceput? Dacă Dunărea trecea prin București acum ați fi văzut agitația dracului la tv.  Dar nu trece, așa că ne doare fix în cur. Bucureștiul este România, așa că ni se rupe de restul fraierilor de la Orșova la Sulina. Falezele de la Brăila și Galați sunt deja șubrede? Ducă-se pe gârlă, capitoliul e salvat, și ce mișto gâștelelor, nu trebuie să facem nimic!

Mamă, abia aștept să refacă ăștia canalul Dunăre-București, pentru că sigur o să fure careva din banii de ecluze. Pentru ăia care cred că pot glumi cu bătrânul Danubius, recomand o excursie la Cazane.
sursa foto
 

4 comentarii:

  1. La pescuit. Mie totdeauna mi-a placut sa pescuiesc pe rau nu pe lac. Si nu va ganditi acu la prostii cu pescuitul, chiar ma refeream la pescuitul adevarat, nu la ala de prins pesti.

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE