joi, 17 noiembrie 2011

Lloret de Mar - Pădurea spânzuraţilor din Spania

Ieri media a prezentat ştirea conform căreia în pădurea Lloret de Mar din Spania au fost găsite cadavrele în putrefacţie a doi români. Moartea ar fi survenit prin spânzurare. Ştirea a fost preluată la virgulă prin majoritatea tabloidelor. Ce ne izbeşte de la început la această ştire este prezentarea celor doi drept iubiţi, Romeo şi Julieta, suferinzi din dragoste, în fine...femeia şi bărbatul. Legătura între ei – iubire imposibilă iar moartea - suicid. Titluri ieftine de vândut maculatură. În acest copy/paste dat la gramadă, unele surse se citeaza între ele redundant începând de la titlu iar altele încurcă treburile lamentabil, gen Libertatea care îi face fraţi pe cei doi. Balmoşul ăsta nu este deloc surprinzător pentru presa noastră. Şocantă este asumarea poveştii sinuciderii, relaţiei sexuale şi a îndrăgostiţilor din Verona, ca varianta unică şi propagarea ei de facto.
Şocante sunt maşinile xerox de la ştiri care numesc “femeie" o fată de 13 ani şi vehiculeză cuvântul "relaţie de la 11 ani" în dreptul aceleiaş minore a cărei mamă o caută din luna august. Poate boţii media ar trebui să-şi facă temele mai bine cu privire la bărbatul de 26 ani lângă care a fost găsită fata. La fel de serios ar trebui să-şi pună întrebari presa asupra naturii "relaţiei" dintre cei doi, ba chiar asupra relaţiei dintre bărbat şi toată familia fetei. Presupusa cauză a presupusului suicid ar fi dragostea imposibilă între tânăr şi cumnată, omul trăind in concubinaj cu sora mai mare a fetei. Ţac pac, asta e, nu?! Poate că da, poate că nu. Ştirea este oricum mucedă. Ceva promiscuu arde mocnit. Nu sunt jurnalist, dar simt suflul bombei atunci când sunt aproape de locul de impact.
Tânărul găsit spânzurat în Spania, este originar din Beceni, Buzău. Se pare că Marian Manolache avea un trecut destul de tulbure. Consătenii lui îşi amintesc că acesta a avut scandaluri prin satele vecine pentru că ar fi dus fete în Spania, sub pretextul că le găseşte de lucru ca menajere sau bucătărese. Zvonuri sumbre cu privire la soarta unora dintre ele au fost amplificate de povestea unei tinere care a reuşit să fugă de la proxenetul ei din Grecia căruia spune că a fost vândută cu 5000 euro de omul găsit spânzurat în pădurea de lângă Gerona. Este foarte posibil ca după descoperirea relaţiilor cu traficanţii de carne vie, jurnalistii copy/paste să scrie peste o săptămână că cei doi au fost ucişi. Motive ar fi şi suspecţi s-ar găsi. Poate peşti neplătiţi, sau părinţi nenorociti cărora le-a fost înşelat copilul şi-au reglat conturile cu tânărul buzoian. Caz în care Daniela Cioroabă rămâne tot ceea ce ar trebui să fie oricum - o victimă. Repet, este vorba de o minoră. Puţină decenţă domnilor jurnalişti, că profesionalismul l-aţi pierdut în traducere.
Ar mai fi interesant pentru presă şi faptul că verii spânzuratului din Beceni au fost găsiţi morţi în casă anul trecut, intoxicaţi cu monoxid de carbon. Ciudat sau nu, sinucidere sau accident, pe nimeni nu a mai preocupat subiectul de atunci.

8 comentarii:

  1. Foamea de sange, scandal si senzational va ingropa definitiv orice tentativa de informatie reala la noi. Ne place ce vedem la altii, uitand ce natie creativa suntem noi. E grav cazul acelei fetite, ce sigur a fost victima unui abuz clar. Mai grav e ca biata de ea a murit fara sa inteleaga ce inseamna viata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vezi să faci un articol și când mai dau ăștia știri cu violuri din Italia că mi se pare interesant să zici și de Răscoala de Italia și cum o violează Petre pe Nadina italienilor :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, da, aşa ca Oama vreau şi eu. Bagă mare, pe urmă venim şi filozofăm pe margine luînd o mină impresionant de doctă că noi nu ne uităm decât la national geografic şi la history. de restul nici nu am auzit.:P
    huh, dar oare ce-o mai face berlusconi acu' că şi-a dat demisia după ce s-au prins toţi cum fură italienii şi ce corupţie infernală e pe la ei?

    RăspundețiȘtergere
  4. e dureros sa vezi cum se poate pava o crima cu ceva "dragoste". pe principiul calului troian, raul pavat cu frumos poate intra in creier si poate intuneca inima. vazand atatea exemple, consider ca nu numai prostia ii impinge la asta pe scriitorii de mucava ce se intituleaza generic si pompos "jurnalisti". am vazut cazul madalinei manole cand s-a invelit raul cu bine iar la rau i s-a dat o fata umana, o explicatie benefica a gestului. mediatizarea in exces a unor crime sau sinucideri nu poate decat incuraja raul. suntem mici intr-un razboi mare. pentru exemplificare, iaca de-acilea un fragment din eyes wide shut unde au rostit invers o liturghie. filmul a avut un succes nebun dar regizorul a murit ca un baiet simplu, in somn la cateva zile dupa lansare.http://www.youtube.com/watch?v=wOZSfyLsFqE&list=FLaXjIHRJLAykl3lpiYXXp3g&index=4&feature=plpp_video

    RăspundețiȘtergere
  5. Mitzo,
    s-avem baston. Italienii nu fura, italienii se pricep la completat. De 2000 de ani tot completeaza, dar se pare ca azi li s-a cam infundat. Rezon?

    RăspundețiȘtergere
  6. mircea,
    vampireii luciosi au inebunit copchilele. Lor lojic li se pare si frumos, sa fie tratate drept victime cand nimeni nu le spune ca viata nu e film si ca dupa viata s-ar putea sa nu mai fie nimic.

    RăspundețiȘtergere
  7. @ irina,
    parintii cretini educa sexual copii cam asa: ti-a venit ciclul - esti femeie, aia avut prima polutie nocturna, esti barbat! Restul este can can.

    @ OamaDeTinichea,
    o sa ma ocup de asta imediat ce aflu ce numar purta Petre la...pistol.

    @ mitzaabiciclista,
    te rog sa filozofezi la tine pe ghidon. Mie sa-mi pui doua prune din dulceata si o un pahar de apa pe gheridon.

    RăspundețiȘtergere
  8. Radule, io ţie îţi pun pe ghidon ce vrei, da' duci? :P

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE