vineri, 13 ianuarie 2012

Un ac înfipt în curul presei


Pentru a deveni celebru în Romania nu-ţi trebuie decât abonament RATB şi un bold. Un oarecare nene care a înţepat o tanti în cur cu acul în tramvai, a ajuns subiect de senzaţie. Da, ştiu ce bombăniţi voi acolo... Mucegaiu' ăsta le umflă sau le minimizează importanţa după cum are chef. Şi ce, voi nu faceţi la fel? Uite de exemplu în cazul ăsta mirarea mea are un suport perfect. Presa este o vacă ce muge disperată. Iată de exemplu ce face adevarul.ro cu cazul bărzăunelui amator de înţepat albinuţe. Cere cititorilor să-i confere detalii despre nenea cu boldul după ce acesta a fost deja identificat şi arestat de poliţie. Caz de frustrare maniaco-depresivă mai grav, spun eu, decât mania ăstuia de a înţepa gagici cu acul. Şi totodată este incă un exemplu de lene cronică şi lipsă de interes real în practicarea meseriei de jurnalist. Meseria asta se află pe cale de extincţie. Păi cum naiba să nu. Cum să-şi mişte nenea ziaristul fizicul ca să caute pe teren ceva? Ne...El stă pe facebook şi aşteaptă să-i dea fraierii detalii picante. De ce dracu să transpire cu camera foto de gât, cu pixul şi agenda în mâna, când îl are pe Google la degetul mic? Ăsta ar fi jurnalism cetăţenesc, crede Adevarul. Eu cred altceva. Cred că meseria de ziarist împreună cu ziarele zac pe patul de moarte. Se pot duce la somnul etern împăcate, că are cine le sufla în lumânare. De mâine blogurile şi reţelele de socializare vor fi sursele de ştiri, informaţii şi distracţie. Greşesc?!

10 comentarii:

  1. E foarte probabil ce zici tu acolo Radule...insa nu cred ca se va adeveri prea curan...sau cel putin nu in forma asta. Multi dintre ziaristi au talent, dar le sunt impuse niste limite si niste directii. (in principiu "sales oriented")

    RăspundețiȘtergere
  2. vli profesorul,admiratorul secret!?13 ianuarie 2012 la 14:12

    pare un pamnflet ,real daca ma pot exprima asa dar , dinpacate viata a devenit un panflet! oare? interesanta aceasta postare!

    RăspundețiȘtergere
  3. pare un pamnflet ,real daca ma pot exprima asa dar , dinpacate viata a devenit un panflet! oare? interesanta aceasta postare!

    RăspundețiȘtergere
  4. pare un pamnflet ,real daca ma pot exprima asa dar , dinpacate viata a devenit un panflet! oare? interesanta aceasta postare!

    RăspundețiȘtergere
  5. AURASH, uite cum am prins un ziarist la coltz! :P Aha ha ha! :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Vali (vli?!) ce zice, ce zice?! Ah da...mulţumesc pentru comentarii (bănuind ca ie dă bine)!

    RăspundețiȘtergere
  7. Din moment ce o spui de trei ori, Vali, asa o fi. PaMflet, de dimineata pana seara.
    Ca altfel ce pretentii sa mai avem de la elevii dumitale, dom' profesor?

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte bine scris.
    Tu spui adevăruri mari.
    Eşti mare.
    O imbratisare
    Eugenio.España

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE