joi, 12 ianuarie 2012

Ultima spaghetă


Am intrat în anul 2012, după unii pesimişti ultimul de la facerea lumii. N-ar trebui deci să-mi fac planuri. Dar eu nu şi nu. Purtat de forţa obişnuinţei în noaptea dintre ani mi-am făcut promisiuni multe, mai mari şi mai mărunte de schimbare în bine, viaţă sănătoasă meditaţie şi cumpătare. Şi iată că am început să mă ţin de ele. De exemplu mi-am propus să renunţ la bere. Aseară am făcut-o. După a şasea am renunţat la bere şi mi-am luat un gin. Mi-am propus să slăbesc, mai exact să dau burta jos. După două zile de chirăială a maţelor care se sfâşiau între ele pe o felie de măr am simţit că o să lesin. De 5 zile mănânc întruna spaghete cu diverse variante de sos. Am auzit că asta se numeşte "trişarea dietei" şi că este buna la accelerarea metabolismul. Adevărul este că am observat asta, că ma trece burta mai des si mai repede. Deci sosul de spaghete funcţioneşte. Activ în interior umple buda de nămol. Plus că şi mişcare fac. Da. Când ies de la birou merg o staţie pe jos înainte să urc în autobuz. Îmi face bine şi am şi timp să-mi tihnească ţigarea. La fel dimineaţa, merg o staţie în întâmpinarea autobuzului ca să slabesc. Unde mai pui că la staţia aia se urcă mai puţină lume decât din staţia din faţa casei şi găsesc loc fără să mă poşeteze vro babă.
Sunt plin de optimism şi încredere. Anul ăsta o să devin zvelt ca un cerb, că doar n-o să mă prindă sfârşitul lumii cu burdihanul cât butia, ficatul cât putina şi capul cât baniţa.
În caz de sfârşit de lume o să dau colţul graţios, delicios, glorios. Dar frate, efortul ăsta mă ucide! Nimeni nu mi-a zis că mersul pe jos poate fi atât de obositor şi că atunci când te abţii te doare mai tare decât atunci când nu te abţii deloc. La dracu. Devin belicos mă aşez pe o bancă şi-mi aprind o tigare. Fumez tacticos. De mâine mă las. Clar, de mâine renunţ la spaghete!

14 comentarii:

  1. Bun. Și eu am fost hăituit de aceleași gânduri. Să mă las de vicii. Problema e că-mi găsesc mereu altele cu care să le înlocuiesc pe cele vechi. Și parcă cele noi îs tot mai rele...

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am slabit cand m-am lasat de spaghete! In Italia am ajuns la 110 kile! Acum, de cand m-am intors in tara, am ajuns la 102! Tin dieta cu mici si sarmale! Functioneaza!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu recomand din principiu diete sau cure de slabire, poate doar de ingrasare! :P
    Dar mersul pe jos, oricat de obositor ar fi dupa un timp de folosit mijloace auto, e medicament curat. Probat de mine cu mare succes. Zilnic, traseul acasa-servici sau servici-acasa il fac pe jos. Bine, nu fac mai mult de 20 de minute pana la servici, dar la intors acasa, lungesc un pic traseul.
    Spaghetele nu prea-mi plac. Asa ca te sustin, dar nu prea mult ca ai zis ca ai burta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sper că n-ai impresia că ai dat acilea un exemplu și că renunț și eu la bere doar pentru că tu ai puterea de a hali ultima spaghetă!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cosmogon, daca esti haituit sigur slabesti. Si cam cati burtosi shpagatini ai vazut tu ?:P

    RăspundețiȘtergere
  6. Capsunaru, frate dar ce ingrasa capsuncile ale taliene...sau erau tagliateli?!

    RăspundețiȘtergere
  7. Irina, mersul pe jos face piciorul frumos...un spagat ceva?!

    RăspundețiȘtergere
  8. Vai Oamo dar nu ma gandesc sa ma dau exemplu. Iesti o duamna!

    RăspundețiȘtergere
  9. Auuuu!
    M-ai lovit unde mă doare mai tare Raduleeee!!!!
    Nu puteai să-ţi propui tu altceva decât să slăbeşti?
    Ai lăsat berea - hai că înţeleg... Bine ca te-ai apucat de ceva serios, de gin!
    Dar să dai burta jos??? Vorbeşti de funie in casa spânzuratului...!
    Nu-i mai bine să ne prindă sfârşitul lumii ghiftuiţi şi beţi-p...raştie?
    Adică fericiţi?
    ...Şi nici nu te mai chinuieşti de foame şi de sete!

    RăspundețiȘtergere
  10. miticadebucuresti tare hedonist mai esti. O sa fiu un model de cumintenie. Dar o bere asa tot o mai bea odata la luna...ca nu s-o sfarsi pamantul. Sau mai stii?! :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Mai alearga si tu dupe fumei, sa vezi cum scapi de burta. Pe vremea aia erai suplu ca o ciuta, mancai o data la trei zile; nu m-am prea uitat eu dupa burtica ta, dar aveai fund misto :))
    N-am fumat anul asta, ti-am zis?

    RăspundețiȘtergere
  12. Ing, mami eram suplu este adevarat dar si acasa si in sat eram tare ocupat in pat. Ce spui tu, ca n-aveam fund sau nu purtai ochelari??! :P Felicitatiuni pentru renuntarea la viciul duhanelii!

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE