joi, 1 iulie 2010

Oua false sau tepe adevarate?!






Din categoria „nu gandi, da mai departe”, va prezint un hoax care cicula pe internet de peste 5 ani. Teapa pleaca de la un articol publicat in 2007 pe site-ul „The Consumerist” care cita articolul lui Alexander Tse-Yan Lee: „Oua falsificate: cea mai incredibila inventie” din „The Internet Journal of Toxicology. 2005”. Ce pretinde articolul respectiv? Ca poti face oua...manual!

Iata cum descrie articolul crearea oului fals:
Albusul este format initial din alginat acid de sodiu si apa in care dupa ½ ora se adauga gelatina si se asteapta 10 ore sa dispara bulele (sic)!
In bisulfat de aluminiu si potasiu se amesteca benzoat de sodiu, lactona, carboxi metil celuloza, carbid, lizina si altele. Asta este „albusul” din care punem deoparte si pentru „galbenus” pe care il coloram cu galben si il imbaiem in clorura de calciu ca sa faca „pielita”
In matrita se pune „albus” peste care se toarna, „galbenusul”. Totul se spala in solutie de clorura de calciu, pentru stabilizare. Coaja se formeza prin imersie intr-un mix de parafina topita in care s-a amestecat pulbere de ghips
Oul se lasa apoi 1 ora la uscat.

O alta varianta prezinta mai multe poze si mai putine materii prime dar se termina la fel, adica cu niscavai considerente organoleptice, de sanatate si economice ale problemei:
La prajire se zice ca oul fals formeaza multe bule mici, dar oamenii nu ar remarca diferenta. Coaja de ou artificial este foarte fragila si se sparge usor, dar cui ii pasa! Oul manarit arata exact la fel, are gust mai bun decat cel adevarat, dar creste statistica persoanelor cu toxiinfectii alimentare. Costul oului fals ar fi de 0.55 Yuan/kg, in timp ce ouale adevarate ar costa 5.6 Yuan/kg!

Alo Alex, cum adica nu remarca nimeni diferenta si nimanui nu-i pasa?!
Noua ne pasa, domnule autor de fantasmagorii!
Pai ma scuzi ca am lucrat cativa ani intr-un laborator de chimie si am chef sa intreb ce fel de chimistul sulii esti, daca stii sa ingrosi apa cu eteri de celuloza si gelatina dar nu stii sa folosesti agenti antispumare?!. Scuza-ma ca stiu ce textura are parafina indiferent ce filler ai pune in ea, desi nu mi-a trecut nicodata prin cap sa sparg lumanari in cratita.
Daca faza de dezaerare dureaza 10 ore, uscarea o ora, timpul de lucru n-am chef sa-l mai calculez. Mai bine ma uit in curul gainii decat in gura ta. Chiar in conditiile unei forte de munca mai ieftine in China decat cur papierul la noi si al belsugului de petrol bun de ars in fabrici megalitice, productia industriala a oului sintetic este de domeniul SF.
Nu s-ar vinde. Nu ar ajunge in Europa in timp util decat cu avionul si atunci la un pret bun de montat zvarowsky pe el
Pentru consum intern? Decat sa-i convingi ca alea sunt oua, mai bine le zici chinezilor ca ghipsul este praf din ouale lui Mao Zedong. Se da decret, cumpara aia materiile prime, le indeasa pe gat cu palnia si se oua fiecare acasa la el.

Concluzia 1:
Poti sa faci oua si inca din cele cu doua galbenusuri cu conditia sa fii Cercetator Stiintific Avocat Diplomat al MAIPC si MACA in Reteaua Cercetatorilor Poponari din Hong Kong, China. Pe bune, asta este titulatura Domnului Alexander, lucru care ne conduce la ...

Concluzia 2:
Fraierii suntem noi aia de dam forward la cacaturi pe net dupa ce in prealabil le mai „personalizam” nitzel, nu nea Caisa asta care rade de-i tremura galbenusurile dupa ce ne-a dat o teapa evidenta.

Daca vrei sa vezi un ou chinezesc sintetic adevarat, cumpara unul din alea de 10 lei din care eclozeaza dinozauri sau extraterestri.
Distractie placfuta si sa ne citim sanatoxici!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

COMENTARII MUCEGAITE