duminică, 13 noiembrie 2011

Adevărul despre Evenimentul zilei

Ştiu că respiraţi în epoca digitalului, unde lumea citeşte ştirile pe telefon sau tabletă, dar aveţi un bit compasiune pentru un clasic (încă) în viaţă. Adica io. Recent clasicul şi-a făcut un tabiet din cititul presei sprijinit în sticla de bere la bodegă. Bodega este un bar nici prea prea nici foarte foarte, unde ziarele sunt gratis.
Păi dacă e gratis, de ce fac nazuri?! Ei, fără bani s-o tragi deMoga! Stai nene că de fapt eu achit berea şi îmi iradiez neuronii cu reclama plătită din ziarele alea. Nimicul nu e gratis, e degeaba.
Deci să revenim la şinşilele noastre.
Mă oftică anume treaba că dintr-un vraf de maculatură de 15 cm grosime nu storc informaţie nici să şterg un hemoroid la gură. În Şansa, Opinia, Răcnetul, Clik şi Evenimentul nu găsesc mai mult de 2 pagini adunate care să spuna ceva. Dar să nu facem o dramă, că în toată media este lipsă acută de subiecte reale.
Să vorbim punctual despre Evenimentul zilei care nu ar fi o sursă de informaţie rea faţă de altele. Rău este faptul că articolele Evenimentului suferă de lipsă grosolană de corectură. Vai pupila ta când te apuci de citit ce urmează după titlu. Litere mâncate, pauze omise, cratime lipsă sau puse anapoda. Vă jur că sunt văr cu Trăznea în ceea ce priveşte dragostea faţă de gramatică. Greşelile care pe mine mă apucă de ochi, pe Pruteanu l-ar ucide, dacă nu ar fi deja mort sărmanul. Probabil Evenimentul îşi ia articolele de la colaboratori şi editorialişti prin messenger şi le bagă întrun agregator care le înghesuie prin pagini după cum i se scoală randomul. Pune apoi prima pagina pe net, dă share, bun de tipar şi gata. Singurul angajat permanent pleacă acasă ca să prindă grişul cald şi nevasta fierbinte. Câteva ore mai tarziu eu mă uit încruntat la ziar, apoi înteligent la sticlă. Deci...deci. Madona se desparte în silabe mai nou!.

18 comentarii:

 1. de când te doare pe tine cum îi scris?... Pruteanu, în afara de limbă, era o curva ordinară... nimic necunocut pentru tine!...

  RăspundețiȘtergere
 2. Ma doare ca imi strica placerea de a citi. Si la Pruteanu doar partea de gramatica ma interesat. Cat despre curve, mai mult respect. Mai ales fata de alea ordinare, adica obisnuite si dezirabile, ca la alea de clasa oricum n-ai nici o sansa sa ajungi!

  RăspundețiȘtergere
 3. Dacă ai putut remarca acele greșeli nu înseamnă decât un singur lucru: n-ai beut suficientă bere :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Bine ca era gratis:P
  Mie imi mor neuronii incet-incet de cate greseli vad si-n in ziar si online. Dar mai am o rezerva:P

  RăspundețiȘtergere
 5. Io zic să te laşi de bere. (Mai puţin aia pe care sper să o bei în locul meu peste 2 sâmbete)
  Nu de alta, dar te-am prins cu deştu-n greşeală

  Et te Brute!

  RăspundețiȘtergere
 6. Deci fetili, lasatzima-tzi o tzara sa ma suflek k sa va poci rapune, bardon raspunde la toate. Ashea...

  @ Oama de Shaur,
  Era lumina mai multa decat bere de aia n-am putut sa evitz greselile.

  @ Iulia,
  Metoda ce-a mai bina de conservare a organimelor vii deci si a neuronilor ie alcoolul sau formolu. Eu as opta pt alcool in locul tau!

