marți, 17 ianuarie 2012

Marţea nu sunt cuminte - 8

Teleport defect

8 comentarii:

  1. Geografia Narniei se caracterizează prin dealuri domoale la munți nu prea înalți și este predominant împădurită, cu excepția câmpiilor din nord. Regiunea este mărginită la est de Oceanul de Est, la vest de un mare lanț muntos, la nord de răul Shribble și la sud de o graniță continentală.

    Motorul economic al țării este Marele Râu al Narniei, care intră în țară de la nord-vest și se varsă în Oceanul de Est. Locul guvernării este la Cair Paravel la gura Marelui Râu.Alte comunități așezate de-a lungul râului, de la est la vest sunt Beruna, Beaversdam și Chippingford.

    Archenland

    Archenland este țara muntoasă la sud de Narnia. Este mărginită la nord de o diviziune continentală și la sud de Râul Săgeata Vântului. Orașul de guvernare este Anvard, în inima țării. Anvard este atât capitală cât și castel. Archenland pare a fi foarte puțin populat fără alte sate sau orașe menționate în Cronici. Archenland este aliat cu Narnia cum se arată în "Calul și Băiatul".

    Calormen

    Calormen este un imperiu în sudul Narniei. Mare parte din țară are un climat semiarid, iar elementele de bază geografice sunt vulcanul Muntele în Flăcări din Lagour și Marele Deșert. Deșertul se află în partea de nord și dificultatea traversării acestui deșert a împiedicat invadarea Archenlandului și Narniei de secole. Centrul cultural al lui Calormen este Râul Calormen, care curge de la vest la est de-a lungul părții sudice a Marelui Deșert.Capitala este Tashbaan, asezată pe o insulă în delta râului.Orașul Azim Balda, localizat la o răscruce în centrul țării, este un nod important pentru călători și comunicații.

    Oceanul de Est

    Numeroase oceane și arhipelaguri populează Oceanul de Est. Cele mai importante sunt Galma, Cele 7 Insule, și Lone Islands, toate supuse coroanei Narniei și Terebinthia o insulă independentă. La capătul extrem al oceanului geografia devine complet fantastică ca rezultat al lumii Narniei fiind magică unde cerul se unește cu pământul; acolo se află un pasaj spre Țara lui Aslan.Acest ocean are apa dulce, capabilă de a provoca foame și sete și este complet acoperit de nuferi mari.Marea devine treptat mai tulbure spre Est, terminându-se într-un gigantic val.Dincolo de val se pot zări "munții imposibil de înalți" ai Țării lui Aslan.

    Alte tărâmuri

    La nord de Narnia se întinde Ettinsmoor și Taramurile Sălbatice de Nord,ambele locuite de giganți. Cel mai impunător așezământ este House of Harfang,o comunitate de uriași,rămășiță a unui oraș mult mai mare abandonat cu multe generații în urmă și căzut în paragină.În partea de vest a Narniei este o regiune nelocuită de munți stancosi numită Vestul Sălbatic. Tărâmul Telmar se întinde undeva dincolo de această regiune,dar locația exactă nu a fost niciodată documentată.Lumea de Jos este localizată în mari peșteri sub pământul Narniei. Tărâmul Bism se întinde departe de Lumea de Jos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristian, daca stiam ca esti specialist in Narnia, te angajam consilier de blog. :P

      Ștergere
  2. Ce intepenit e Aslan, zici ca a fost coleg cu Bula la Polul Nord si i s-au proptit monezile in esofag. Din cate vad eu, nu mai simte nimic de la gat in jos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar teapan Aslan asta. De parca ar fi consumat pelamar si alte produse geariatrice cu namol marca Ana Aslan.

      Ștergere
  3. Io cre'că pentru că are botul lar deschis i-ai pus poza pe blog
    hehehehehehehehe :))))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci io refuz sa ma gandesc la ce insinuezi tu Mitzaa, pt ca imi ies numai prostii. Uite ca nu ma gandesc la...Nici laaa, si nici macar la...Uite asa!

      Ștergere

COMENTARII MUCEGAITE