marți, 9 octombrie 2012

Biserica 2.0 şi sfântul iPhone

Veniţi să luaţi lumină!

   În sfârşit s-a produs! Noul Ierusalim este aici. Biserica 2.0 s-a născut în România. Credincioşii ortocşi, adepţii teoriei dacilor care i-au cucerit pe romani ca sa le predea gratis limba latină şi alţi fani Pavel Coruţ pot dormi liniştiţi. Telefonul o să-i trezească la timp pentru utrenie, vecernie, molifte şi alte chestii pioase.

   "Arhiepiscopia Argesului a platit 3000 de euro pe aplicaţia pentru iPhone care promoveaza Manastirea Curtea de Arges si are inclusiv rugaciuni si un planificator cu alarma, care iti aminteste ce rugaciune ti-ai propus sa spui, la ora si data setata, a declarat pentru HotNews.ro Caliopie Ichim, arhidiacon in Arhiepiscopia Argesului. Potrivit acestuia, Biserica nu poate fi de acord decat cu partea de tehnologie care nu incalca normele crestine..." 

   Genial. Deci, săraca, smerita şi sfânta biserică nu se încurcă cu vreun Huawei, ci se bagă la iPhone direct. Biserica e foarte tare frate. Vorba lui Caragiale, trădare sa fie, dar s-o ştim şi noi. Ne dezicem de şaormari, dar iubim şaorma că tare ne mai place. Iubim trădarea, dar îi urâm pe trădători. A evoluat ceva biserica tătică, de la faza în care orice tehnologie era lucrarea satanei, până la a fi de acord cu partea de tehnologie care nu-i încalcă normele, adică aia care-i mai bagă nişte bani în cont. Băi, voi realizaţi că în stilul ăsta curând o să avem la Politehnică o Catedră de tehnologie creştină?

    Ştirea asta are două sensuri. Parte naşpa este aia că religia continuă să te spele pe creier şi la modul computerizat. Partea bună este aceea că în sfarşit biserica şi-a găsit locul în virtual, unde era şi firesc. Apreciez chiar că îi stă foarte bine acolo pe ecranul telefonului între Angry Birds şi Instagram.
Scrie şi la carte: Întâi a fost Cuvântul, după aia iPhone!
   Sign in, Amin!
sursa foto
 

14 comentarii:

  1. de s-ar vinde ifoanele la pret de luminare...si cind s-or vinde ifoanele si aipadele in biserica, sa vezi atunci anunturi: folositi aplicatia "coliva" NUMAI de la biserica noastra! incarcati aifonul la sectorul VII si aipadul la sectorul MORTI.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-e şi frică să mă gandesc la toate urmările Aida. Văd că tu ai imaginaţia mai bogată decât a mea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si in curand mitropolitii, patriarhii și papii se vor numi Matrix I , al II-lea...

    RăspundețiȘtergere
  4. si-o sa fie canonizati pina si vampirii (ahhhh, Edward!!!)...

    RăspundețiȘtergere
  5. Inalt Prea Sfintia Sa Neo cel Batran!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da da, aşa sună mai bine. Femeile astea, tot ştiu, tot!!!

      Ștergere
    2. Ma faci sa cred ca stiu tot. Ooo, de la damful de struguri, cred! hahahahahah!

      Ștergere

COMENTARII MUCEGAITE