  @ Belita In Imaginatiune,
  Daca ti-am promis ca beau, beau. Dca iti promiteam bani mai intelegeam sa-mi aduci aminte...
  Si greselile...vezi ce am zis la Oama. Lumina ierea multa, berea batea din unghiul perfect, da' numai pt greselile altora. Cine dracu mai pierde timp cu ale lui in ziua de azi?!

  RăspundețiȘtergere
 7. Presa romana, cel putin aia online pe care ma intru eu, a renuntat de mult sa mai atace clientii cu mai mult de un neuron, ca aia nu dau click-uri pe "moldovence fierbinti" sa faca si ziaru un ban. Asa ca printeaza doar propaganda unuia sau altuia si mondenitati jenante, gen cu cine si-o mai trag surorile lui Steven Segal.

  RăspundețiȘtergere
 8. Degradarea felului de a scrie reflecta degradarea vietii de zi cu zi. Exprimarea neadecvata era sanctionata altadata prin amenzile CNA, dar cred ca si noii CNA-isti au facut scoala pe repede inainte.

  Odinioara se dadea examen de admitere la facultate, iar candidatii mai invatau cate ceva. Acum se intra in invatamantul superior ca pe portile țărnii. Candidati multi, stiinta putina.
  Admiterea prin concurs este imperios necesara.
  Nu va imaginati cati doctori in ceva scriu si vorbesc anapoda.

  RăspundețiȘtergere
 9. Imaginati-va ca singurii care mai dau admitere cu proba scrisa de lb. romana sunt cei de la Academia de Politie, dar si cei de la scoala de subofiteri de politie. Acestia din urma sunt chinuiti rau. Am vazut modelele de subiecte. Se pretind elemente de limba de parca ar fi absolvit deja anul I la Litere.

  RăspundețiȘtergere
 10. Sunteti voi ciudosi pe succesurile lor ma.
  la ce naiba sa corecteze greseli ... ? Daca pun pozele potrivite e suficient.
  Si acum inca nu e nimic, sa vezi cand se fac mari astia de si-au luat bacu, adica pardon, de nu si-au luat bacu.

  RăspundețiȘtergere
 11. @ Doxatul Dex,
  Uluitor ce de succesuri am cu carteala asta. Sunt mai tare ca Eba. La capitolul presa on, sunt de aceiasi parere contrarie cu tine. :P
  PS: ma cam bucur ca ai trecut pe aici!

  RăspundețiȘtergere
 12. @ La Fee,
  vinovat ca exist. Marturisex cu mana pe cord, ca am emotii ori de cate ori trebuie sa scriu o cerere sau ceva care presupune pix, hartie si absenta tastei Backspace. Ultimul examen scris dateaza din 2000...BC. :P

  RăspundețiȘtergere
 13. Standdoncafe,
  Serifule da textul mai sus ca nu ti se vede din zatz. Ciuda imi este ca nu pot eu citi, nu ca nu stiu ei sa scrie! :P.
  De ex. eu nu inteleg neam ce scrie nepoata pe mess (14 ani). Ea pretinde ca scrie in romana!

  RăspundețiȘtergere
 14. @
  Radu
  Ai un scris exersat! Se vede, se simte!
  Ma bucur ca ai mereu bunavointa sa imi raspunzi!:)

  RăspundețiȘtergere
 15. La Fee,
  multumesc. Venit de la cineva care chiar stapaneste scrisul, complimentul asta ma cam gadila in stomac.

  RăspundețiȘtergere
 16. Uh, ce flatant. Prin articolul tau,mi-ai oferit prilejul sa scriu si eu ceva.Ei, noi mai mult cu povestile...

  RăspundețiȘtergere
 17. Corectura nu se mai pratica! Costa, prea mult! Acum se urmaresc reducerea costurilor. Cam asta am avut ed zis...

  RăspundețiȘtergere
 18. Capsunarul se intoarce...
  pe partea cealalta a presei, nu-i aşa?! Mă, tu ţii cu ursul!
  Bine ai cobit, mâncate-aş!

  RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE